REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Van Morrison lansează trei piese împotriva restricţiilor impuse de coronavirus şi în favoarea „libertăţii de alegere“

Van Morrison lansează trei piese împotriva restricţiilor impuse de coronavirus şi în favoarea „libertăţii de alegere“

Replica API 19 septembrie 2020 | 00:00 989

Muzicianul nord-irlandez Van Morrison critică guvernul britanic, comunitatea ştiinţifică şi vedetele de pe scena internaţională în trei melodii lansate recent, în care face apel la "libertatea de alegere" şi cere să se pună capăt restricţiilor pentru combaterea COVID-19, relatează EFE, citată de Agerpres.

Van Morrison

Sursa foto: Van Morrison / Facebook

Într-unul dintre aceste cântece, "No More Lockdown", lansat vineri, cântăreţul şi compozitorul din Belfast, în vârstă de 75 de ani, deplânge măsurile adoptate de executivul britanic pentru a încerca să combată pandemia, considerând că "subjugă" cetăţenii.

În versurile acestui cântec, cantautorul unor piese celebre ca "Moondance" sau "Brown Eyed Girl", îi califică drept "abuzatori fascişti" pe cei care "ne distrug liniştea''. "Noua normalitate nu este normală. Ne-am născut să fim liberi", spune Morrison în aceste versuri, pe care unii le consideră "periculoase" în actualul context, cum a declarat la BBC secretarul de stat nord-irlandez al sănătăţii, Robin Swann.

Pe lângă guvernul premierului Boris Johnson, Van Morrison critică şi comunitatea ştiinţifică şi unele celebrităţi.

El face astfel aluzie la o presupusă teorie a conspiraţiei în care comunitatea ştiinţifică (şi anume experţi ai Imperial College din Londra) inventează lucruri întortocheate, în timp ce vedetelor le reproşează că spun oamenilor ceea ce ar trebui să facă sau să gândească.

"Eu nu spun oamenilor ce trebuie să facă sau să gândească, deja guvernul face acest lucru. Este vorba de libertatea de alegere; cred că cetăţenii ar trebui să aibă dreptul de a gândi singuri", s-a justificat muzicianul într-o scrisoare. Pe lângă respectivul cântec, Van Morrison a lansat două noi piese, "Born To Be Free" şi "As I Walked Out", pe care le va interpreta probabil la London Palladium pe 25 septembrie.

Mesajul lui Van Morrison intervine într-un moment în care în Marea Britanie s-au înregistrat în total 41.705 de decese de COVID-19 de la începerea pandemiei, potrivit datelor publicate de Ministerul britanic al Sănătăţii, deşi informaţiile avansate de agenţii independente semnalează peste 57.500 de morţi.

În faţa creşterii numărului de contagieri - joi au fost raportate 3.395 noi cazuri -, guvernul conservator al lui Boris Johnson a introdus noi restricţii în nord-estul Marii Britanii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102