rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

VAL de PENSIONĂRI FORȚATE la FACULTATEA de MEDICINĂ de la OVIDIUS!

Mai multe cadre didactice de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius Constanța au fost pensionate, forțat, de Senatul Universității, anul trecut, deși și-au exprimat poziția de continuare a activității și de prelungire a calității de titular. Printre acestea, se numără și Zizi Niculescu, care a contestat hotărârea Senatului în instanță, în speranța că-și va recupera statutul. Niculescu este de părere că, în hotărârea Senatului din iulie 2019, calculul votului s-a făcut ilegal, după bunul plac al profesorului Ion Botescu, președintele Senatului, care a întocmit înscrisul fără să aibă în vedere prevederile legale aplicabile în materie, votul Senatului fiind în sensul aprobării dosarului său cu 26 voturi din 51 membri votanți. Aceasta a formulat contestație, însă răspunsul a fost negativ. Și acest răspuns a fost formulat de aceeași persoană, respectiv Ion Botescu, fără a fi analizată de un for ierarhic superior.

Zizi Niculescu

Profesor universitar doctor în cadrul Facultății de Medicină și șefa Clinicii Medicală II din cadrul Spitalului Județean Constanța, Zizi Niculescu, dar și alți profesori de la Facultatea de Medicină, se află în război cu universitatea, dar mai ales, cu Senatul UOC, după ce le-au fost respinse dosarele de continuare a activității didactice. Hotărârea a fost luată în iulie anul trecut, profesorii pierzându-și funcțiile de titulari la finele anului 2019.

Val de pensionări forțate la Facultatea de Medicină

Concret, în ședința Senatului din 25 iulie 2019, în baza dispozițiilor Legii nr. 1/2011 si a Metodologiei Universității Ovidius din Constanța de evaluare și stabilire a menținerii calității de titular în învățământ a cadrelor didactice pensionabile, au fost supuse validării prin vot secret solicitările cadrelor didactice pensionabile vizând menținerea calității de titular. Mariana Așchie, Camelia Ciobotaru, Irimia Lazăr, Iusuf Timurlenc, Agripina Zaharia, Bogdan Davidescu, alături de Zizi Niculescu sunt profesorii pensionați forțat, de către Senatul Universității. Sau de însuși președintele Ion Botescu?!

Ion Botescu

26 de voturi în favoarea medicului, 20 împotrivă și 5 abțineri

Prin Hotărârea Senatului nr. 632/25.07.2019 solicitarea de menținere a calității de titular formulată de Zizi Niculescu a fost respinsă, deși au fost obținute 26 de voturi pentru, 20 voturi împotrivă și 5 abțineri. Mai mult, dosarul de prelungire a activității didactice a primit aviz favorabil din partea tuturor comisiilor de specialitate. Senatul a invocat art. 289 alin. 1 din Legea nr. 1/2011 potrivit căruia personalul didactic se pensionează la împlinirea vârstei de 65 de ani coroborat cu art. 56 lit.c din Legea nr. 53/2003, in conformitate cu care contractul individual de muncă încetează la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Zizi Niculescu spune că textul de lege invocat de Senat nu prevede că abținerile se consideră voturi contra, și pentru că au fost 26 voturi pentru, solicitarea de a-și continuă activitatea ar fi trebuit să fie admisă. Numai că, la 1 octombrie 2019 a fost emisă decizia de încetare a contractului individual de munca nr. 801/01.10.1992.

Zizi Niculescu: Nu știu de ce această dispensare fără drept de apel, de ce s-au eliminat atâția profesori!

