REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vama Veche: nudism, alcool ÅŸi proteste "leÅŸinate" pe tema gazelor de ÅŸist

Vama Veche: nudism, alcool ÅŸi proteste "leÅŸinate" pe tema gazelor de ÅŸist

Replica API 2 mai 2013 | 00:00 487

Somn de refacere pe plajă, după o noapte cruntă de beţie - VEZI GALERIE FOTO!

Somn de refacere pe plajă, după o noapte cruntă de beţie - VEZI GALERIE FOTO!

Nebunia a început! Aglomeraţie, căldură mare, chit că e abia început de luna mai... În timp ce staţiunea Mamaia îşi propune să rupă gura târgului cu sumedenia de cluburi, în sud, la Vama Veche, toate-s aproape la fel cum le ştiam: a mai pierit un pic din aerul boem, dar e încă vie pofta de non-conformism. Pe plaja încă ordonată dorm, pe la orele 9.30-10.00, tinerii care au petrecut încă de marţi, 30 aprilie. Unul dintre "frumoşii adormiţi" are lângă el şi motivul pentru care, deşi era să fie călcat de doi turişti ameţiţi, nu se poatre trezi: o sticlă de bere. Sau... de ce o fi băut el. Mai încolo, sunt înşirate corturi, la fel, şi "pieile goale". Cei pudici, e clar, nu au ce căuta în Vamă!

Cei care nu au plecat încă spre staţiunile de pe litoral trebuie să ştie faptul că primul obstacol îl reprezintă Podul Agigea, acolo unde maşinile au circulat, pe 1 mai, bară la bară până aproape de amiază, pentru ca după-amiaza cozile să se lungească pe câţiva kilometri, mai precis până la intrarea în localitatea Lazu. Odată trecuţi de acest "mic impediment", turiştii dornici de distracţie care vin cu maşinile în vacanţă trebuie să acorde o atenţie sporită vitezometrului, întrucât radarele şi echipajele de poliţie pot fi întâlnite aproape în fiecare localitate. După ce aţi trecut de "filtrele" mai sus menţionate şi ajungeţi spre destinaţia aleasă, într-un final vă puteţi caza, instala cortul sau sta pe plajă, fiecare după alegerea făcută, şi petrecerea poate începe. În anumite locaţii, cum ar fi Vama Veche, petrecerea a început de ieri, întrucât ieri, 1 mai, se putea vedea cu ochiul liber ce urme a lăsat distracţia. Tineri care dormeau pe plajă şi stăteau să fie călcaţi în picioare, ori cei care au găsit "resurse" să se adăpostească lângă o barcă de pe plajă, pentru un petec de umbră. Turiştii din Vamă care au sosit pe 1 mai sau care sunt mai rezistenţi din fire, au ales să facă plajă nud, alături de soţii, prietene sau prieteni. Printre zecile de corturi instalate pe plajă s-a găsit loc şi pentru proteste împotriva fracturării hidraulice, însă nu atât de vehemente ca în ultima perioadă. "Doar ce am ajuns, Vama pare neschimbată în mare parte, este aşa cum mă aşteptam. Preţurile din câte am văzut sunt mai mari faţă de anul trecut, dar nu-i bai, dacă te ştii să te distrezi, nimic nu mai contează", a declarat, pentru "Replica", Flavius Oprea. O primă concluzie după prima zi de vacanţă pe litoralul românesc ar fi că în mare parte nimic nu s-a schimbat: traficul e mizerabil, bine măcar că turistul ştie să compenseze cu distracţie, fie ea şi "scăldată" bine în alcool, deşi, aşa cum se ştie, abuzul te poate conduce, frumos şi lejer, pe patul de spital.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367