REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Val Ionescu a tras sforile pe acelaşi velier cu fostul şef de la Ulker, până a ajuns director în Portul Constanţa

Val Ionescu a tras sforile pe acelaşi velier cu fostul şef de la Ulker, până a ajuns director în Portul Constanţa

Replica API 26 august 2013 | 00:00 451

Până la urmă, are o legătură cu navigaţia

Până la urmă, are o legătură cu navigaţia

Despre noul director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, Valeriu Nicolae Ionescu ("alintat" de cunoscuţi Val), se ştie că are peste 20 de ani de experienţă în consultanţă şi management, un CV impresionant şi studii serioase, din care amintim: master în ştiinţe electrice şi electronice la Universitatea Politehnică Bucureşti şi absolvent al cursurilor de Executive MBA la Universitatea din Washington. Dar, acelaşi Val Ionescu nu are nici o legătură cu domeniul maritim, în sensul că nu a condus nici o companie de profil, bucureşteanul făcând carieră în companii precum Orange, Astral, Luxten şi Impact, fiind totodată fondatorul firmei de televiziune prin satelit Focus Sat, acum în portofoliul UPC. Chiar şi aşa, Ionescu a reuşit să fie recrutat în Consiliul de Administraţie al Portului Constanţa, pe funcţia de vicepreşedinte. Vineri, în şedinţa Consiliului de Administraţie al Portului Constanţa, el a fost desemnat director general, după ce Lucian Băluţ şi-a înaintat demisia, care intră în vigoare cu data de 31 august.

Aşadar, Valeriu Ionescu nu a condus nici o companie din domeniul maritim. De unde atunci interesul lui pentru Constanţa şi port? Iată că apare şi elementul-surpriză: ambarcaţiunea "Alexandra", ancorată în Portul turistic (!) Constanţa, Val Ionescu fiind pasionat de navigaţie. Echipajul navei "Alexandra" are şi un site pe Internet, cu următoarea descriere: "Echipajul Alexandra Yachting este un echipaj tânăr care a luat fiinţă în anul 2008 şi şi-a consolidat componenţa în decursul anilor 2008-2009 (...)". Echipajul a participat la mai multe competiţii de yachting, după cum se arată în descriere, iar totodată sunt enumeraţi şi membrii echipajului, în frunte cu iniţiatorii echipei: Mihael Neagu şi Adrian Niţă. În afară de cei doi, ne vom permite să-i aducem în atenţie pe Valeriu Ionescu (nimeni altul decât directorul general al Portului Constanţa, conform votului de vineri, 23 august 2013, din şedinţa Consiliului de Administraţie al APC) şi Ender Bolat (fostul reprezentant al Ulker pe România, în prezent ocupându-se de afaceri în domeniul imobiliar, respectiv consultanţă în afaceri). Ca şi Valeriu Ionescu, şi Ender Bolat a notat în CV-ul său că este absolvent al cursurilor de Executive MBA la Universitatea din Washington. Mai menţionăm că, din echipa de navigatori ai ambarcaţiunii "Alexandra", şi alţi membri menţionează la capitolul studii date similare cu cele prezentate de Val Ionescu şi Ender Bolat. Se poate concluziona, aşadar, că au studiat împreună, au dezvoltat afaceri şi, în timpul liber, au dezvoltat şi o pasiune comună: yachtingul. Pentru Ionescu a fost de bun-augur, el mutându-se din Portul turistic, unde poza în echipament cu reclamă pentru Ulker (companie care sponsoriza, la un moment dat, concursuri pe mare), în Portul Constanţa. Contactat de "Replica", Ender Bolat a confirmat că pasiunea sa este pentru navigaţie (nu avea cum să nege, întrucât a menţionat acest aspect şi în CV-ul său), însă, a precizat el: "De doi ani nu mai fac parte din echipa Alexandra Yacting, n-am mai avut timp".

Ce spune Ender Bolat despre "marinarul" Val Ionescu

Ender Bolat a mai declarat, pentru "Replica" de Constanţa, că în 2009 şi 2010 a participat alături de Valeriu Ionescu la mai multe regate pe velierul "Alexandra": "În 2009 am şi câştigat campionatul naţional la clasa cruiser. Vă mai pot spune (despre Val Ionescu - n.r.) că e un marinar rezistent şi n-are rău de mare chiar pe furtună".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218