În hotărârea menționată, calculul votului s-a făcut după bunul plac al profesorului Ion Botescu? ”Consider că nu s-a efectuat calculul numărului de voturi corect. Hotărârea Senatului nu este motivată de dosarul profesoral și de posibilitățile financiare ale Facultății de Medicină. Am formulat contestație, trebuia să răspundă în 24 de ore, am primit-o abia după ce s-a dat decizia de pensionare. Am depus la dosar de la Casa de Pensii că nu sunt în evidențe instituției, nu am ieșit la pensie, îmi desfășor în continuare activitatea medicală în Spitalul Județean. Exista posibilitatea prelungirii activității didactice până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Este prima oară când cer prelungire. Nu se poate să fie respinsă solicitarea cu 26 de voturi pentru și 20 împotrivă, dosar care a primit avizul Consiliului Facultății și al Consiliului de Administrație al Universității Ovidius ”, a declarat, pentru Replica, Zizi Niculescu.

”Sunt foarte multe cadre didactice în această situație. Unii s-au pensionat, n-au avut de ales, alții au contestat. Și apoi ne întrebăm de ce este universitatea nu se mai află în clasament.”, a mai precizat Niculescu Mai mult, aceasta susține că plângerea prealabilă a fost respinsă de Ion Botescu, și nu a ajuns la Comisia Juridică a facultății, așa cum era normal. ”Nu știu de ce s-a procedat așa, de ce această dispensare fără drept de apel, de ce s-au eliminat atâția profesori. Nu cunosc substratul. Anul acesta s-a pus o barieră, intenționată, neintenționată… nu știu. Merg până-n pânzele albe”, a mai precizat Zizi Niculescu. Zizi Niculescu a mers în instanță, solicitând să se constate nelegalitatea deciziei și să fie obligată universitatea să dispună anularea punctului HS nr.632 din Hotărârea Senatului Universității Ovidius din 25 iulie 2019, prin care a fost respinsă solicitarea să, privind menținerea calității de titular pentru anul universitar 2019-2020. Până la soluționarea cererii, în temeiul art.14 din Legea nr.554/2004, a solicitat suspendarea actului administrative contestat . Însă, această acțiune a fost respinsă, dar a formulat recurs.

Sorin Rugină

Sorin Rugină rămâne titular!

Precizăm că a trecut de votul reprezentanților Senatului dosarul lui Sorin Rugină, căruia i-a fost prelungită calitatea de titular la Universitatea Ovidius, Facultatea de Medicină, pentru anul universitar 2019-2020. Și Eduard Circo rămâne pe funcție.

