REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vameșii și polițiștii de frontieră din Portul Constanța, în vizorul DNA într-un alt dosar!

Vameșii și polițiștii de frontieră din Portul Constanța, în vizorul DNA într-un alt dosar!

Replica API 13 octombrie 2016 | 17:05 307

Se îngroașă vraful dosarelor penale în ceea ce privește activitatea din Portul Constanța. La începutul lunii DNA a efectuat mai multe percheziții, vizați fiind polițiști de frontieră, vameși, cadre medicale și angajați ai Căpităniei Zonale, iar acum iată că deja există un alt dosar, declinat de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. La mijloc este vorba tot despre containere ce nu erau verificate la ordine de sus date.

Ancheta cu privire la corupția din Portul Constanța Sud Agigea a fost declanșată de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și, din câte se pare, situația este una mai veche. Potrivit unor surse din anchetă se formase un așa-zis lanț între angajații vamali și polițiștii de frontieră, care aveau ordine de sus (IGPF și Vamă) de a nu lăsa alți polițiști să verifice anumite containere, suspecte am putea spune. Astfel, marfa era înregistrată ca intrată prin alte zone, cum ar fi Otopeni. Ulterior, dosarul a fost declinat către DNA Constanța, care continuă cercetările. În același timp, la DNA se află și un alt dosar, care vizează tot polițiști de frontieră, vameși, dar și angajați ai Căpităniei Zonale și cadre medicale. Aici, în cursul zilei de 5 octombrie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul Constanța, dintre care patru la sediile unor instituții publice, iar restul la domiciliile unor persoane fizice. Mai exact, mai multe persoane din instituțiile mai sus precizate ar fi luat mită de la căpitanii vaselor ce acostau în Port pentru a închide ochii la controale. Audierile au durat mai multe ori și cercetările continuă.

Citește și: DNA sparge CLOACA din Portul Constanţa? Şpăgi şi contrabandă, pe bandă rulantă

Acuzaţii în cascadă în cazul „măgăriilor” din Port: „Cei de la Frontieră sunt experţi în echilibristică la câte canistre cară”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218