REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vara nu s-a încheiat pe litoral şi în Delta Dunării

Vara nu s-a încheiat pe litoral şi în Delta Dunării

Replica API 3 septembrie 2016 | 23:23 349

Evenimente

Evenimente

Luna septembrie nu vine cu sfârşitul verii pe litoral, evenimentele continuând să se desfăşoare şi să pregătească publicului momente unice din vacanţă de vara. Odată cu lansarea programului „Litoralul pentru toţi”, se pregătesc şi ultimele detalii pentru lista evenimentelor care continuă atât pe litoral, cât şi în Delta Dunării. De exemplu, la Constanţa începe Festivalul Internaţional de Teatru Independent, Blue Theatre, vocea independenţa a artei prezentului, cu orizonturi deschise şi viziuni largi.

Alegerea Constanţei că oraş al primei desfăşurări a acestui festival nu a fost deloc întâmplătoare, marea fiind singurul fundal posibil pentru acest tip de concept teatral. Festivalul începe în dată de 3 septembrie şi se va încheia pe 10 septembrie. Spectacolele vor avea loc în sala Teatrului de Stat. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanţa, Universitatea „Ovidius“ Constanţa, reprezentanţi ai societăţii.

Întregul program îl găsiţi pe fitic.ro. Cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Internaţional al Dansului, Cântecului şi Portului Popular Turco – Tătar începe vineri, 2 septembrie, la Constanţa. O paradă a costumelor tradiţionale va avea loc de la ora 11, în deschiderea evenimentului, pe traseul City Park Mall – Bulevardul Al. Lăpuşneanu – Staţiunea Mamaia – Vila nr. 1 Mamaia. Pe 3 septembrie, şase dintre cei mai buni şi cunoscuţi chitarişti din lume se vor întâlni pe scenă din Piaţă Ovidiu, în cel mai important şi prestigios festival de chitară modernă din Europa: Ziua Chitarelor.

Este vorba despre: Frank Gambale (Chick Corea), Ron Thal – Bumblefoot (ex Guns’n’Roses), Tosin Abasi (Animals aş Leaders), Joel Hoekstra (Whitesnake), Prashant Aswani (Justin Timberlake), Daniele Gottardo (chitaristul preferat al lui Steve Vai). Ziua Chitarelor este un concept unic în lume propus de chitaristul italian Corrado Sgandurra începând cu anul 2009. Stabilit în România, chitaristul concepe un festival original din toate punctele de vedere, dedicat nu doar chitariştilor, ci şi iubitorilor de muzică bună.

Distracţia nu se încheie nici în cluburile de pe litoral, care încă au parte de vreme bună şi le permite să îşi aştepte clienţii la petreceri pe plajă sau pe piscină, marcând sfârşitul verii cu invitaţi speciali, dj internaţionali şi multă bună dispoziţie. Distracţia din Mamaia nu se uită niciodată. Pentru iubitorii de peste, de Delta, Asociaţia Naţională pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural va invită la cea de-a patra ediţie a Festivalului Borşului de Peste al Deltei Dunării, în perioada 2-4 septembrie, în centrul localităţii Crişan , jud. Tulcea, pe braţul Sulina, la 47 km. de mun. Tulcea.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367