REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Valea Plângerii la Ovidius: profesorii fac "spovedania" şpăgii în faţa Corpului de Control al Ministerului Educaţiei

Valea Plângerii la Ovidius: profesorii fac "spovedania" şpăgii în faţa Corpului de Control al Ministerului Educaţiei

Replica API 11 septembrie 2013 | 00:00 106

Senatul îl demite pe Epure din funcţia de rector

Senatul îl demite pe Epure din funcţia de rector

Universitatea Ovidius se scaldă în ape tulburi, iar ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a trimis Corpul de Control la Constanţa, pentru a descâlci iţele corupţiei din sistem. După ce, în urmă cu mai bine de o lună, rectorul Universităţii "Ovidius" Constanţa (UOC), prof. univ. dr. Dănuţ Tiberius Epure, a fost arestat pentru luare de mită, istoria s-a repetat şi în cazul prorectorului universităţii, prof. univ. dr. ing. Gabriela Stanciu. Deşi a preluat, în august, atribuţiile de ordonator interimar de credite al UOC, Stanciu este cercetată, în acelaşi dosar cu Epure, pentru luare de mită şi folosire în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, au anunţat procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Stanciu a fost revocată din funcţie, atribuţiile sale rămânând în sarcina prorectorului Ion Bordeianu. Îngrijorat peste măsură de caracatiţa corupţiei de la Constanţa, ministrul Pricopie a trimis Corpul de Control la Ovidius să pună piciorul în prag. Şederea la Constanţa a echipei de inspectori va fi una destul de lungă şi vizează atât aspecte tehnice şi financiare, cât şi actele de corupţie. "Corpul de Control va pleca de la Ovidius abia pe 21 septembrie a.c. Este "Valea Plângerii" la universitate. Unele cadre de la Medicină, Farmacie, sunt chemate să dea explicaţii, iar altele merg din propria iniţiativă la Corpul de Control, pentru a le spune ce nereguli sunt în universitate, unii spun ce colegi suspectează că ar fi comis abuzuri sau ilegalităţi...", au declarat, pentru "Replica", cadre universitare de la Ovidius. Interesant de menţionat, pe de altă parte: Corpul de Control al Ministerului Edicaţiei pare a fi mai degrabă într-un concediu, inspectorii fiind cazaţi la un hotel din Constanţa, şi nu la căminele studenţeşti ale Universităţii Ovidius.

Noul rector al Universităţii Ovidius, ales în 2014

Senatul Universităţii se întruneşte miercuri, 11 septembrie a.c., ora 16.00, pentru a-l revoca pe Dănuţ Tiberius Epure din funcţie. "Până în prezent a fost doar suspendat de minister, miercuri este stabilită o nouă şedinţă de Senat pentru ca Dănuţ Tiberius Epure să fie demis din funcţie, dar şi declanşarea procedurilor de alegeri pentru desemnarea noului rector. Noul rector va fi ales cel mai devreme în martie 2014, conform legislaţiei în vigoare. În cadrul unui referendum se va decide dacă noul rector va fi ales prin concurs sau vot liber universal dat de către membrii comunităţii academice de la universitate. Legea 1/2012 spune că referendumul trebuie să aibă loc cu minim şase luni înainte de desemnarea rectorului. Astfel, după ce ministrul Educaţiei îl va elibera din funcţie pe Dănuţ Tiberius Epure, vor urma toate procedurile legale în sensul că se va stabili data referendumului şi candidaţii", au mai spus cadrelele didactice de al Universitatea Ovidius.

Vom reveni.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367