REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Valeriu Gheorghiţă spune că vaccinurile au cel puţin un an nivel de protecţie

Valeriu Gheorghiţă spune că vaccinurile au cel puţin un an nivel de protecţie

Replica API 2 martie 2021 | 00:00 1098

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat marţi că vaccinurile asigură o protecţie împotriva virusului de aproximativ un an, scrie stiripesurse.ro

"Trebuie menţionat cât se poate de clar că estimarea este de cel puţin un an ca nivel de protecţie, însă avem nevoie de date care vor fi cumulate pe măsură ce trece timpul şi vom putea să obţinem aceste informaţii", a spus Gheorghiţă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Totodată, el a amintit de studiile care se fac în legătură cu noile tulpini ale virusului.

"Nu avem o perioadă stabilită, dovedită ştiinţific, vorbim de o estimare probabil de un an şi din înţelegerea noastră companiile Pfizer şi Moderna urmează să facă studii de siguranţă şi de imunogenicitate legate de administrarea celei de-a treia doze de vaccin, tocmai pentru eventualitatea în care vor apărea variante virale noi şi atunci trebuie să acoperim şi din punct de vedere vaccinal şi acele noi tulpini şi au fost precizări cât se poate de clare că această opţiune de administrare a unei a treia doze nu este legată de anticiparea pierderii răspunsului imun după schema actuală", a subliniat Gheorghiţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu alte cuvinte se spera ca e vorba de un an,asta pentru ca deocamdata lucrurile sunt in desfasurare si studiile se fac din mers. Gheorghita spune snoave,ziaristii eticheteaza ca de obicei cu titluri aiurea,populimea ramane in continuare buimaca .
1
0
Romania joc de glezne,masca pe figura si faliment la greu,somaj...
8
1
Degeaba. Tot suntem izolati daca suntem "contacti" directi si tot punem masca oriunde si oricand. Pentru calatorii trebuie tot teste ca certificatele de vaccvin nu sunt dorite. Deci ...degeaba. ca tot te imbolnavesti dar cica faci o forma mai usoara. Ciudat....
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218