rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 28 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Vânturache i-a dat CERTIFICAT de URBANISM lui Caraivan pentru BLOCUL între CASE, din inima CONSTANȚEI

Blue Bike Development SRL, prin Stere Iorgoveanu, Octavian Caraivan, Marcela Chiru şi Viorica Petre, intenţionează să construiască un bloc în inima Constanţei, în zona aflată în imediata apropiere a IPJ Constanţa. Deşi vecinii nu sunt de acord şi spun că PUZ-ul are mai multe nereguli, acesta a fost votat de consilieri în şedinţa din 30 iulie, iar acum arhitectul şef Radu Vânturache a dat undă verde pentru începerea construcţiei, eliberând certificatul de urbanism.

Hotârarea de consiliu privind aprobarea PUZ pentru zona delimitată de str. Nicolae Iorga, str. Bucovinei, str. Bogdan Vodă și limita ZRl4, inițiator Sc Blue Bike Development SRL a fost votată, aşa cum arătam mai sus, în şedinţa din 30 iulie. Nu s-a ţinut cont de revolta vecinilor care spun că PUZ-ul nu respectă Regulamentul local. Oamenii se tem că ale lor construcții vor fi puse în pericol, atunci când vor începe lucrările. Cu toate acestea, proiectul prinde rădăcini, cu voia administraţiei locale care, iată, a emis certificatuul de urbanims premergător obţinerii autorizaţiei de construcţie. Certificatul a fost emis pentru „construire imobil S+P+2E locuinţe colective cu birou la parter, imprejmuire teren si organizare de şantier”. Există însă, o notă a Direcţiei de Urbanism, şi anume lucrările să se facă cu încadrarea în reglementările urbanistice aprobate şi cu respectarea legislaţiei în vigoare. „Conform regulamentului de urbanism care face parte integranta din PUZ aprobat cu HCL nr 259/2020 ,,birouri pentru profesiuni liberale (arhitectură, avocatură, medicină, etc.) în limita a maxim 25% din AC'', au mai condiţionat urbanisticii.

Caraivan, asociat cu Borcea şi Giurgiucanu

Unul dintre asociaâi, Octavian Caraivan, a fost partener de afaceri cu Cristian Borcea. Caraivan a fost administrator, alături de Georgică Giurgiucanu şi de Stan Ion, la SC Holiday Club Neptun SRL, ai cărei acţionari erau Cristian Borcea, George Giurgiucanu şi SC Neptun-Olimp SA.

Ce spun vecinii, cu privire la proiectul Blue Bike Development SRL

”În ciuda formulării greoaie a textului, reiese cu evidență faptul că elaborarea unui PUZ nu se va putea face oriunde și în orice condiții, ci doar în cazurile specifice prin prevederile Planului de Urbanism general al municipiului Constanța și prin cele ale regulamentului local. Ori, știind prescripțiile regulamentului local de urbanism specifice subzonei de reglementare din cazul ZRL2-Subzona locuințelor individuale P+1-P+2 din care face parte și zona studiată de PUZ propus, considerăm că singurele cazuri în care regulamentul permite elaborarea PUZ sunt ariile de extindere cu nou zone rezidențiale și zonele de protecție a infrastructurii feroviare și rutiere. Cum PUZ-ul propus nu îndeplinește niciuna din aceste condiții, este evident faptul că nicăieri în interiorul subzonei ZRL2 nu poate fi inițiat acest PUZ, deci nici în zona studiată de către acest PUZ propus și, în consecință, este în contradicție vădită cu regulamentul local de urbanism”, au spus constănțenii afectați de acest proiectul, prin vocea avocatului lor.

Mircea R, un alt locuitor de pe strada Nicolae Iorga, a precizat că expertiza referitoare la traficul pe Nicolae Iorga, ce se regăsește în PUZ, este departe de realitate. ”Există clădiri și unități comerciale care nu dispun de locuri de parcare, clienții și locatarii clădirilor supraetajate din zonă, sufocând strada și trotuarele. Eu, dacă plec o oră de acasă, găsesc garajul blocat, la întoarcere. Strada face legătura între 3 bulevarde, Mamaia, Tomis și Alexandru Lăpușneanu, există în lungul ei 2 școli, biserică, spital, și trafic pentru transportul în comun salvări, poliție, taxiuri și nenumărate autoturisme. Ce om lucid, realist, poate afirma că traficul pe această stradă este lejer, permisiv! Doar dacă a confundat orașul”, este de părere Mircea R. De asemenea, fiind proprietarul imobilului care se află în imediata apropiere a construcției, acesta se teme că locuința sa ar putea fi pusă în pericol. ” Am temerea că imobilul se ridică la nici un metru de gardul meu va avea consecințe mult mai grave.”, s-a mai plâns Mircea R.

