REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

'Vara împreună', pentru copiii din Constanța!

'Vara împreună', pentru copiii din Constanța!

Replica API 16 iulie 2018 | 00:38 392

Una dintre echipele de voluntari, Echipa verde-“Șoriceii” din cadrul oratoriului Don Bosco va da la sfârșitul lunii iulie a.c. o mare petrecere impreună cu copii participanți și părinții lor.

Oratoriul a fost prima activitate a Fundației și continuă să fie centrul activităților lor. La început s-a remarcat printr-un spațiu de joacă destinat copiilor și tinerilor care se jucau pe străzile și trotuarele dintre blocuri. Pentru ei, încă de la început, curtea și să̆lile de jocuri au devenit de neprețuit. Ajută̂ndu-i să petreacă timpul liber într-un mod constructiv și inteligent. Astfel, de la un simplu spațiu de joacă s-a trecut la diferite propuneri care să valorizeze la maxim capacitățile pe care nici copiii nu erau conștienți de ele. Aș̦a au luat naștere grupurile de teatru, de clovni, de dansuri, atelierele de desen, de pictură pe ghips. Pentru a-i ajută în rezolvarea temelor s-a început activitatea de after-school și de meditațîi. Acționând că o mare familie, cei mai mari sunt Animatori-Voluntari pentru cei mai mici, și aș̦a, împreună, cresc și se pregătesc pentru viață.

În fiecare an peste 500 de copii și tineri calcă pragul Oratoriului pentru a putea participa la proiectul-fenomen „Vara Împreună”. Cu o tradiție ce continuă de peste 20 de ani în Constanța, primele patru săptămâni de vacanță sunt întregite de o serie de activități, creative, sportive, de cunoaștere, toate încununate de voia bună molipsitoare ce se resimte pretutindeni în curtea Oratoriului. „Vara împreună” se adresează copiilor de școală primară și generală din orașul Constanța, dar și adolescenților și tinerilor care sunt interesați de activități de animație și voluntariat. „Vara Împreună” reprezintă prilejul perfect nu numai pentru copiii ce vor să participe la 4 săptămâni de distracție, ci și pentru peste 100 de voluntari veseli, care doresc să facă parte din marea familie Don Bosco.

Acum, oratoriul este deschis ca spațiu de joacă sâmbăta și duminica după-amiaza, iar în timpul săptămânii, pentru diferite alte activități. În spiritul Sistemului Educativ-Preventiv elaborat de Don Bosco, s-au născut cele două case de tip familial, „Claudia” și „Magone”.

“Dintre numeroasele activități care se organizează în fiecare an, putem meționa: jocuri de socializare, volei, baschet, fotbal, art fantasy, brățări, colaj, cupru și ojă, teatru, dans, engleză, informatică, pictură pe ghips, pictură pe nisip, pictură pe zid, pirogravură, kendama, traforaj, fotografie, chitară, tenis de masă, desene, excursii etc. Copiii și tinerii reprezintă beneficiarii direcți ai „Verii Împreună”. Copiii sunt cei care au parte de o educație non-formală constituită dintr-o serie de activități ce ține cont de particularitățile fiecăruia. Adolescenții și tinerii au șansa efectuării unui voluntariat plăcut, desfășurat în condiții legale, care va contribui la integrarea lor în câmpul profesional.

Beneficiarii indirecți ai proiectului sunt atât părinții copiilor, cât și comunitatea extinsă. Părinții pot asigura pentru copiii lor, în zilele în care aceștia merg la serviciu, un loc sigur, educativ și distractiv, în care ei să își petreacă toată ziua. De asemenea, datorită seratelor săptămânale, părinții pot petrece timp alături de copiii lor și prietenii acestora.

„Vara Împreună” este un promotor al educației prin joc, al socializării corecte, al muncii în echipă și al timpului petrecut în mod constructiv. Vă așteptăm la serata finala din 20 Iulie să vă convingeți!”, au precizat reprezentanții.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218