REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Valentina Sampaio, primul model transsexual al firmei de lenjerie Victoria's Secret

Valentina Sampaio, primul model transsexual al firmei de lenjerie Victoria's Secret

Replica API 7 august 2019 | 00:00 464

Valentina Sampaio

Brazilianca Valentina Sampaio va fi primul model transsexual al firmei Victoria's Secret, o decizie care intervine după controversatele afirmaţii ale directorului de marketing Ed Razek, privind faptul că firma americană de lenjerie nu va angaja modele transgender şi nici modele supraponderale, relatează marţi EFE.

Valentina Sampaio, în vârstă de 22 de ani, va fi prezentă într-unul din noile cataloage ale colecţiei Pink, adresată tinerelor, pe care Victoria's Secret o va lansa la mijlocul lunii august, potrivit unui anunţ făcut de impresarul modelului brazilian.

Valentina Sampaio a publicat o imagine în halat în timpul unei şedinţe foto, însoţită de mesajul 'Backstage click @vspink' care i-a adus sute de felicitări din partea utilizatorilor de Instagram.

Ulterior modelul a publicat un scurt video în care cerea fanilor ei să nu înceteze niciodată să viseze, însoţită de haştag-urile 'reprezentativitate', 'diversitate' sau 'fashion'.

Ed Razek a stârnit numeroase critici după un interviu acordat revistei Vogue, în care afirma că Victoria's Secret nu va angaja modele transgender şi nici modele supraponderale.

"Nu ar trebui să avem transsexuali în show? Nu. Eu nu cred că ar trebui să avem. De ce nu? Pentru că acest show este o fantezie. Este un program de 42 de minute de divertisment special", declarase Ed Razek în acel interviu.

Valentina Sampaio a făcut deja istorie în 2017, când a apărut pe coperta prestigioasei reviste de modă franceză Vogue Paris, considerată unul din punctele de reper în lumea modei.

"Nimic nu o deosebeşte de Gisele, Daria, Edie sau Anna, cu excepţia unui mic detaliu: Valentina, noua 'femme fatale', s-a născut băiat. Un detaliu pe care nu am dori să-l subliniem, deoarece este un accident în viaţa acestor femei, pe care ele şi-ar dori să-l uite", nota atunci într-un editorial Emmanuelle Alt, redactor-şef al revistei Vogue Paris.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614