Blue Bike Development SRL, înfiinţată în anul 2012, a ridicat în Constanţa şi Mamaia, în ultimii ani, mai multe imobile. Firma este controlată de Stere Iorgoveanu, Octavian Caraivan, Marcela Chiru şi Viorica Petre. Administratorii sunt Caraivan Octavian, Petre Ștefan Cătălin și Iorgoveanu Stere.

Mirela PASCAL

luni, 5 octombrie 20207220
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
Un medic ATI rupe tăcerea! Ce se întâmplă, de fapt, în spitale și care este numărul real al deceselor
Comentarii

00Zeama(12 iun 20:53)
Spala banii din tigari si drog baietii
14George(5 oct 23:33)
Amirale schimba l odata in p..a noastra pe cheliosul asta imputit si da l si pe mana Dna pt ca ai cu ce
37Alooo(5 oct 21:34)
Vanturache cap de P...a este Lacheul Fagaboului ... el a executat ce i a desenat frezatu l penal ! Rusineee...
15titi(5 oct 20:32)
he, he, cite a mai semnat Vinturache si Fagabou... Si la iesirea din oras, in vii, P15 fara parcari indeajuns, la Lidl in km5 la fel, pe Unirii, mastodontul fara parcari si puz aranjat...
15Foarte rau(5 oct 20:05)
Acest personaj sinistru a distrus orasul Constanta.
42Cetatean(5 oct 18:49)
Un PUZ se aproba in CL, pe cei din comisia tehnica nu-i injura nimeni?? Odata aprobat trebuie aplicat, functionarul TREBUIE sa-l aplice. Nu mai injurati toti inspectorii din primarie, sunt si oameni pregatiti care pun talpi unor abuzuri exact in limita legii!
27Constantean(5 oct 17:51)
O data cu faga spagadau sa plece si echipa lui de slugi retardate ...sa se faca curatenie...altfel chitac risca sa fie sabotat in proiectele lui de slugile lui bula
55Moka.ro(5 oct 16:32)
Just 13.24 si 10.59 toate numele din articol sunt de mokanei tzigoina scursurile Europei. Draq de neam de zdrente si secaturi. Huo
28citizenx(5 oct 16:26)
a mai tras si vanturache un ultim partuletz... dar mai cu stropi asa
19Fagadau Ticalosul Vantur Lake(5 oct 15:09)
Fagadau n-a inteles nimic de la Europarlamentare. Cu faze de-astea si-a pus in cap strazi intregi, pentru ca PUZul asta nu e singurul exemplu. Asa ca si-a luat acum si un mare sut in cur, desi nici din asta nu pricepe ceva si baga harneala cu multumiri constantenilor bla bla. Blocul asta are 9 apartamente in zona de locuinte individuale. Si-o sa mai vrea si supraetajare. Totul e pe situl Primariei.
214Justitiarul(5 oct 13:24)
Iar jegosii de machidoni?Astia nu se mai satura odata?
120Radu(5 oct 11:02)
Are scoala de salahori vanturache asta ? La cum da aprobarile, cine il mai crede ca nu imparte spaga ? Blocuri fara locuri de parcare. Asta este amintirea lasat pentru copilul lui. Da la cata spaga a luat se muta din cta !
223Vanturache la Puscarie(5 oct 10:59)
Este o necesitate imediata ca jaful si abuzurile administratiei mazare-fagaboau-stroe -gasca de cipani flocosi care a talharit Constanta sa fie trimi in judecata si la puscarie. Este necesar ca sa fie eliminate din sistem si cozile de topor din Justitia constanteanua, procurorii si judectaorii cipani flocosi care protejaza tribul lor de hoti
220Vanturache macelarul(5 oct 10:54)
Un nesimtit care a mutilat orasul. Un derbedeu! Pixul lui a sufocat Constanta.
317Fagadau i-a dat autorizatie(5 oct 10:45)
Vanturache e sluga.PSD un partid de hoti.
423Constanta(5 oct 09:27)
Hai Chitac mai repede!!!!
116@replica(5 oct 09:20)
P 2 e bloc? Doamne fereste, dar nu stiti ce sa mai inventati.
119Ioan(5 oct 08:42)
Ce cap de porc are Vantu..
338anonimus(5 oct 07:43)
Cind o scapam de acesti derbedei din primarie? Locul lor e la puscarie.
227Realitatea(5 oct 07:39)
PUZ Constantei, un WC
229Chiar nu se poate(5 oct 07:38)
sa scapam de acesti infractori ? Asa de slabi am devenit incat ne incaleca analfabetii ? Chiar nu exista solutii ?
1123Cand ne place sa-l mancam(5 oct 05:59)
Astea-s tunurile lu vanturache, p8 la marginea orasului si p2 pe 150 mp in cartier de case. Vai de capul tau replica , ce-ti place sa le umfli
114Vanturache(5 oct 05:13)
daca ar juca in filme,nu glumesc,ar deveni celebru
03Hans(5 oct 05:08)
Nea Red te descurci tu cu ochii tai de culoarea cerului
331Aceiasi mangla ca blocul lui C(5 oct 01:55)
... de pe Soseaua Mangaliei nr. 59 ! Bloc de 8 etaje , care se construieste pe repede ca hotii , pe un spatiu verde ! Blocul prin care BELA TANASE isi spala evaziunile din comertul cu cereale !
mai mult...Replica
28 oct 22:12ReplicaCiolacu a dat-o afară pe Firea din sondajele comandate de PSD

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea nu mai apare deloc în cel mai recent sondaj comandat de PSD institutului...413

28 oct 21:47ReplicaEL este BĂRBATUL care a FUGIT de la locul ACCIDENTULUI din zona CELCO. VIDEO1232
27 oct 22:08ReplicaSondaj: Iohannis pierde încrederea românilor - 14%, Cîțu are doar 7%. PSD, cotat cu 40%1024
28 oct 00:00ReplicaNicușor Dan, primarul Capitalei României, nu s-a vaccinat!

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook un mesaj către Nicușor Dan, Primarul General al Bucureștiului,...837

28 oct 15:40ReplicaACCIDENT RUTIER pe bulevardul 1 MAI: O FEMEIE și un BEBELUȘ au ajuns la spital. VIDEO2894
28 oct 15:39ReplicaO nouă tentativă de FURT oprită de Zip Escort, la OCPI Constanța1773
28 oct 13:48ReplicaPOLUARE în MAREA NEAGRĂ! O TONĂ de PĂCURĂ s-a scurs între NAVĂ şi CHEU, în Portul MIDIA

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral informează că azi, 28.10.2021, ora 2:00 AM, în timpul descărcării...1476

28 oct 11:56ReplicaFATA de 15 ani, care a sărit pe geam de frica flăcărilor, a AJUNS la SPITALUL JUDEŢEAN CONSTANŢA1725
28 oct 21:26ReplicaInterviu cu Anton Traian ANTONIADIS, președintele Comunității Elene din Constanţa! VIDEO613
28 oct 22:23ReplicaSe audiază MARTORII în dosarul de CORUPȚIE al fostului PREFECT NICOLAESCU

Adrian Nicolaescu, fostul prefect al Constanței, a fost trimis în judecată de DNA pentru infracțiuni de corupție,...2698

28 oct 09:34ReplicaPARCARE demnă de CASCADORII RÂSULUI, la CONSTANȚA! VIDEO4213
28 oct 23:51ReplicaUn DEȚINUT face VLOGURI din PUȘCĂRIE. VIDEO!2276
Vremea
9.3°9.3° - 11.2° joi, 28 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 66%
Vânt: 0.83 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/49254173520
5/4038112919248
joker213517202717
Horoscop
mai mult...SPSportRT
28 oct 00:00SportFCSB ar putea bifa o nouă mutare importantă: „E excepțional, nu mă pot împotrivi transferului”

Jean Vlădoiu, președintele celor de la FC Argeș, vrea să meargă până la capăt în Cupa României. Crede că e...349

28 oct 14:49SportÎncă un club din Liga 1 a cerut intrarea în insolvență

Academica Clinceni, ultima clasată din Liga 1, a cerut miercuri intrarea în insolvență. Formația din Iflov are doar...454

28 oct 00:00SportTenis: Simona Halep - Unul dintre obiectivele mele este să văd dacă pot reintra în Top 10

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 18 WTA, a afirmat că unul dintre obiectivele pe care şi le-a propus în...249

28 oct 00:00SportTenis: Stefanos Tsitsipas şi Alex Zverev, calificaţi în optimi la Viena

Grecul Stefanos Tsitsipas şi germanul Alex Zverev, primii doi favoriţi ai turneului de tenis de la Viena (ATP 500),...187

Local
28 oct 01:08LocalCoronavirus: 6.451 de noi vaccinări, la Constanța, în ultimele 24 de ore

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 61.855 de persoane...472

28 oct 00:05LocalÎncă 14 DECESE la Constanța din cauza COVID-19

Până miercuri, 27 octombrie a.c., 46.015 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la...849

28 oct 00:07LocalConsilierii locali din Medgidia, convocați în ședință. Iată ordinea de zi

377

28 oct 15:39LocalDEȚINUTUL INFECTAT cu HIV a ÎNCERCAT să scape de ÎNCHISOARE SPUNÂND că a fost LEGITIMĂ APĂRARE

Tiberius Cosmin Cheţan, individul infectat cu HIV, care a mușcat un polițist din Constanța la scurt timp după ce...1277

28 oct 00:05LocalAccident rutier în Cumpăna. Un BICICLIST a fost RĂNIT

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați, miercuri, 27 octombrie a.c., să intervină în Cumpăna, pe...464

28 oct 00:05LocalCoronavirus: 3.132 de persoane, verificate de polițiștii constănțeni, în ultimele 24 de ore

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii...309

28 oct 00:07LocalOrdinea de zi a Consiliului Local, SUPLIMENTATĂ din nou

Alte trei proiecte de hotărâre vor ajunge pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal în cadrul ședinței...547

28 oct 20:10LocalSIRIENII de la Building Expert Top Construct KS mai vor DOUĂ etaje la imobilele pe care le dețin în MAMAIA

Societatea Building Expert Top Construct KS SRL ce deține două imobile în Mamaia Nord a solicitat două avize pentru...399

28 oct 11:22LocalDNA a depus APEL în DOSARUL FONDURILOR NERAMBURSABILE obținute ILEGAL

780

Politică
28 oct 00:01PoliticăReacția lui Cîţu după ce PNL, USR și UDMR nu au reușit să treacă certificatul verde prin Senat

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al PNL, a declarat miercuri că va avea grijă ca parlamentarii liberali...820

28 oct 00:02PoliticăSondaj Avangarde: PSD pe primul loc, urmat de PNL și AUR

Un sondaj Avangarde realizat în perioada 17-26 octombrie indică faptul că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri...876

28 oct 00:02PoliticăOrban: Ciucă și Cîțu cerșesc voturi de la PSD

357

28 oct 00:02PoliticăDeputatul PSD Dumitru Coarnă, fost polițist, JEFUIT în parcarea unui supermarket

Deputatul PSD Dumitru Coarnă a fost jefuit în parcarea unui supermarket. Fost polițist, Coarnă a avut o problemă cu...1281

28 oct 01:02PoliticăMarcel Ciolacu: 'Credeți că este decizional în ceea ce se întâmplă în acest moment în România?'

Marcel Ciolacu a declarat miercuri că liderul PNL Florin Cîțu nu este cel care decide în acest moment cu privire la...425

28 oct 01:03PoliticăDan Barna spune că USR nu este Hopa-Mitică în negocierile PNL cu PSD

313

Interviuri
22 oct 00:04InterviuriFlorin CHELARU va REZOLVA problema alunecării de teren de la Piața de Pește! Video

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. În cadrul interviului...2467

22 oct 00:04InterviuriArh. Cristiana POPESCU, USR: REGISTRUL SPAȚIILOR VERZI trebuia făcut de MULT TIMP! Video

Cristiana Popescu, consilier local USR, este unul dintre puținii oameni din Consiliul Local care se pricep la urbanism....1320

16 oct 00:08InterviuriDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

7833

16 oct 00:08InterviuriBOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO

Septimiu Bourceanu, senator și președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, este dezamăgit de ceea ce se...2875

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

Până joi, 7 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.318.367 de cazuri de infectare cu noul...8652

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

2210

Monden
28 oct 00:00MondenAdele a anunţat datele pentru concertele pe care le va susţine la Londra în 2022

Adele a anunţat datele pentru concertele pe care le va susţine la Londra în 2022, acestea fiind primele show-uri live...157

28 oct 13:42MondenAl cincilea sezon al serialului 'The Crown' va include o adaptare a interviului exploziv acordat de prinţesa Diana în 1995

Cel de-al cincilea sezon al serialului dramatic "The Crown", produs de platforma Netflix, va conţine o adaptare a...214

28 oct 00:00MondenPremiera unui documentar pe teme de mediu narat de Alec Baldwin, amânată

139

28 oct 00:00MondenFilmul 'E stata la mano di Dio', de Paolo Sorrentino, va reprezenta Italia la premiile Oscar din 2022

Ultimul film al lui Paolo Sorrentino, "E stata la mano di Dio" ("The Hand of God"), va reprezenta Italia la cea de-a...150

28 oct 00:00MondenComediantul Mort Sahl a încetat din viaţă la 94 de ani

Comediantul american Mort Sahl, considerat părintele satirei politice moderne, a încetat din viaţă la vârsta de 94...196

28 oct 14:16MondenActorul Papil Panduru, soțul regretatei regizoare Cătălina Buzoianu, a murit

635

Mapamond
28 oct 00:50MapamondVilă de vânzare cu 500.000.000 de euro: Elementul care o face specială

O vilă din Roma cu unica pictură murală creată de maestrul italian Caravaggio este scoasă la vânzare pentru...559

28 oct 00:50MapamondTurcia, acuzată de către Grecia după ce patru copii s-au înecat într-un naufragiu

Grecia a acuzat marţi Turcia după un nou naufragiu al unei ambarcaţiuni cu migranţi în urma căruia patru copii au...237

28 oct 00:50MapamondEgiptul ridică starea de urgenţă instaurată în 2017

229

28 oct 00:52MapamondChina carantinează un oraș cu 4 milioane de locuitori

Autorităţile chineze au impus marţi carantină în Lanzhou (nord-vest), care numără patru milioane de locuitori,...310

28 oct 00:51MapamondDonald Trump Jr vinde tricouri online cu mesajul: ”Armele nu ucid oameni, Alec Baldwin ucide oameni”

Fiul fostului președinte american profită de pe urma situației nefericite prin care trece marele actor. Donald Trump...352

28 oct 00:51MapamondCEDO: Atribuirea automată unui copil a numelui tatălui, urmat de cel al mamei, este discriminatorie

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis marţi ca fiind "discriminatorie" atribuirea automată unui copil,...300

28 oct 00:49MapamondVAL de agresiuni sexuale în Armata Marii Britanii: date alarmante rezultate în urma unui studiu făcut

Femeile care activează în armata Marii Britanii se confruntă cu un risc considerabil de hărţuire emoţională,...300

28 oct 00:49MapamondMutațiile gripei aviare, noul pericol care pândește omenirea după SARS-Cov-2

Creşterea numărului de persoane infectate cu gripă aviară în China în acest an stârneşte îngrijorare în...433

28 oct 00:49MapamondTeheranul se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol

233

Sănătate
28 oct 12:51Sănătate50.000 de doze de tratament anti-Covid de la laboratorul american Merck vor fi livrate în Franţa

Franţa a comandat 50.000 de doze de medicament anti-COVID-19 de la laboratorul american Merck, a anunţat marţi...412

28 oct 12:50SănătateValeriu Gheorghiță explică de ce s-a prelungit valabilitatea vaccinului Pfizer

Valeriu Gheorghiță a explicat marți, într-o conferință de presă, motivul pentru care s-a prelungit termenul de...1229

28 oct 12:51SănătatePandemia este 'departe de a se fi terminat', potrivit comitetului de urgenţă al OMS

329

28 oct 00:00SănătateUn pansament cu biopolimer ar putea vindeca leziunile cronice

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Michigan dezvoltă un pansament practic, ieftin, cu biopolimeri,...152

28 oct 00:58SănătateDe ce amidonoasele sunt importante în alimentație?

Amidonoasele (alimente care conțin amidon) sunt o parte esențială a unei diete hrănitoare, o sursă vitală de...164

28 oct 12:50SănătateMedic: Persoanele care au trecut prin boală ar putea face un episod mai sever dacă nu se vaccinează

Managerul Spitalului clinic "Dr. Victor Babeş", Simin Florescu, a declarat marţi că persoanele care au fost infectate...1876

28 oct 12:52SănătateTipare genetice ar putea explica de ce unii tineri fără comorbidităţi suferă forme de COVID-19 grave

O echipă de cercetare internaţională a identificat tipare genetice care ar putea explica de ce unele persoanele...695

28 oct 12:52SănătateGheorghiţă: Dacă păstrăm ritmul actual, la final de an vom depăși 70% din populație vaccinată

Dacă se păstrează ritmul actual de vaccinare, la sfârșitul acestui an România va depăși 70% din populație...368

28 oct 12:52SănătateUrmările infectării cu COVID-19: Ceață pe creier și pierderi de memorie

674

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT