REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

VAL de AMENZI, pe litoral, pentru munca la NEGRU

VAL de AMENZI, pe litoral, pentru munca la NEGRU

Replica API 11 iulie 2020 | 00:43 2099

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a continuat activitatea de control și verificare a societaţilor comerciale, care își desfășoară activitatea pe litoralul românesc, prin acțiuni desfășurate în cadrul campaniei naționale privind identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unități care desfășoară activitate pe Litoralul Mării Negre ”, în conformitate cu programului cadru de acțiuni aprobat de Inspecția Muncii pentru anul 2020.

În perioada 01-09.07.2020, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relaţii de Munca au verificat un număr de 152 agenți economici, au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 233.600 lei și au dispuse un numar de 124 măsuri cu termen de remediere a neconformităților constatate.

Au fost aplicate 8 sancțiuni pentru muncă nedeclarată în cuantum de 200.000 lei la 8 angajatori și au fost depistate 10 persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de munca sau pentru care contractul individual de munca nu era transmisîn baza de date REVISAL.

Deficiențe în domeniul relațiilor de muncă :

- neincheierea in formă scrisa a CIM-urilor;

- programul de lucru nu este adus la cunoștință salariaților;

- neplata drepturilor salariale la data stabilită în contract;

- nerespectarea termenului de transmitere a documentelor în registrul electronic ;

- neacordarea concediului de odihnă anual ;

-necomunicarea deciziilor de suspendare si incetare a contractului individual de muncă;

- Transmiterea de date eronate în REVISAL.

In aceeași perioadă inspectorii de muncă din cadrul serviciului securitate si sănătate în muncă, au verificat un număr de 115 angajatori la care au aplicat 210 sancțiuni din care 7 amenzi în cuantum de 26.500 lei și au dispus 210 măsuri de remediere a deficiențelor.

Pe lângă tematica de control specifică agenților economici care desfășoară activitați în zona litoralului, s-a verificat și modul în care se respectă obligațiile prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID -19.

Deficiențe frecvente în domeniul securității și sănătății în muncă:

- Nu s-a actualizat documentul de evaluare a riscurilor pentru securitatea si sanatatea lucrătorilor la noile condiții de desfășurare a activitații, în vederea luării măsurilor necesare pentru combaterea SARS –CoV2 ;

- Nu s-a revizuit planul de prevenire si protectie , conform prevederilor legale ;

- Nu s-au afișat regulile de conduită obligatorie cu privire la prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS CoV 2.

Echipele de control au acționat și în controale comune cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție a Județului Constanta , verificând și unități care prestează activitate în intervalul orar 22.00- 06.00.

La nivelul instituției în intervalul 01-09 iulie au fost aplicate amenzi în cuantum de 260.100 lei.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ITM sunt corupti, dar intreg sistemul e putred. In primul rand ca atunci cand depui o reclamatie iti raspund dupa fix 30 zile cat este termenul maxim, iar apoi se sfiesc sa amendeze patronii cu pile si relatii.
2
0
Ministrul muncii sa faca control la ITM unde sunt angajati oamenii care nu isi indeplinesc atributiile.Cei de la itm cunosc ce se intampla in oras de ani de zile si nu fac nimic,sunt corupti.Ministrul sa mearga la itm Constanta sa-i demita pe toti cei care nu isi indeplinesc sarcinile si atributiile. Aduceti-i la cunostinta aceste cazuri de munca, copii de 16 ani sunt tinuti sclavi la munca zi lumina,zilnic,in conditii precare.Sa mearga in control cu itm Constanta sa verifice contracte si carti de de munca la muncitorii sezonieri din HORECA Mamaia.Incetati sa spuneti ca suntem PSD sau PNL.
6
0
ITM ul nu-si justifica existenta. Ar trebui desfiintat. Nu controleaza, daca o fac din start sunt de partea patronului, caci de acolo le iese cascavalul, nu de la reclamant.
9
0
Suntetiniste jigodii
8
2
ei nu sunt tot oameni. Rasistilor.
3
2
Am o nepotica care lucreaza la o carciuma pe litoral . Copil de 16 ani lucreaza cap de pe la ora 10 de dimineata pana pe la 12 noaptea sau chiar 01 . Am vrut sa sun la ITM si mea spus ca sa nu sun ca sa nu ii faca ei probleme . Vreau sa mai spun ca a ales sa ramana cazata si sunt tinuti in conditii as spune impropii , camera foarte mica fara un frigider sau un aparat de aer conditionat cu o baie infecta . SCLAVI Sunt acesti copii . Se plang patroni ca nu gasesc forta de munca . PAI DIN CAUZA ASTA BAI NEMERNICILOR PENTRU CA VA BATETI JOC DE ACESTI COPII . VA MERITATI AMENZILE JIGODIILOR .
16
0
La taxiuri la Mangalia si Vama Veche cand va bagati ? Nimeni dintre angajati nu are contract de munca si au preturi de japca... Daca ii pui sa scoata bonul iese alt nume pe bon decat e soferul si au pus toate rudele soferi
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218