REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vânturache i-a dat CERTIFICAT de URBANISM lui Caraivan pentru BLOCUL între CASE, din inima CONSTANȚEI

Vânturache i-a dat CERTIFICAT de URBANISM lui Caraivan pentru BLOCUL între CASE, din inima CONSTANȚEI

Replica API 5 octombrie 2020 | 00:08 8911

Blue Bike Development SRL, prin Stere Iorgoveanu, Octavian Caraivan, Marcela Chiru şi Viorica Petre, intenţionează să construiască un bloc în inima Constanţei, în zona aflată în imediata apropiere a IPJ Constanţa. Deşi vecinii nu sunt de acord şi spun că PUZ-ul are mai multe nereguli, acesta a fost votat de consilieri în şedinţa din 30 iulie, iar acum arhitectul şef Radu Vânturache a dat undă verde pentru începerea construcţiei, eliberând certificatul de urbanism.

Hotârarea de consiliu privind aprobarea PUZ pentru zona delimitată de str. Nicolae Iorga, str. Bucovinei, str. Bogdan Vodă și limita ZRl4, inițiator Sc Blue Bike Development SRL a fost votată, aşa cum arătam mai sus, în şedinţa din 30 iulie. Nu s-a ţinut cont de revolta vecinilor care spun că PUZ-ul nu respectă Regulamentul local. Oamenii se tem că ale lor construcții vor fi puse în pericol, atunci când vor începe lucrările. Cu toate acestea, proiectul prinde rădăcini, cu voia administraţiei locale care, iată, a emis certificatuul de urbanims premergător obţinerii autorizaţiei de construcţie. Certificatul a fost emis pentru „construire imobil S+P+2E locuinţe colective cu birou la parter, imprejmuire teren si organizare de şantier”. Există însă, o notă a Direcţiei de Urbanism, şi anume lucrările să se facă cu încadrarea în reglementările urbanistice aprobate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare. „Conform regulamentului de urbanism care face parte integranta din PUZ aprobat cu HCL nr 259/2020 ,,birouri pentru profesiuni liberale (arhitectură, avocatură, medicină, etc.) în limita a maxim 25% din AC'', au mai condiţionat urbanisticii.

Caraivan, asociat cu Borcea şi Giurgiucanu

Unul dintre asociaâi, Octavian Caraivan, a fost partener de afaceri cu Cristian Borcea. Caraivan a fost administrator, alături de Georgică Giurgiucanu şi de Stan Ion, la SC Holiday Club Neptun SRL, ai cărei acţionari erau Cristian Borcea, George Giurgiucanu şi SC Neptun-Olimp SA.

Ce spun vecinii, cu privire la proiectul Blue Bike Development SRL

”În ciuda formulării greoaie a textului, reiese cu evidență faptul că elaborarea unui PUZ nu se va putea face oriunde și în orice condiții, ci doar în cazurile specifice prin prevederile Planului de Urbanism general al municipiului Constanța și prin cele ale regulamentului local. Ori, știind prescripțiile regulamentului local de urbanism specifice subzonei de reglementare din cazul ZRL2-Subzona locuințelor individuale P+1-P+2 din care face parte și zona studiată de PUZ propus, considerăm că singurele cazuri în care regulamentul permite elaborarea PUZ sunt ariile de extindere cu nou zone rezidențiale și zonele de protecție a infrastructurii feroviare și rutiere. Cum PUZ-ul propus nu îndeplinește niciuna din aceste condiții, este evident faptul că nicăieri în interiorul subzonei ZRL2 nu poate fi inițiat acest PUZ, deci nici în zona studiată de către acest PUZ propus și, în consecință, este în contradicție vădită cu regulamentul local de urbanism”, au spus constănțenii afectați de acest proiectul, prin vocea avocatului lor.

Mircea R, un alt locuitor de pe strada Nicolae Iorga, a precizat că expertiza referitoare la traficul pe Nicolae Iorga, ce se regăsește în PUZ, este departe de realitate. ”Există clădiri și unități comerciale care nu dispun de locuri de parcare, clienții și locatarii clădirilor supraetajate din zonă, sufocând strada și trotuarele. Eu, dacă plec o oră de acasă, găsesc garajul blocat, la întoarcere. Strada face legătura între 3 bulevarde, Mamaia, Tomis și Alexandru Lăpușneanu, există în lungul ei 2 școli, biserică, spital, și trafic pentru transportul în comun salvări, poliție, taxiuri și nenumărate autoturisme. Ce om lucid, realist, poate afirma că traficul pe această stradă este lejer, permisiv! Doar dacă a confundat orașul”, este de părere Mircea R. De asemenea, fiind proprietarul imobilului care se află în imediata apropiere a construcției, acesta se teme că locuința sa ar putea fi pusă în pericol. ” Am temerea că imobilul se ridică la nici un metru de gardul meu va avea consecințe mult mai grave.”, s-a mai plâns Mircea R.

Blue Bike Development SRL, înfiinţată în anul 2012, a ridicat în Constanţa şi Mamaia, în ultimii ani, mai multe imobile. Firma este controlată de Stere Iorgoveanu, Octavian Caraivan, Marcela Chiru şi Viorica Petre. Administratorii sunt Caraivan Octavian, Petre Ștefan Cătălin și Iorgoveanu Stere.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spala banii din tigari si drog baietii
1
0
Amirale schimba l odata in p..a noastra pe cheliosul asta imputit si da l si pe mana Dna pt ca ai cu ce
5
1
Vanturache cap de P...a este Lacheul Fagaboului ... el a executat ce i a desenat frezatu l penal ! Rusineee...
8
3
he, he, cite a mai semnat Vinturache si Fagabou... Si la iesirea din oras, in vii, P15 fara parcari indeajuns, la Lidl in km5 la fel, pe Unirii, mastodontul fara parcari si puz aranjat...
6
1
Acest personaj sinistru a distrus orasul Constanta.
6
1
Un PUZ se aproba in CL, pe cei din comisia tehnica nu-i injura nimeni?? Odata aprobat trebuie aplicat, functionarul TREBUIE sa-l aplice. Nu mai injurati toti inspectorii din primarie, sunt si oameni pregatiti care pun talpi unor abuzuri exact in limita legii!
2
5
O data cu faga spagadau sa plece si echipa lui de slugi retardate ...sa se faca curatenie...altfel chitac risca sa fie sabotat in proiectele lui de slugile lui bula
8
2
Just 13.24 si 10.59 toate numele din articol sunt de mokanei tzigoina scursurile Europei. Draq de neam de zdrente si secaturi. Huo
5
6
a mai tras si vanturache un ultim partuletz... dar mai cu stropi asa
9
2
Fagadau n-a inteles nimic de la Europarlamentare. Cu faze de-astea si-a pus in cap strazi intregi, pentru ca PUZul asta nu e singurul exemplu. Asa ca si-a luat acum si un mare sut in cur, desi nici din asta nu pricepe ceva si baga harneala cu multumiri constantenilor bla bla. Blocul asta are 9 apartamente in zona de locuinte individuale. Si-o sa mai vrea si supraetajare. Totul e pe situl Primariei.
10
1
Iar jegosii de machidoni?Astia nu se mai satura odata?
15
2
Are scoala de salahori vanturache asta ? La cum da aprobarile, cine il mai crede ca nu imparte spaga ? Blocuri fara locuri de parcare. Asta este amintirea lasat pentru copilul lui. Da la cata spaga a luat se muta din cta !
21
1
Este o necesitate imediata ca jaful si abuzurile administratiei mazare-fagaboau-stroe -gasca de cipani flocosi care a talharit Constanta sa fie trimi in judecata si la puscarie. Este necesar ca sa fie eliminate din sistem si cozile de topor din Justitia constanteanua, procurorii si judectaorii cipani flocosi care protejaza tribul lor de hoti
24
2
Un nesimtit care a mutilat orasul. Un derbedeu! Pixul lui a sufocat Constanta.
21
2
Vanturache e sluga.PSD un partid de hoti.
18
3
Hai Chitac mai repede!!!!
24
4
P 2 e bloc? Doamne fereste, dar nu stiti ce sa mai inventati.
6
12
Ce cap de porc are Vantu..
20
1
Cind o scapam de acesti derbedei din primarie? Locul lor e la puscarie.
39
3
PUZ Constantei, un WC
28
2
sa scapam de acesti infractori ? Asa de slabi am devenit incat ne incaleca analfabetii ? Chiar nu exista solutii ?
30
2
Astea-s tunurile lu vanturache, p8 la marginea orasului si p2 pe 150 mp in cartier de case. Vai de capul tau replica , ce-ti place sa le umfli
24
11
daca ar juca in filme,nu glumesc,ar deveni celebru
15
1
Nea Red te descurci tu cu ochii tai de culoarea cerului
4
0
... de pe Soseaua Mangaliei nr. 59 ! Bloc de 8 etaje , care se construieste pe repede ca hotii , pe un spatiu verde ! Blocul prin care BELA TANASE isi spala evaziunile din comertul cu cereale !
32
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367