REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vanghelie, arestat preventiv!

Vanghelie, arestat preventiv!

Replica API 14 martie 2015 | 21:46 148

În această dimineață, magistrații au hotărât arestarea preventivă a primarului Sectorului 5, Marian Vanghelie, acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani.

Instanţa a decis arestarea lui Marian Vanghelie, astfel că acesta ar putea petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor. Decizia nu este definitivă, dar este executorie. Ea poate fi atacată la instanţa supremă.

Vanghelie este acuzat de fapte de corupţie. Acesta a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei.

Vineri noapte, după expirarea ordonanţei de reţinere, primarul Sectorului 5 a plecat de la ICCJ. Acesta spunea că este pregătit pentru orice şi că va aştepta decizia instanţei acasă.

„Nu fug din România, stați liniștiți!”, i-a asigurat el pe ziariști.

Marian Vanghelie a fost reținut joi noapte de procurorii DNA pentru 24 de ore, după ore întregi de percheziții la locuința sa și la Primăria Sectorului 5.

Vanghelie este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani. Acesta ar fi perceput comisioane sub diverse forme, pentru atribuirea şi plata anumitor lucrări.

Potrivit unei interceptări DNA, primarul s-a lăudat cu relații sale la nivel înalt.

Potrivit EVZ, procurorii DNA arată că Vanghelie făcea presiuni asupra martorilor din dosar.

Edilul sectorului 5 îi spunea unei persoane apropiate că poate interveni pe lângă Klaus Iohannis, prin intermediul unui realizator TV, şi a încercat să o determine pe Carla Dinu, unul dintre martori, pe numele căreia avea două vile, să dea la Parchet o declaraţie în favoarea sa şi să nu declare despre aranjamentele cu milionarul Marin Dumitru (cel care i-a dat mită primarului - n.r.).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218