REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

„Vanghelionul” ia proporţii. Câţi bani câştigă Tel Drum în judeţul Constanţa

„Vanghelionul” ia proporţii. Câţi bani câştigă Tel Drum în judeţul Constanţa

Replica API 2 decembrie 2014 | 10:09 118

Cafteala continuă

Cafteala continuă

Vicepremierul Liviu Dragnea a devenit, în ultimele zile, ţinta unor atacuri extrem de dure lansate de fostul său coleg, Marian Vanghelie. Primarul Sectorului 5 continuă seria de dezvăluiri , după excluderea din PSD şi mătură cu Dragnea cu fiecare prilej de care beneficiază. Duminică seara, Vanghelie a făcut din nou show, la B1 Tv, unde a dat „pe goarnă” ceea ce el a denumit a fi... afacerile lui Dragnea: Tel Drum, cu profil de construcţii.

„Dragnea dă anumite fonduri europene şi apoi câştigă Tel Drum. Dacă dispare Dragnea, dispare Tel Drum. Tel Drum are contract în fiecare comună. Ăsta e mafiotism, şarlatanie!”, a spus Vanghelie, care l-a băgat „în oală” şi pe ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. „Vă rog să-l întrebaţi pe domnul ministru de la Fonduri Europene, domnul Teodorovici, dacă a primit de la Bruxelles o adresă în care să se înceapă cercetarea penală pe Tel Drum şi pe Asesoft şi de ce i-a ţinut acolo. Ce vă spun acum, e mult mai greu decât tot ce v-am spus până acum!”, a mai spus Vanghelie.

De asemenea şi deputatul PSD, Radu Popa, a lansat, la rândul său, un atac la adresa lui Dragnea. Luni, Popa a preluat steagul „anticorupţiei” şi l-a ironizat şi anatemizat pe Dragnea în fel şi chip. „Americanii-s de vină! Tel Drum, firma de drumuri controlată de Liviu Dragnea are contracte de peste 100 de milioane de euro cu consiliile judeţene cărora vicepremierul cu acelaşi nume le oferă bani publici de la ministerul pe care îl conduce. Poate aşa înţelegem de ce eticheta de corupţie şi protector al baronilor a fost atât de mare, încât s-a văzut din diaspora. Personal, consider că România nu mai poate merge înainte aşa. Cangrena corupţiei trebuie extirpată pentru ca organismul să supravieţuiască. Dacă nu avem puterea să o facem, organismul moare încet, dar sigur şi peste 20 de ani, tot americanii vor fi de vină”, a spus Popa.

Începând cu 2012, datele din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) arată că Tel Drum, cu sediul punctului de lucru în Alexandria, judeţul Teleorman, şi-a adjudecat pentru perioada 2013-2017 contracte, numai în Teleorman, de aproape 34 milioane de euro pentru întreţinerea drumurilor, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă. Tel Drum a pătruns puternic în mai multe judeţe, inclusiv în Constanţa, dar s-a abonat şi la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR). Tel Drum are şapte contracte cu CNADNR, trei din ele de peste trei milioane de lei, iar cel mai „bănos” este cel din 5 octombrie 2012, în valoare de 11,6 milioane de lei, privind lucrări de întreţinere periodică pe DN 73, km 1+285- km 7+000, km 11+100- km 13+800 – 2 loturi. Tel Drum se ocupă şi de îmbunătăţirea accesului între municipiul Constanţa şi platforma industrială Năvodari prin lărgirea şi modernizarea bulevardului Mamaia-Năvodari. Potrivit contractului încheiat cu Primăria Năvodari, cu data de atribuire 18 noiembrie 2013, Tel Drum beneficiază de valoarea finală a contractului, fără TVA, de 29,4 milioane de lei şi acţionează în asociere cu Imob Lux Construct SRL şi Specialist Consulting SRL, subcontractant fiind SC Teleelectron SRL.

Potrivit SEAP, în perioada 2012 – 2014, Tel Drum a câştigat peste 30 de contracte şi acorduri cadru, în valoare de peste 105 milioane euro în judeţe precum Olt, Teleorman, Satu Mare, Dâmboviţa, Craiova şi Constanţa.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614