rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Vânturache i-a dat CERTIFICAT de URBANISM lui Caraivan pentru BLOCUL între CASE, din inima CONSTANȚEI

Blue Bike Development SRL, prin Stere Iorgoveanu, Octavian Caraivan, Marcela Chiru şi Viorica Petre, intenţionează să construiască un bloc în inima Constanţei, în zona aflată în imediata apropiere a IPJ Constanţa. Deşi vecinii nu sunt de acord şi spun că PUZ-ul are mai multe nereguli, acesta a fost votat de consilieri în şedinţa din 30 iulie, iar acum arhitectul şef Radu Vânturache a dat undă verde pentru începerea construcţiei, eliberând certificatul de urbanism.

Hotârarea de consiliu privind aprobarea PUZ pentru zona delimitată de str. Nicolae Iorga, str. Bucovinei, str. Bogdan Vodă și limita ZRl4, inițiator Sc Blue Bike Development SRL a fost votată, aşa cum arătam mai sus, în şedinţa din 30 iulie. Nu s-a ţinut cont de revolta vecinilor care spun că PUZ-ul nu respectă Regulamentul local. Oamenii se tem că ale lor construcții vor fi puse în pericol, atunci când vor începe lucrările. Cu toate acestea, proiectul prinde rădăcini, cu voia administraţiei locale care, iată, a emis certificatuul de urbanims premergător obţinerii autorizaţiei de construcţie. Certificatul a fost emis pentru „construire imobil S+P+2E locuinţe colective cu birou la parter, imprejmuire teren si organizare de şantier”. Există însă, o notă a Direcţiei de Urbanism, şi anume lucrările să se facă cu încadrarea în reglementările urbanistice aprobate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare. „Conform regulamentului de urbanism care face parte integranta din PUZ aprobat cu HCL nr 259/2020 ,,birouri pentru profesiuni liberale (arhitectură, avocatură, medicină, etc.) în limita a maxim 25% din AC'', au mai condiţionat urbanisticii.

Caraivan, asociat cu Borcea şi Giurgiucanu

Unul dintre asociaâi, Octavian Caraivan, a fost partener de afaceri cu Cristian Borcea. Caraivan a fost administrator, alături de Georgică Giurgiucanu şi de Stan Ion, la SC Holiday Club Neptun SRL, ai cărei acţionari erau Cristian Borcea, George Giurgiucanu şi SC Neptun-Olimp SA.

Ce spun vecinii, cu privire la proiectul Blue Bike Development SRL

”În ciuda formulării greoaie a textului, reiese cu evidență faptul că elaborarea unui PUZ nu se va putea face oriunde și în orice condiții, ci doar în cazurile specifice prin prevederile Planului de Urbanism general al municipiului Constanța și prin cele ale regulamentului local. Ori, știind prescripțiile regulamentului local de urbanism specifice subzonei de reglementare din cazul ZRL2-Subzona locuințelor individuale P+1-P+2 din care face parte și zona studiată de PUZ propus, considerăm că singurele cazuri în care regulamentul permite elaborarea PUZ sunt ariile de extindere cu nou zone rezidențiale și zonele de protecție a infrastructurii feroviare și rutiere. Cum PUZ-ul propus nu îndeplinește niciuna din aceste condiții, este evident faptul că nicăieri în interiorul subzonei ZRL2 nu poate fi inițiat acest PUZ, deci nici în zona studiată de către acest PUZ propus și, în consecință, este în contradicție vădită cu regulamentul local de urbanism”, au spus constănțenii afectați de acest proiectul, prin vocea avocatului lor.

