REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Valentin Calafeteanu va ajunge la meciul 100 în tricoul României, împotriva Georgiei

Valentin Calafeteanu va ajunge la meciul 100 în tricoul României, împotriva Georgiei

Replica API 7 februarie 2019 | 00:00 256

Valentin Calafeteanu (CSM Bucureşti) va juca sâmbătă meciul cu numărul 100 în tricoul echipei naţionale, contra Georgiei, la Cluj-Napoca, în cadrul Rugby Europe International Championship 2019.

''Sincer, nu m-am gândit dacă va fi o presiune în plus pentru mine, am prea multă experienţă în spate. E un moment important atât pentru mine, cât şi pentru echipă. Mi-aş dori din suflet ca după acest meci să rămân cu o amintire frumoasă, ca peste ani şi ani să îmi amintesc de acest meci şi de selecţia 100 aşa cum îmi amintesc de debutul meu la echipa naţională de acum 15 ani'', a declarat Calafeteanu în conferinţa de presă prilejuită de prezentarea noilor tricouri ale echipei naţionale de rugby.

''Noi jucătorii încercăm să lăsăm în urmă durerea care a fost. Noi în acest an trebuia să ne pregătim pentru Cupa Mondială. Din păcate, în viaţă, ca şi în sport, trecutul nu se mai poate schimba. Important e să ne focusăm pe ceea ce înseamnă prezentul, această competiţie în care ne propunem maximum. Suntem conştienţi că nu ne va fi deloc uşor, mai ales după anul trecut. În luna noiembrie, nu am avut o prestaţie aşa cum ne am aşteptat. Este însă un început de an, un început de competiţie, este foarte important cum vom începe această competiţie. Debutăm cu principala contracandidată, Georgia, însă am încredere în băieţi, suntem un grup care ne cunoaştem foarte bine, cu jucători foarte experimentaţi, ştim foarte bine că foarte mulţi ani nu vom mai putea ajuta echipa naţională şi vom încerca să ne bucurăm de fiecare meci în parte, să dăm maximum pentru echipa naţională, iar pe viitor, cei care îi avem deja în sânul echipei naţionale şi cei care vor rămâne să ştie, să respecte şi să ajungă acolo unde este locul echipei naţionale şi anume la cupele mondiale'', a declarat Calafeteanu

Calafeteanu a adăugat că va continua să ajute echipa naţională atât timp cât îi va permite starea fizică: ''Anul trecut pe vremea asta nu ne-am fi gândit că vom vorbi de astfel de lucruri, că România nu participă la CM din Japonia. Pentru mine, important, în momentul de faţă, este să mă focusez pe anul competiţional. Atât timp cât pot ajuta echipa naţională, cât mă voi simţi bine fizic, cât antrenorii consideră că îmi pot aduce aportul la progresul şi dezvoltarea echipei naţionale, voi răspunde prezent. Când fizic nu voi mai putea face faţă, nu trebuie să-mi spună nimeni, voi renunţa la ceea ce înseamnă activitatea sportivă''.

Mijlocaşul la grămadă opinează că pentru a obţine victorie în meciul cu Georgia este nevoie de o mobilizare maximă şi de o zi

bună: ''Fiecare meci împotriva georgienilor s-a jucat cu sufletul. Ei sunt o naţiune foarte bătăioasă, iar noi am avut meciuri în care am putut să le răspundem cu aceeaşi monedă, Ultima amintire frumoasă este de acum doi ani, când am câştigat titlul european şi i-am bătut la Bucureşti cu 8-7. A fost un meci extrem de greu, am reuşit printr-o mobilizare extraordinară, cu un grup unit. Eu zic că asta ne poate duce la victorie. Să fim toţi motivaţi şi să prindem o zi bună, contează şi asta. Te poţi antrena toată săptămâna bine, însă efectiv în ziua meciului să nu iei deciziile cheie şi să nu-ţi iasă lucrurile cum vrei''.

Meciul de rugby România - Georgia, din Rugby Europe International Championship 2019, are loc sâmbătă pe Cluj Arena (14,00) şi intrarea publicului este gratuită. Partida va fi transmisă în direct de Telekom Sport.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218