REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Vama Constanţa vrea să închidă hotelul Parc al liberalului Butnaru

Vama Constanţa vrea să închidă hotelul Parc al liberalului Butnaru

Replica API 8 martie 2012 | 00:00 181

Poprire pe conturile firmei, în pofida unei hotărâri judecătoreşti definitive

Poprire pe conturile firmei, în pofida unei hotărâri judecătoreşti definitive

Fostul viceprimar şi consilier local PNL Aurel Butnaru se pregăteşte să-şi închidă în orice moment hotelul Parc, din Mamaia, şi să-şi trimită cei 50 de angajaţi acasă, după ce Vama Constanţa a pus poprire, ilegal, spune el, pe toate cele 6 conturi bancare ale firmei Parc Mamaia SRL. Practic, Butnaru nu mai poate face absolută nici o plată pentru întreţinerea hotelului, din moment ce are conturile blocate, ceea ce înseamnă că, în momentul în care furnizorii de utilităţi (apă, gaze, energie etc) vor veni să-şi încaseze baniii, vor afla că nu pot primi nici un leu. De aici, până la închiderea hotelului Parc, nu mai e decât un pas. Omul de afaceri liberal susţine că are de-a face cu un abuz grosolan al funcţionarilor de la DRAOV Constanţa, în special a şefei Serviciului Juridic, Claudia Lupu, care a instituit poprirea şi tragerea din cele 6 conturi a câte 118.669 lei, care reprezintă suma ce stă la baza litigiului dintre Butnaru şi Vamă. Măsura Vămii Constanţa este însă aberantă, spune Aurel Butnaru, întrucât deşi există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, din 14 decembrie 2011, a Curţii de Apel Constanţa, prin care se suspendă executarea silită a firmei Parc Mamaia până la finalizarea litigiului privind presupusul debit către autorităţile vamale.

Potrivit afaceristului Butnaru, este vorba despre suma de aproape 120.000 lei, pe care Vama îi cere acum pentru o maşină Jaguar XKR, uzată, cumpărată de firmă în 2006, moment la care oricum achitase toate taxele solicitate, aşa cum au fost ele stabilite de DRAOV şi comisionarul vamal Intertrans Company SRL. În mod straniu, autorităţile vamale au descoperit datoria de 120.000 lei reprezentând diferenţe de taxe vamale şi TVA după 5 ani, la mai puţin de o săptămână înainte ca presupusul debit să se prescrie, a adăugat Butnaru. Mai mult, Curtea de Apel, care a suspendat executarea silită a Parc Mamaia SRL, întrucât există pericolul iminent de închidere a hotelului, până la finalizarea cauzei legate de existenaţa reală a debitului, aminteşte că, oricum, vina aparţine în exclusivitate DRAOV Constanţa şi comisionarului vamal, pentru că ei sunt cei care au stabilit valoarea taxelor care trebuiau plătite iniţial. Cu toate acestea, funcţionar Claudia Popa şi Vama Constanţa continuă acest demers aberant, bazat, până la urmă, pe o greşeală care le aparţine tot lor şi cu ignorarea unei sentinţe judecătoreşti definitive. Situaţia devine de-a dreptul absurdă şi de prost gust pentru cei de la Vama Constanţa, în condiţiile în care, spune Aurel Butnaru, până şi şeful cel mare al Vămilor, Viorel Comăniţă, la care a fost în audienţă la Bucureşti, i-a spus că are dreptate şi că abuzul subordonaţilor săi de la Constanţa ar trebui să înceteze. Nu s-a întâmplat, până acum, acest lucru, iar Butnaru stă să se uite pe geam când vin cei de la gaze sau de la apă să-i închidă hotelul. După soluţionarea problemei, afaceristul liberal va face plângere penală împotriva Claudiei Lupu şi a DRAOV Constanţa, de la care va solicita şi daune pentru toate aceste abuzuri.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102