REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Valeriu Gheorghiță: „Strategia campaniei de vaccinare va fi schimbată“

Valeriu Gheorghiță: „Strategia campaniei de vaccinare va fi schimbată“

Replica API 31 ianuarie 2022 | 22:00 1116

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat vineri seară la Digi24 că strategia imunizării va fi schimbată și a afirmat despre conceptul imunității de grup că „este mai puțin util în momentul de față”.

Valeriu Gheorghiță

„Strategia de aici înainte va fi puțin schimbată (...) Din punct de vedere medical, vaccinurile actuale nu reușesc să limiteze într-o măsură suficient de ridicată transmiterea infecției cu Sars-Cov-2, având în vedere că varianta Omicron care este dominantă reușește să ocolească în cea mai mare parte răspunsul imun pe care-l obținem ca urmare a trecerii prin boală sau ca urmare a vaccinării. Acest concept al imunității de grup este mai puțin util în momentul de față. Obiectivul campaniei de vaccinare trebuie să-l schimbăm, să creștem rata de acoperire vaccinală la cei mai vulnerabili printre noi, cei care au beneficii importante în urma vaccinării. Acest lucru l-am transmis și în cazul copiilor, din grupa de vârstă 10-15 ani. În mod prioritar cei cu afecțiuni cronice trebuie să beneficieze în perioada următoare de vaccinare.

Singura problemă pe care valul acesta o ridică la nivel global este absenteismul, faptul că foarte multe persoane au recomandare de izolare pentru că sunt testate pozitiv și respectiv contacții lor de carantinare. Acest lucru blochează foarte multe activități, cum se întâmplă și în sistemul medical. Cum putem să combatem sau care ar fi măsurile imediate? Cred că este fără doar și poate să respectăm cât mai bine măsurile de protecție la locul de muncă, vorbim de mască. O testare mai frecventă pentru anumite categorii socio-profesională ar fi binevenită în această perioadă. Nu din rațiuni medicale, ci din a identifica mai rapid cazurile și a preîntâmpina apariția unor focare în astfel de sectoare de activitate”, a afirmat medicul, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ti-e ciuda ca oamenii sunt sanatosi?
3
1
Tu ti-ai vaccinat copiii?
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218