REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Valentin Vrabie a reuşit să adune 20.000 de oameni la "Sărbătoarea Florii de Salcâm"

Valentin Vrabie a reuşit să adune 20.000 de oameni la "Sărbătoarea Florii de Salcâm"

Replica API 12 mai 2014 | 00:00 120

Distracţie la Peştera

Distracţie la Peştera

Excentric şi ambiţios, primarul localităţii Peştera, Valentin Vrabie, a comis-o şi anul acesta. Sâmbătă, peste 20.000 de oameni, cifre confirmate de Jandarmerie, s-au adunat la marginea localităţii, la un grătar şi la un spectacol de zile mari. Nume grele pe scena unei localităţi de mici dimensiuni, amplasată printre dealuri. Cine ar fi crezut că Taraful din Clejani, Mihai Mărgineanu sau Horia Brenciu ar fi cântat în câmp? Vrabie a crezut şi a reuşit şi anul acesta să amplaseze Peştera în topurile locurilor de distracţie din Dobrogea, la început de an. Ziua localităţii, pentru că Vrabie nu are obiceiul să trântească festivaluri interminabile, s-a dovedit a fi un succes. În ciuda norilor care au ameninţat întreaga distracţie şi care l-au băgat în sperieţi şi pe Vrabie, nu a curs o picătură de ploaie şi, după ora 17.00, chiar a ieşit soarele, dând tonul dezmăţului, de la care nu au lipsit şi colegi din judeţ al lui Vrabie, cum ar fi primarul localităţii Saraiu, Dorinela Irimia, primarul localităţii Topalu, Gheorghe Murat, primarul din Nicolae Bălcescu - Viorel Bălan, al localităţi Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu sau edilul localităţii Cuza Vodă, Niculae Horneţ.

Palaz, nelipsit de la Peştera

Momentul de maximă tensiune pentru Vrabie şi care, într-un final, nu s-a concretizat, a fost prezenţa preşedintelui Traian Băsescu. Aşteptat cu emoţii, şeful statului nu şi-a mai făcut apariţia, însă nu au lipsit reprezentanţii constănţeni, respectiv Partidul Mişcarea Populară, care s-a făcut remarcat prin curse cu ATV-uri, în fruntea unuia dintre ele fiind chiar preşedintele pe judeţ al PMP, Claudiu-Iorga Palaz, care a declarat pentru "Replica" de Constanţa că îl aşteaptă pe Valentin Vrabie să se adere la partid. "Sunt aici în primul rând pentru că Vali Vrabie îmi este prieten de foarte mult timp şi nu a fost nici un an în care am lipsit de când a început el să organizeze acest eveniment. Nu am adus militanţi, ci simpatizanţi, este o diferenţă. Sunt oameni care şi-au dosit să iasă la iarbă verde, au venit la un grătar, nu au dorit neapărat să militeze. Oamenii politici profită de fiecare ocazie în care au posibilitatea să îşi mediatizeze partidul. Mi-aş dori foarte tare ca Vali Vrabie să vină la PMP, dar este numai opţiunea dumnealui. Avem o colaborare în schimb foarte bună cu Vrabie, poate mai mult decât au celelalte partide, asta o spun sigur. Prezenţa noastră aici zic că spune multe", a declarat Palaz. Trecând însă mai departe, petrecerea de la Peştera a avut de toate. Pe lângă mesele pline, tipice poporului nostri şi a băuturilor de tot soiul, nici muzica nu a fost mai prejos. Muzica armânească, ţigănească, grecească, ultima reprezentată de Nikos Papadopoulos, însă au lipsit manelele, fiind o dorinţă a lui Vrabie: "Este ziua comunei Peştera. Cum spun de obicei, 364 de zile pe an noi muncim şi într-o singură zi petrecem şi acea zi o alegem cu foarte mare atenţie în luna mai, când înfloreşte salcâmul. Este cel mai frumos moment şi trebuie să-l valorificăm, însă vremea nu a prea ţinut cu noi anul acesta, însă, la spectacolul de seară, vor veni foarte mulţi oameni. Organizăm foarte bine, ţinem cont de faptul că acest act este şi unul de cultură, pentru toate zonele geografice, interetnic, se văd aici şi turci şi machidoni şi greci. Satisfacem, într-un fel, toate dorinţele, însă nu coborâm sub acel nivel de manele. Este o pretenţie la care ţinem foarte mult. Acum, este a şaptea ediţie, am început cu prima ediţie cu 2-3.000 de participanţi, însă anul trecut am ajuns la 30.000. Asta dovedeşte că organizarea a fost din ce în ce mai bună şi oamenii au fost din ce în ce mai mulţumiţi, pentru că nu îi poţi aduce cu forţa", a declarat Vrabie, pentru "Replica". Sărbătoarea bunei dispoziţie de la Peştera s-a încheiat cu un fulminant foc de artificii, care l-a făcut până şi pe Vrabie să uite de gripa care l-a deranjat pe tot parcursul zilei şi s-a alăturat petrecăreţilor.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218