Mircea R, un alt locuitor de pe strada Nicolae Iorga, a precizat că expertiza referitoare la traficul pe Nicolae Iorga, ce se regăsește în PUZ, este departe de realitate. ”Există clădiri și unități comerciale care nu dispun de locuri de parcare, clienții și locatarii clădirilor supraetajate din zonă, sufocând strada și trotuarele. Eu, dacă plec o oră de acasă, găsesc garajul blocat, la întoarcere. Strada face legătura între 3 bulevarde, Mamaia, Tomis și Alexandru Lăpușneanu, există în lungul ei 2 școli, biserică, spital, și trafic pentru transportul în comun salvări, poliție, taxiuri și nenumărate autoturisme. Ce om lucid, realist, poate afirma că traficul pe această stradă este lejer, permisiv! Doar dacă a confundat orașul”, este de părere Mircea R. De asemenea, fiind proprietarul imobilului care se află în imediata apropiere a construcției, acesta se teme că locuința sa ar putea fi pusă în pericol. ” Am temerea că imobilul se ridică la nici un metru de gardul meu va avea consecințe mult mai grave.”, s-a mai plâns Mircea R.

Blue Bike Development SRL, înfiinţată în anul 2012, a ridicat în Constanţa şi Mamaia, în ultimii ani, mai multe imobile. Firma este controlată de Stere Iorgoveanu, Octavian Caraivan, Marcela Chiru şi Viorica Petre. Administratorii sunt Caraivan Octavian, Petre Ștefan Cătălin și Iorgoveanu Stere.

Mirela PASCAL

luni, 5 octombrie 20207552
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
Marți, 17 mai, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Tit-Liviu Brăiloiu, fost senator PSD
GANDUL.RO
Scene GROTEȘTI! Ce pățesc soldații ruși în Ucraina: „Lasă-te înjunghiat...”
Comentarii

01Zeama(12 iun 20:53)
Spala banii din tigari si drog baietii
15George(5 oct 23:33)
Amirale schimba l odata in p..a noastra pe cheliosul asta imputit si da l si pe mana Dna pt ca ai cu ce
38Alooo(5 oct 21:34)
Vanturache cap de P...a este Lacheul Fagaboului ... el a executat ce i a desenat frezatu l penal ! Rusineee...
16titi(5 oct 20:32)
he, he, cite a mai semnat Vinturache si Fagabou... Si la iesirea din oras, in vii, P15 fara parcari indeajuns, la Lidl in km5 la fel, pe Unirii, mastodontul fara parcari si puz aranjat...
16Foarte rau(5 oct 20:05)
Acest personaj sinistru a distrus orasul Constanta.
52Cetatean(5 oct 18:49)
Un PUZ se aproba in CL, pe cei din comisia tehnica nu-i injura nimeni?? Odata aprobat trebuie aplicat, functionarul TREBUIE sa-l aplice. Nu mai injurati toti inspectorii din primarie, sunt si oameni pregatiti care pun talpi unor abuzuri exact in limita legii!
28Constantean(5 oct 17:51)
O data cu faga spagadau sa plece si echipa lui de slugi retardate ...sa se faca curatenie...altfel chitac risca sa fie sabotat in proiectele lui de slugile lui bula
65Moka.ro(5 oct 16:32)
Just 13.24 si 10.59 toate numele din articol sunt de mokanei tzigoina scursurile Europei. Draq de neam de zdrente si secaturi. Huo
29citizenx(5 oct 16:26)
a mai tras si vanturache un ultim partuletz... dar mai cu stropi asa
110Fagadau Ticalosul Vantur Lake(5 oct 15:09)
Fagadau n-a inteles nimic de la Europarlamentare. Cu faze de-astea si-a pus in cap strazi intregi, pentru ca PUZul asta nu e singurul exemplu. Asa ca si-a luat acum si un mare sut in cur, desi nici din asta nu pricepe ceva si baga harneala cu multumiri constantenilor bla bla. Blocul asta are 9 apartamente in zona de locuinte individuale. Si-o sa mai vrea si supraetajare. Totul e pe situl Primariei.
215Justitiarul(5 oct 13:24)
Iar jegosii de machidoni?Astia nu se mai satura odata?
121Radu(5 oct 11:02)
Are scoala de salahori vanturache asta ? La cum da aprobarile, cine il mai crede ca nu imparte spaga ? Blocuri fara locuri de parcare. Asta este amintirea lasat pentru copilul lui. Da la cata spaga a luat se muta din cta !
224Vanturache la Puscarie(5 oct 10:59)
Este o necesitate imediata ca jaful si abuzurile administratiei mazare-fagaboau-stroe -gasca de cipani flocosi care a talharit Constanta sa fie trimi in judecata si la puscarie. Este necesar ca sa fie eliminate din sistem si cozile de topor din Justitia constanteanua, procurorii si judectaorii cipani flocosi care protejaza tribul lor de hoti
221Vanturache macelarul(5 oct 10:54)
Un nesimtit care a mutilat orasul. Un derbedeu! Pixul lui a sufocat Constanta.
318Fagadau i-a dat autorizatie(5 oct 10:45)
Vanturache e sluga.PSD un partid de hoti.
424Constanta(5 oct 09:27)
Hai Chitac mai repede!!!!
126@replica(5 oct 09:20)
P 2 e bloc? Doamne fereste, dar nu stiti ce sa mai inventati.
120Ioan(5 oct 08:42)
Ce cap de porc are Vantu..
339anonimus(5 oct 07:43)
Cind o scapam de acesti derbedei din primarie? Locul lor e la puscarie.
228Realitatea(5 oct 07:39)
PUZ Constantei, un WC
230Chiar nu se poate(5 oct 07:38)
sa scapam de acesti infractori ? Asa de slabi am devenit incat ne incaleca analfabetii ? Chiar nu exista solutii ?
1124Cand ne place sa-l mancam(5 oct 05:59)
Astea-s tunurile lu vanturache, p8 la marginea orasului si p2 pe 150 mp in cartier de case. Vai de capul tau replica , ce-ti place sa le umfli
115Vanturache(5 oct 05:13)
daca ar juca in filme,nu glumesc,ar deveni celebru
04Hans(5 oct 05:08)
Nea Red te descurci tu cu ochii tai de culoarea cerului
332Aceiasi mangla ca blocul lui C(5 oct 01:55)
... de pe Soseaua Mangaliei nr. 59 ! Bloc de 8 etaje , care se construieste pe repede ca hotii , pe un spatiu verde ! Blocul prin care BELA TANASE isi spala evaziunile din comertul cu cereale !
mai mult...Replica
16 mai 21:13ReplicaNava-școală „Mircea” s-a întors din primul marș de instrucție din acest an