Mirela PASCAL

miercuri, 8 iulie 202010030
Comentarii

07Universitatealuipesteprajit(10 iul 22:36)
De Tocia nu zice nimeni nimic????
011Matusalem(10 iul 10:39)
Dar pe Ghinea cand o dati afara?Si-a facut nora asistent,omoara oameni in spita.Astia trebuie sa dispara sa lase locul unor tineri capabili
419La pensie(8 iul 20:54)
Cu aceasta madama Zizi. Ea a fost creatia lui Nicusor Porcusor, fiind vecina gard in gard cu jupanul. Sa vina cadre didactice tinere si bine pregatite, cum ar fi dr Andra Suceveanu.
015bre(8 iul 18:44)
asta din poza e Pavarote de Ovidius. La ce ureche canta?
113Murphy(8 iul 18:15)
Ramane in continuare cine da cu ciocul, adica este sub acoperire descoperita, intelegeti dumneavoastra bre, ar fi spus emeritul Jan Constantin. Cine nu este ciocoflender nu ramane.
112Mitica(8 iul 17:53)
Feudalism!Si parca se da cu ierbicid in urma,putini cei care reusesc sa vina din urma si sa aiba un bagaj bogat de cunostinte!Putini dascali dedicati si preocupati sa scoata cadre bine pregatite in aproape toate domeniile! Unii sunt preocupati exclusiv de partea materiala!
224casa niculescu(8 iul 17:03)
ce dracu ii mai trebuie muierii asteia...!?! castiga bani din spital , de la clinica privata a familiei , de la universitate , din turism , baiatul si l-a aranjat... cat crezi ca poti sa iei in sicriu cu tine...?!?
118partiee(8 iul 15:58)
la o parte cu babalacii
322mari(8 iul 15:12)
Ce vreti sa fiti profesori nemuritori ?----daca sinteti asa de buni de ce fac de medicina s-a dus in jos ?-----Lasati medicii tineri sa vina sa predea !
217Mariana(8 iul 12:54)
Prestez meditatii la toate materiile pentru domni generosi, 50 ora, 100 examenul, 200 total. Rog seriozitate
325unul(8 iul 11:08)
Daca le pasa atat de mult de invatamant, pot incerca o plata cu ora. Ori sunt invatati cu bani ca lumea si nu se multumesc cu firimituri?
125Pentru carmen(8 iul 10:19)
ia-l acasa pe Girtu daca tot il doresti. e priceput la gatit ca doar de atat este in stare.
833sda(8 iul 10:07)
Voua chiar nu va mai ajunge? Nu mai spun de faptul ca fugim ca de drakkku de medicii scoliti in constanta
2418Carmen(8 iul 10:05)
Dezastrul a inceput atunci cand a ajuns epure rector. Gartu Mihai trebuia sa castige si UOC nu devenea cocina de azi. Medicina si hotii de acolo au decis mereu rectorul. PNL sa se implice si sa rezolve aceasta cauza a dezastrului din UOC.
231Wow(8 iul 09:58)
Cat aur are pe dansa! Cata opulenta faraonica!
113pt 7:43(8 iul 09:56)
Tache si-o trage in basini, de'aia e asa popolar peste tot. Grupul de gay e strans, foarte strans unit, si se ajuta intre ei.
230banul(8 iul 09:49)
In continuare se vede ca domnii doctori nu prea sint obisnuiti sa respecte legea. Ne-am lamurit despre profesionalismul caracterul multora dintre ei. Banul si banul, asta primeaza si nu conteza cum si de unde apare.
339cezara(8 iul 09:31)
trebuie sa plecati acasa, lasati locul la cei tineri, oricum si salariile uriase de medic se vor taia de la anul
137Escu(8 iul 09:18)
Cand a venit covidul tipa ca holuri ca ea nu face garzi, ca e batrana. No coment .
340Escu(8 iul 09:00)
Avand in vedere ca UNI.OVIDIUS este la acelas nivel sau sub Spiru Haret dece este nemultita ZIZI asta dar si ceilalti profesori de peste 65 de ani pt.ca au fost trimisi acasa?,aveti grije ma doctorilor si de vietile voastre caci nu este nevoie sa munciti pana la 90 de ani se mai gasesc si alti,apropo domnule Rugina matale cati ani ai?pentru ca nu arati chiar atat de "verde"nici tu.
128Pensie(8 iul 08:21)
needucatele de tofoleanu si ulmeanu, cand pleaca???
434fosilele(8 iul 08:12)
tot astia vor sa fie in invatamant. mai duceti-va acasa fosilelor. o tara condusa de pensionari.
033Atentie la(8 iul 07:55)
Denisa Dumitrescu, care il regreta pe Botescu, marele ei protector....venea sexi si cu lamaia dupa ea si se incuia cu el in cabinet.....asa facea si cu Epure pana a facut-o conferentiar. Anterior se aciuiase pe langa Taralunga, care cica o santaja, si pe langa Mandalopol pe care, zice ea, vroia sa puna mana. Acum il curteaza pe Iliescu. Mare atentie dle rector!
437Dinozaurii(8 iul 07:46)
sa mai iasa la pensie, sa lase loc la oamenii tineri. Toti mosnegii se cred de neinlocuit, unsul lui dumnezeu pe pamant. Apropo, de ce nu zice Zizi din ce bani si-a cumpara ultimul Mercedes AMG ? din leafa de la facultate?
634hehe(8 iul 07:43)
spune ne Zizi cum l a- bagat tu pe Tache Traian, un internist, adica semi-doctor, pe post de asistent la Univ? Tache e si profesor, munceste si la spital si la clinica privata, cred ca l a ratat NASA pe geniul care era corijent in liceu.
627UNC(8 iul 07:02)
Botescule, mare nenorocit esti, vine si ziua ta in curand spagarule. Ai prins si la futut, libidinosule.
131Lia(8 iul 06:49)
Daaa, ar fi bine sa nu se mai pensioneze niciodata. Poate sa ii mumifice pe culoare pe post de statui.
328irina(8 iul 05:52)
Inchide ti haznaua uoc , pute in tot orasul !
425Rugina(8 iul 04:27)
Dispari ca ne-ai nenorocit
630doamna doctor ZIZI(8 iul 01:02)
a fost executata de ... colegii ei pentru o alta pila care asteapta de alti ai sa ii pice capul, mafie mare in acest sistem capusat de ei pentru interes proriu, toti isi duc clientii din sistemul de stat in al lor privat, eroi? cine? jigodiile astea?
mai mult...Replica
13 aug 12:46ReplicaSCANDAL! Fiul fostului MINISTRU Mănescu, BĂTUT de PATRONUL unui restaurant din Constanţa

Scandalurile continuă la malul mării! De data aceasta, este implicat fiul fostului ministru Ramona Mănescu....1675

13 aug 09:33ReplicaDANIEL RAFTE, nașul ADELINEI PESTRIȚU, își așteaptă SENTINȚA3422
13 aug 00:00ReplicaȘOCANT! O PROSTITUATĂ sechestrată a CERUT să fie INTERCEPTATĂ, ca să scape de INFRACTORI2426
13 aug 00:00ReplicaDETALII din DOSARUL TÂNĂRULUI care a MURIT ÎMPUȘCAT în CAP de un POLIȚIST! VIDEO

Șoferul care nu a oprit la semnalele polițiștilor și a fost urmărit, moment în care un om al legii a tras un foc...1543

13 aug 23:18ReplicaSANCŢIUNI în LANŢ pentru CLUBURILE din MAMAIA1249
13 aug 00:00ReplicaHOȚII fură pe LITORAL doar WHISKY BLACK LABEL! VIDEO1242
13 aug 00:00ReplicaPRIMARUL comunei Dobromir a fost AMENDAT că nu și-a ACTUALIZAT SITE-ul

Primarul din Dobromir, Visel Iusein, a depus o plângere contravențională împotriva unei amenzi dată de către...720

13 aug 09:09ReplicaA APĂRUT o PETIȚIE pentru LEGALIZAREA CANABISULUI685
13 aug 00:00ReplicaUn ŞOFER şi-a PARCAT mașina în SENSUL GIRATORIU1108
13 aug 00:12ReplicaI-a fost AVARIATĂ mașina după ce a fost SCUIPATĂ și ÎNJURATĂ pentru că și-a cerut DREPTURILE! Video

În urmă cu o săptămână vă prezentam cazul unei femei care suferă de handicap grav, și care, alături de fiica...1626

13 aug 00:00ReplicaFRANCEZ, condamnat pentru evaziune fiscală, EXTRĂDAT în URMA unui MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE484
13 aug 14:14ReplicaSOȚIA edilului din MEDGIDIA va candida la PRIMĂRIA PEȘTERA1539
Vremea
25.5°24.9° - 25.5° joi, 13 august 2020
ConstanțaUmiditate: 50%
Vânt: 5.81 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 aug 00:00SportRivaldinho de la FC Viitorul a plecat la echipa poloneză Cracovia

FC Viitorul a anunţat, miercuri seară, că l-a transferat pe brazilianul Rivaldinho la gruparea poloneză Cracovia,...394

13 aug 00:00SportClubul Astra Giurgiu a anunţat că l-a achiziţionat pe mijlocaşul George Merloi, ultima dată component al echipei Academica Clinceni

Clubul Astra Giurgiu a anunţat, miercuri, că l-a achiziţionat pe mijlocaşul George Merloi, ultima dată component al...288

13 aug 00:00SportClubul Academica Clinceni a mai anunţat două achiziţii: Mladen Jutric şi Amir Bilali

Clubul Academica Clinceni a anunţat, miercuri, că i-a achiziţionat pe jucătorii Mladen Jutric şi Amir Bilali,...287

13 aug 00:00SportElise Mertens (23 WTA) s-a calificat în sferturile turneului de la Praga, după o victorie cu C. Giorgi, scor 6-4, 6-2

Jucătoarea belgiană de tenis Elise Mertens (23 WTA), favorită nr. 3, s-a calificat în sferturile turneului de la...287

Local
13 aug 00:06LocalPRINS DROGAT la VOLAN, pe străzile din județ

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data 11 august a.c., în jurul orei 19.50, au identificat un...784

13 aug 00:06LocalISPRĂVILE șoferilor, pe străzile din Constanța: BEȚI, DROGAȚI, cu MAȘINI RADIATE și FĂRĂ PERMIS

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Nicolae Bălcescu, la data de 11 august a.c., în jurul orei 12.30, au...822

13 aug 17:25LocalPolițiștii constănțeni, în control pe raza mai multor localități

544

13 aug 00:05LocalVeşti BUNE despre restaurarea cetăţii CAPIDAVA: a fost fixat termenul de RECEPŢIE a LUCRĂRILOR

Pe platoul din faţa Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, miercuri, 12 august, a avut loc o...778

13 aug 00:00LocalAcțiuni intensificate de dezinsecție în toate cartierele orașului

Primăria Municipiului Constanța continuă săptămâna aceasta acțiunile de dezinsecție. Echipele care asigură...335

13 aug 00:00LocalSe reiau lucrările de asfaltare a carosabilului pe bulevardul Mamaia

Echipele SC Confort Urban SRL vor interveni joi și vineri noapte cu utilaje de asfaltare pe sensul de mers către...351

13 aug 00:06LocalCONTROALE pe LITORAL: Operatorii de PLAJE, SANCȚIONAȚI

La data de 11 august a.c., în intervalul orar 10.00-18.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, cu...755

13 aug 00:06LocalRAZII în MAMAIA și SATUL de VACANȚĂ: Haine de 'FIRMĂ' VÂNDUTE la GREU

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, la data de 11 august a.c., au...822

13 aug 23:08LocalŞOCANT: Un COPIL de 7 ANI a fost găsit MORT în MAŞINA de SPĂLAT

2053

Politică
13 aug 00:00PoliticăTurcan: PSD, singurul partid din UE care s-a aliat cu pandemia COVID. Subminează orice efort al medicilor

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că PSD este ''singurul partid din Uniunea Europeană care s-a aliat cu pandemia...293

13 aug 00:00PoliticăParlament - Ciolacu: În 17 august depunem moţiunea de cenzură

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunţat, miercuri, că partidul pe care...331

13 aug 00:00PoliticăOrban: Cea mai mare creştere a cazurilor de COVID - după decizia CCR, suprapusă cu măsurile de relaxare

286

Interviuri
25 iul 00:35InterviuriCHIŢAC: Constanţa are o administraţie AROGANTĂ care NU stă de VORBĂ cu OAMENII

În ultima perioadă s-a discutat intens pe marginea candidatului unic PNL-USR-PLUS, care ar fi asigurat într-o mare...2484

23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...4065

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

4025

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

Județul Constanța continuă să se confrunte cu mai multe probleme din diferite domenii, probleme care au fost...2450

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...9583

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

4768

Monden
13 aug 00:00MondenNatalia Oreiro și marele regret al carierei sale: „O rușine”

Natalia Oreiro se plânge că a făcut o reclamă la tampoane igienice de care astăzi îi este foarte rușine. Dar nu...367

13 aug 20:11MondenDrama actriței din serialul „Farmece“, Alyssa Milano: „Chelesc de la COVID-19!“

Actrița de 47 de ani, Alyssa Milano chelește și caută cu disperare un ajutor din partea medicilor. Ea a suferit de...341

13 aug 00:00MondenMarilyn Monroe, prima dragoste adevărată a actorului Tony Curtis. Ce s-a întâmplat cu copilul celor doi

399

13 aug 00:00MondenDwayne Johnson, cel mai bine plătit actor din lume pentru al doilea an consecutiv

Actorul Dwayne Johnson, fost practicant de wrestling, şi-a menţinut poziţia în fruntea clasamentului celor mai bine...308

13 aug 00:00MondenAdria Arjona se alătură lui Diego Luna în distribuţia noului serial „Star Wars“

Actriţa latino-americană Adria Arjona îl va însoţi pe actorul mexican Diego Luna în noul serial ''Star Wars''...285

13 aug 00:00MondenPrinţul Harry şi Meghan Markle s-au mutat la Santa Barbara

291

Mapamond
13 aug 00:00MapamondIranul avertizează că vaccinul rusesc anti-COVID-19 este "potenţial periculos" înainte de finalizarea studiilor clinice

Ministerul iranian al Sănătăţii a cerut miercuri să se dea dovadă de prudenţă în legătură cu noul vaccin...275

13 aug 00:00MapamondCoronavirus: Venezuela a depăşit pentru prima dată 1.000 de cazuri pe zi

Venezuela a depăşit pentru prima dată pragul de 1.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus în 24 de ore, a...251

13 aug 00:00MapamondCoronavirus - Belgia: Portul măştii, obligatoriu în regiunea Bruxellesului

245

13 aug 00:00MapamondCoronavirus: Berlinul ridică semne de întrebare cu privire la „calitatea, eficienţa şi siguranţa“ vaccinului rus

Ministerul german al Sănătăţii a ridicat semne de întrebare, marţi, cu privire la ''calitatea, eficienţa şi...266

13 aug 00:00MapamondTraversarea Canalului Mânecii: 16 migranţi salvaţi în mai multe operaţiuni

Şaisprezece migranţi care încercau să traverseze Canalul Mânecii între Franţa şi Anglia cu mici ambarcaţiuni au...260

13 aug 00:00MapamondMagnatul american din mass-media Sumner Redstone a încetat din viaţă la vârsta de 97 de ani

257

Sănătate
13 aug 00:00SănătateStudiu: Medicament experimental pentru Alzheimer, util în autism?

Un medicament experimental pentru Alzheimer a redat funcția unor celule cerebrale deteriorate de autism, arată un nou...262

13 aug 00:00SănătateRadiografia dentară: ce rol are, câte tipuri există și ce efecte are asupra sănătății

Radiografia dentară este o imagine a danturii pe care stomatologul o folosește pentru a evalua sănătatea orală a...294

13 aug 00:00SănătateCe sporturi poți să faci în vacanță

252

13 aug 00:00SănătateMajoritatea produselor din plastic alimentar perturbă sistemul endocrin

Sistemul endocrin înglobează glandele endocrine din corp, glande responsabile pentru secretarea diverșilor hormoni...278

13 aug 00:00SănătateRetenția de apă: cauze și soluții eficiente

La persoanele sănătoase, retenția de apă este mai frecvent întâlnită la femei, fiind mai degrabă legată de...304

13 aug 00:00SănătateConsumul ridicat de fructe și legume scade riscul de diabet

Rezultatele unui studiu recent confirmă recomandările oficiale privind consumul zilnic de fructe și legume pentru a...265

13 aug 00:00SănătateVisele anxioase: tot ce trebuie să știi

Un somn odihnitor este cel mai bun panaceu. După o zi grea de muncă, cele 7-8 ore de somn îți oferă posibilitatea...281

13 aug 00:00SănătateÎngrijirea tenului gras în sezonul cald

Excesul de sebum este una dintre cele mai des întâlnite probleme ale tenului, care afectează undeva între 40% și...267

13 aug 18:46SănătateNelu Tătaru: Testele Real Time - PCR au ajuns la o valoare de 50 milioane de euro

763

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT