REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Vameşii şi poliţiştii de frontieră din Port, în vizorul DNA într-un alt dosar!

Vameşii şi poliţiştii de frontieră din Port, în vizorul DNA într-un alt dosar!

Replica API 14 octombrie 2016 | 00:00 252

Se îngroaşă „gluma”!

Se îngroaşă „gluma”!

Se îngroaşă vraful dosarelor penale în ceea ce priveşte activitatea din Portul Constanţa. La începutul lunii DNA a efectuat mai multe percheziţii, vizaţi fiind poliţişti de frontieră, vameşi, cadre medicale şi angajaţi ai Căpităniei Zonale, iar acum iată că deja există un alt dosar, declinat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. La mijloc este vorba tot despre containere ce nu erau verificate la ordine de sus date.

Ancheta cu privire la corupţia din Portul Constanţa Sud Agigea a fost declanşată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa şi, din câte se pare, situaţia este una mai veche. Potrivit unor surse din anchetă se formase un aşa-zis lanţ între angajaţii vamali şi poliţiştii de frontieră, care aveau ordine de sus (IGPF şi Vamă) de a nu lăsa alţi poliţişti să verifice anumite containere, suspecte am putea spune. Astfel, marfa era înregistrată ca intrată prin alte zone, cum ar fi Otopeni.

Ulterior, dosarul a fost declinat către DNA Constanţa, care continuă cercetările. În acelaşi timp, la DNA se află şi un alt dosar, care vizează tot poliţişti de frontieră, vameşi, dar şi angajaţi ai Căpităniei Zonale şi cadre medicale. Aici, în cursul zilei de 5 octombrie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 16 locaţii situate în municipiul Constanţa, dintre care patru la sediile unor instituţii publice, iar restul la domiciliile unor persoane fizice. Mai exact, mai multe persoane din instituţiile mai sus precizate ar fi luat mită de la căpitanii vaselor ce acostau în Port pentru a închide ochii la controale. Audierile au durat mai multe ori şi cercetările continuă.

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/dna-sparge-cloaca-din-portul-constanta-spagi-si-contrabanda-pe-banda-rulanta-292807/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369