Nava-școală „Mircea” s-a întors luni, 16 mai a.c., din primul marș de instrucție din acest an, cu escale în...271

17 mai 23:10ReplicaFăgădău, marele absent de la funeraliile Gabrielei Mazăre! Video192
17 mai 23:05ReplicaA blocat strada, în Poarta 6, să scoată bani de la bancomat!69
17 mai 23:04ReplicaMagazinul cu fake-uri din fosta cafenea a Simonei Halep a rămas gol! Video

De mai bine de o lună de zile, pe magazinul Fashion Legends, situat în inima târgului din Constanța, s-a așternut o...76

17 mai 00:01ReplicaPSD Constanța și-a mai impus un om într-o funcție de conducere! Șerbănescu a ajuns șeful OSIM257
17 mai 23:03ReplicaO firmă din Constanța a dat faliment în timp ce primea bani publici pentru obiective sociale64
17 mai 23:00ReplicaMihai Trăiastriu, reacție dură după Eurovision 2022: Anul ăsta a fost enervant de politic! Video

Iată că a mai trecut o ediție a concursului de muzică Eurovision. Ucraina a câștigat cu un scor detașat (631...57

17 mai 22:58ReplicaPuhoi de gură cască în zona bisericii din Mamaia Sat! Video74
17 mai 22:37ReplicaPărinţii sunt disperaţi! Au crescut preţurile şi la meditaţii!69
17 mai 22:35ReplicaISU Dobrogea încă nu are saltele pneumatice…

În ultimii ani, județul Constanța a fost zguduit de câteva evenimente dramatice care au fost gestionate, în primă...45

17 mai 22:30ReplicaIohannis: România susţine pe deplin procesul de aderare la NATO a Suediei122
17 mai 00:14ReplicaRomașcanu: Mi-aș dori să se întâmple o resetare completă a Eurovision171
Vremea
14.7°14.7° - 15.3° marţi, 17 mai 2022
ConstanțaUmiditate: 80%
Vânt: 2.82 m/s
Presiune: 1018 milibari

Loto
6/494562453944
5/4033174312426
joker264235201312
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 mai 00:00SportTenis: Iga Swiatek, lider detaşat în clasamentul WTA; Simona Halep a revenit în top 20

Iga Swiatek conduce detaşat clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), publicat luni, după o...38

17 mai 00:00SportFotbal: Levski Sofia a câştigat Cupa Bulgariei pentru a 26-a oară

Levski Sofia a cucerit al 26-lea său trofeu în Cupa Bulgariei la fotbal, după ce a învins-o în finală cu 1-0 pe...46

17 mai 00:00SportTenis: Novak Djokovic se menţine lider în clasamentul ATP

Tenismanul sârb Novak Djokovic se menţine în fruntea clasamentului mondial al jucătorilor profesionişti (ATP),...43

17 mai 00:00SportFotbal: FC Lugano a câştigat Cupa Elveţiei după o aşteptare de 29 de ani

Echipa FC Lugano a câştigat Cupa Elveţiei la fotbal, după 29 de ani de aşteptare, după ce a învins cu scorul de...43

Local
17 mai 23:21LocalProiecte de 3 milioane euro pentru Năvodari, prin PNRR

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a anunțat că în cursul zilei de luni, 16 mai a.c., a încărcat în...230

17 mai 23:22LocalAtenție, șoferi! Se închide traficul rutier pe autostrada A2!

Pentru execuția unor lucrări la pasajul care supratraversează A2, în zona km. 13+330, se va închide traficul...678

17 mai 23:21LocalConferință despre autonomia non-teritorială, la Universitatea Ovidius din Constanța

280

17 mai 23:19LocalBeţi şi fără permis, pe drumurile din Constanţa

Polițiști din cadrul Poliției orașului Cernavodă au identificat, la data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, un...199

17 mai 23:20LocalBărbați reținuți pentru amenințare, tulburarea ordinii publice și furt calificat

Urmare a cercetărilor în 2 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare și tulburarea ordinii...286

17 mai 23:20LocalIncendiu la un apartament de pe strada Cișmelei

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, luni, 16 mai a.c., în Constanța, pe strada...327

17 mai 00:04LocalCine a vizitat Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu de la începutul războiului din Ucraina

În perioada martie-aprilie 2021, Rusia a început o consolidare militară majoră în apropierea frontierei...732

17 mai 23:24LocalPromenada din Mamaia, plină de oameni, ca în vremurile bune!

Stațiunea Mamaia a arătat, în weekendul ce tocmai s-a încheiat, ca în plin sezon estival. Temperaturile ridicate de...1221

17 mai 23:23LocalTuriştii preferă apartamentele în locul camerelor de hotel!

1317

Politică
17 mai 00:07PoliticăAUR a solicitat scoaterea de pe ordinea de zi a plenului a proiectului Legii offshore

Liderul deputaţilor AUR George Simion a solicitat, luni, în plenul Camerei, scoaterea de pe ordinea de zi a...230

17 mai 22:43PoliticăCîţu despre modificarea Codului fiscal: Nu trebuie să se întâmple nimic

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a pronunţat, luni, pentru predictibilitate şi pentru o menţinere a Codului...193

17 mai 22:43PoliticăAurescu: România susţine un al şaselea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

175

17 mai 00:08PoliticăAlina Gorghiu: Nu văd posibilă schimbarea cotei unice de impozitare

Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că nu vede...134

17 mai 19:38PoliticăUltima carte a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, amânată de judecătorii din România

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a amânat dezbaterile în ultima cale extraordinară de atac prin care...98

17 mai 00:07PoliticăTheodor Stolojan spulberă planurile lui Ciolacu: Codul Fiscal nu poate fi modificat

Theodor Stolojan, fost președinte al PNL, spune că actualul Cod Fiscal nu poate fi modificat pentru introducerea...261

17 mai 22:43PoliticăInflaţia este influenţată în continuare de preţul de la energie

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...207

17 mai 22:44PoliticăMarcel Ciolacu: Nu avem criză alimentară, am luat măsuri

Inflaţia este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, a declarat luni preşedintele PSD, Marcel...210

17 mai 22:44PoliticăGeorge Simion: "Nu ceaiul de tei e problema cu inflaţia, ci guvernanţii!"

299

Interviuri
12 apr 00:05InterviuriMihai Lupu: Nu sunt dușman cu Huțucă! Mai avem și opinii diferite! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, s-a aflat în studioul Replica de Constanța, unde a vorbit...3416

9 apr 00:08InterviuriAnca Ghițulescu, director executiv DGASPC: Avem o mare problemă cu centrele pentru adulți! Video

Centrele pentru adulți din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța sunt...2263

7 apr 14:34InterviuriFelicia OVANESIAN (I): Sunt singurul funcționar din cadrul primăriei care nu face nimic fără să știe primarul. VIDEO

6055

16 apr 00:38InterviuriNiculescu: Am plafonat prețurile la gaze și energie printr-o nouă schemă de sprijin. Video

George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri,...3045

16 apr 00:39InterviuriHoria Țuțuianu: Nu știu câtă răbdare vor mai avea constănțenii la atâta incompetență. Video

De când a ajuns la Guvernare, PSD a reușit să inițieze mai multe proiecte de legi, unele dintre ele fiind și...4040

14 apr 00:41InterviuriCristian Cîrjaliu: Atât timp cât nu iau niciun ban de la nimeni în mod necuvenit, dorm foarte liniștit

Este unul dintre acei primari care, dacă nu ar fi existat, ar fi fost inventat. În ciuda contestațiilor venite din...3272

8 apr 00:10InterviuriFelicia Ovanesian îi răspunde lui Ionuț Rusu: Neinspirat, agresiv și puțin nepoliticos. VIDEO

Disconfort, haos, nervi în trafic, șantiere peste șantiere… sunt aspecte cunoscute de către administrația locală...11349

24 mar 00:20InterviuriGheorghe Haleț ar vrea să reînvie festivalul de muzică ușoară Mamaia! Video

Gheorghe Haleț este unul dintre cei mai apreciați oameni de televiziune și cultură din Constanța. A cochetat și cu...5018

22 mar 19:49InterviuriRăzvan Pantelimon: Ar trebui să ne fie frică de criza economică și alimentară, nu de război! Video

1595

Monden
17 mai 00:00MondenActori celebri în scene nud. Detalii picante de la filmări: „Dacă ea trebuie să fie goală, voi fi și eu gol“

Mulți dintre actorii celebri s-au lovit de momentul incomod în care au fost nevoiți să fimeze scene nud. Situațiile...53

17 mai 00:00MondenHeidi Klum, un posterior de vis la 48 de ani! Apariție incendiară pe străzile din Las Vegas

Heidi Klum, 48 de ani, s-a filmat într-o vestimentație strâmtă și complet transparentă, care-i lasă tot...42

17 mai 00:00MondenAudiență record pentru TVR la difuzarea Eurovision: cifre duble față de ediția din 2021

39

17 mai 00:00MondenGabriela Spanic, despre tentativa de omor la podcastul lui Viziru: „Mi-a fost frică să nu mor!“

Gabriela Spanic a fost invitata lui Lucian Viziru în podcastul acestuia. Regina telenovelelor din Venezuela este și...41

17 mai 00:00MondenMillie Bobby Brown, de nerecunoscut la premiera „Stranger Things”

Millie Bobby Brown a fost de nerecunoscut la premiera celui de-al patrulea sezon al serialului „Stranger Things”....43

17 mai 00:00MondenTom Cruise, criticat dur la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

Tom Cruise a fost invitat pentru a luat parte la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a, însă declarațiile...44

17 mai 00:00MondenProcesul pentru defăimare intentat de Johnny Depp, reluat, odată cu depoziţia actriţei Amber Heard

Amber Heard, cea de-a doua soţie a actorului Johnny Depp, va reveni în boxa martorilor luni, odată cu reluarea...46

17 mai 00:00MondenKalush Orchestra va sărbători victoria de la Eurovision 'după război'

Solistul principal al grupului ucrainean Kalush Orchestra a declarat într-o conferinţă de presă că această...43

17 mai 00:06MondenImaginea lui Bruce Willis, folosită într-o poveste cu o bancă rusească și datorii de 900 milioane de dolari

375

Mapamond
17 mai 19:57MapamondPrimul interviu al Melaniei Trump după ce a plecat de la Casa Albă

Fosta Primă Doamnă a SUA, Melania Trump, a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea întoarce la Casa Albă, în...403

17 mai 19:57MapamondPremierul Suediei: Aderarea la NATO nu este o mișcare împotriva Rusiei

Premierul Suediei, Magdalena Andersson, spune că decizia țării sale de a solicita aderarea la NATO nu este...202

17 mai 19:57MapamondScandalul jurizării la Eurovision: Anchetă la compania publică de radio și televiziune din Republica Moldova

379

17 mai 00:00MapamondRusia refuză să negocieze eliberarea combatanţilor blocaţi în tunelurile de la Azovstal

Rusia a refuzat duminică să negocieze cu privire la posibilitatea eliberării combatanţilor ucraineni ai batalionului...41

17 mai 19:52MapamondConsiliului Afaceri Externe al UE s-a reunit la Bruxelles

Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene s-a reunit pe 16 mai, la Bruxelles, pentru a lua în discuţie subiecte...225

17 mai 19:52MapamondGermania nu va mai importa petrol din Rusia!

Germania intenţionează să înceteze să mai importe petrol din Rusia de la finele acestui an, chiar dacă Uniunea...244

17 mai 19:58MapamondUn mort şi cinci răniţi după ce un avion s-a prăbuşit pe un pod din Miami. Video

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, inclusiv doi copii mici, după ce un avion de mici dimensiuni s-a...358

17 mai 19:58MapamondJurnalista care a protestat în direct la TV în Rusia riscă să piardă custodia propriilor copii

Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă care a protestat în direct la TV, se confruntă cu probleme în plan personal, ea...317

17 mai 19:58MapamondUcraina: Civili răniţi de militarii ruşi, duşi împotriva voinţei lor în Rusia

293

Sănătate
17 mai 00:00SănătateDiabetul gestațional: cauze, complicații și tratament

Diabetul gestațional apare în timpul sarcinii. La fel ca și diabetul de tip 1 și diabetul de tip 2, acesta...42

17 mai 00:00SănătateDurerile de ficat: cauze și remedii

Durerea de ficat poate să apară din mai multe motive și este foarte important să mergi la medic pentru...41

17 mai 00:00SănătateDurere de ureche: Când să ne îngrijorăm? Cauze, simptome și tratament

43

17 mai 00:00SănătateCrizele de fiere: de ce apar, cum se manifestă și cum se tratează

Crizele de fiere sau colica biliară se referă la prezența unei pietre în canalul cistic sau în canalul biliar comun...42

17 mai 00:00SănătateCare sunt cele 11 beneficii ale somonului

Îți place somonul? Avem vești bune! Pe lângă faptul că este este gustos si versatil, este unul dintre cele mai...44

17 mai 00:00SănătateDieta mediteraneeana scade riscul de cancer endometrial

Riscul de a dezvolta cancer este proporțional cu vârsta și este influențat și de genele moștenite, însă e...45

17 mai 00:00SănătateNutriționist: Iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat

Nutriționista Mihaela Bilic anunță că iaurtul expirat nu mai trebuie aruncat. Asta a decis o mare companie...40

17 mai 00:00SănătateEvusheld, protecție semnificativă împotriva formelor simptomatice de COVID-19 pentru 6 luni

Rezultate detaliate ale studiului clinic de profilaxie (preventie) pre-expunere de fază III PROVENT au demonstrat că...37

17 mai 00:00SănătateCe este cancerul pancreatic și cum se aplică „chirurgia Whipple“ în procesul de tratament?

39

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT