REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vânzătorii de pepeni din Constanţa, AMENDAŢI de poliţiştii locali! VIDEO

Vânzătorii de pepeni din Constanţa, AMENDAŢI de poliţiştii locali! VIDEO

Replica API 28 august 2018 | 01:23 507

'Hai la pepeni, neamule!'

'Hai la pepeni, neamule!'

Sezonul estival a venit la pachet cu multe deficienţe şi multe nerespectări ale legii. Astfel, comercianţii ambulanţi au împânzit litoralul românesc, cerşetorii stau din colţ în colţ, fluxul mare de turişti a îngreunat traficul şi a diminuat considerabil numărul locurilor de parcare înregistrându-se în acest fel abateri de la normele rutiere, dar şi alte practici mai puţin oneste şi conforme cu legea. În acest context, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat weekendul trecut 25-26 august a.c., în scopul creşterii eficienței activităţii de menţinere a ordinii publice şi a gradului de reacţie în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional pe raza municipiului Constanța.

În urma verificărilor efectuate în teren de către poliţiştii locali constănţeni au fost aplicate 438 amenzi contravenționale în valoare totală de 115.365 lei.

Redăm cu titlu de exemplu faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege, pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă. Astfel, s-au încheiat 59 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială prin deranjarea vecinilor limitrofi, etc., 67 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări neregulamentare; 2 persoane au fost amendate contravențional cu suma de 1.000 lei fiecare pentru efecutarea de grătar pe domeniul public, în loc neamenajat; 160 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta; 1 amendă contravențională în valoare totală de 1.000 lei cu măsura complementară de confiscare a mărfii supuse comercializării ( peste o tonă de pepeni) cu încălcarea prevederilor legale;

De asemenea, au fost încheiate 42 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit.

Totodată, poliţiștii locali au dispus 8 măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără autorizație / acte de proveniența și care erau expuse in condiții igienico sanitare precare.

În perioada menţionată a mai fost constatată comiterea unei infracțiuni de exploatare a cerșetoriei, conform art.214 din C.Pen .

Un adult se folosea de un minor, în vederea obținerii de foloase materiale de la trecătorii din zona de promenada a Cazinoului situat în Stațiunea Mamaia. Intrucât fapta întrunea elementele constitutive ale unei infracțiuni în acest caz a fost solicitat un echipaj al DGASPC-ului și s -au întocmit actele premergătoare predării secției de poliție competente material și teritorial.

"Activitățile de verificare și control se vor derula în mod sistematic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în competența a directă a instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța.", au precizat poliţiştii constănţeni.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru prostavanul care cere ajutorul militiei in combaterea traficului cu tigarete. Bai, prostavane, militia primeste darul.
0
0
Ladati oamenii in pace. Va luati de cei mai slabi va faceti ca nu vedeti interlopii si sme cherii
3
0
Noul primar vine cu echipa si obligatiile lui inclusiv cu alti politisti locali!
5
2
Muieee la tiganii ambulanti
3
1
Confirm si eu pe Hortensiei langa Penny in spatele blocului G3, saltati-l pe ala care vinde in spatele blocului. E o duba gri.
3
4
Dar pe tiganii care vind tigari la Piata Grivitei nu-i vede nimeni? Au la ei cite 2-3 pachete si dupa ce le termina se duc la masina, unde-si tin stocul si iau altele. Urmariti-i citeva ore sa-i vedeti!
7
3
Nenorocitii, tiganii din tomis 3 de ne agaseaza zipnic vanzand tigari la negru, va faceti ca nu-i vedeti..primiti solda lunara de la ei,ca sa va faceti ca nu-i vedeti,sau cum?in HCoanda nu-i aude nimeni cu muzica la maxim la 1-2noaptea?in autobuz nu se atinge controlorul de ei,desi stau pe scaun, vandalizeaza tot, scuipa seminte..tara tiganilor..dupa ce le-ati luat porcii de Craciun,acum nici pe astia cu pepenii nu-i lasati sa traiasca..v-ati pus rau pe amarati..tara de cacat
9
2
Hai ca se poate! Tineti o tit asa.
5
5
In spate la blocul G3, de langa Penny Market in Tomis Nord e unul care vinde aproape in fiecare zi pepeni si alte legume, auzi spatele blocului, mai "mananca" si doua locuri de parcare. Si asta trebuie ars.
0
5
daca vand ilegal, sa se dea amenzi maxime
10
4
Lasati oameni in pace sa isi faca treaba domnilor politisti . Vreti sa va imbogatiti de pe urma lor ?
13
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614