REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Vandalii au încercat să taie cu fierăstrăul picioarele statuii lui Ibrahimovic

Vandalii au încercat să taie cu fierăstrăul picioarele statuii lui Ibrahimovic

Replica API 13 decembrie 2019 | 00:00 407

Mai mulţi vandali au încercat să taie cu fierăstrăul picioarele statuii celebrului fotbalist suedez Zlatan Ibrahimovic, situată lângă stadionul echipei Malmo FF, la care acesta a debutat ca profesionist în urmă cu 20 de ani, informează BBC.

De asemenea, vandalii au aşezat o frânghie pe gâtul statuii. Incidentul a avut loc joi dimineaţă.

Poliţia a amplasat un gard în jurul statuii, care a mai fost ţinta unor acte asemănătoare după ce Ibrahimovic a investit într-un alt club din campionatul Suediei.

Pe 27 noiembrie, presa a anunţat că Ibrahimovic a cumpărat 25% din acţiunile clubului Hammarby, care a încheiat pe locul 3 ediţia din acest an a campionatului Suediei.

În aceeaşi zi, mai mulţi fani ai lui Malmo FF au dat cu spray cu vopsea pe statuie, au ars-o cu torţe şi au scris mesaje rasiste în apropierea ei.

Statuia de 3,5 m, care are aproximativ 500 de kg şi e turnată în bronz, a fost dezvelită pe 9 octombrie.

Purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Malmo, Eva-Gun Westford, a indicat că poliţia a deschis o anchetă şi încearcă să-i găsească pe făptaşi cu ajutorul camerelor video.

"Cineva a încercat să taie picioarele cu fierăstrăul. Există acum riscul să cadă şi am amplasat un gard în jurul ei", a spus Westford.

Sculptorul care a realizat statuia, Peter Linde, a cerut încetarea actelor de vandalism. El a declarat pentru Sportbladet: "Lumea se poartă de parcă ar fi la război, dar nu e război, e vorba de fotbal. E ceva atât de nebunesc că nu poate fi respectat faptul că Zlatan este un om liber. Vreau ca statuia să fie reparată şi restaurată, iar cei care fac aceste lucruri să-şi dea seama cât de proşti sunt."

Ibrahimovic, fostul atacant al lui Ajax, Juventus, Inter Milano, FC Barcelona, AC Milan, Paris St-Germain şi Manchester United, caută echipă după ce s-a despărţit de Los Angeles Galaxy la încheierea sezonului din MLS.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iMpotriva nu iNpotriva
1
0
Fierastrau
1
0
Nu ma Ibrahimovici nu este un om de cultura cum nu este nici Patzaichin care are statuie in fata clubului Dinamo.
2
0
Acest bosniac a facut ceva deosebit pentru societate, este om de cultura? Dar pe de alta parte sunt inpotriva vandalismului.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920