REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Valea Portului din Constanța: BALAMUC din altă DIMENSIUNE!

Valea Portului din Constanța: BALAMUC din altă DIMENSIUNE!

Replica API 27 februarie 2020 | 00:00 1376

Ca multe alte zone ale Constanţei, Valea Portului a reprezentat întotdeauna un punct nevralgic atât pentru autorităţi, cât şi pentru cei ce locuiesc acolo.

Adăposturi improvizate, căsuţe dărăpănate, mormane de moloz toate fac parte din peisajul dezolant care te întâmpină pe Valea Portului.

Pe lângă aceasta, există riscul ca în cazul unei alunecări de teren, să se întâmple un eveniment nefericit ţinând cont că există câteva persoane care îşi duc existenţa aici.

Taluzul de pământ din dreptul Porţii 5 de acces în Portul Constanţa ajunge în atenţia autorităţilor doar în momentul în care trebuie scoşi la muncă asistaţii sociali, aceştia fiind puşi să strângă deşeurile din această zonă.

Totuşi, această zonă reprezintă mult mai mult. În câteva căsuţe improvizate confecţionate din te miri ce, îşi duc existenţa câteva persoane, de care a uitat parcă şi timpul. Nelu I. este un bătrânel simpatic, care îşi duce existenţa de foarte mult timp pe Valea Portului. „ Eu stau aici de aproape 50 de ani.

Nu mi-e frică nici că se surpă malul, nici că mă calcă hoţii. Şi daca vin...ce să imi ia? Nu deranjez pe nimeni, câte zile mai am vreau să le trăiesc liniştit” a spus pentru ziarul Replica, Nelu I.

Practic, cei care locuiesc aici sunt într-un fel rupţi de lumea civilizată, drumul prin care poţi ajunge la casele lor este unul deosebit de abrupt, un pas greşit putând duce la o tragedie.

Majoritatea celor care locuiesc aici au un petec de grădină cu ajutorul căruia supravieţuiesc zi de zi, supravieţuire care poate deveni oricând o problemă în cazul unei surpări de teren. Contactaţi de către ziarul Replica, reprezentanţii municipalităţii au declarat că ştiu situaţia din zonă şi că, în viitorul apropiat, se va face ceva pentru cei care locuiesc în acea zonă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Avem si platim politia locala DEGEABA. Zona asta si multe altele din oras, trebuie supravegheate si nesimtiti care arunca gunoaie , amendati cu mii de lei si confiscate masinile cu care transporta mizeriile. Apoi pe tot malul portului , unde este si pericol de alunecari de pamant, trebuie plantati, din metru in metru chiar, pomi care sa intareasca malul. Asa ai si " plaman verde" si scapi si de o grija. Apoi, atarnatorii cu ajutoare sociale, tiganimea si toti boschetarii prinsi beti sau drogati prin oras, dusi in zonele astea si pusi sa faca curat. Cu forta, fara prea multe rugaminti !
5
0
Bai, Stoiane, tu esti prost ? Intreb pentru un prieten ca eu stiu raspunsul. Adica e ok ca aia si-au facut aplecatori acolo ? Si, totusi, cu gura ta sustii ca oricand poate avea loc o alunecare de teren ? Ce solutie ai ? Sa le consolidam maghernitele ?
1
1
Ar trebui sa apreciem caracterul rustic al acestui oras; daca vreti zgarie nori la hong kong cu voi
2
5
Toata Constanta e un jeg ordinar, Mamaia e si mai jegoasa.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367