REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 30 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6684
18.4° Constanța Sâmbătă, 30 Martie 2024 Anul XX Nr. 6684
 

Variola maimuţei se extinde în Europa: Danemarca şi Scoţia au raportat primele cazuri

Variola maimuţei se extinde în Europa: Danemarca şi Scoţia au raportat primele cazuri

Replica API 23 mai 2022 | 00:00 1187

Danemarca a înregistrat primul său caz de infectare cu variola maimuţei, la un bărbat adult care s-a întors recent în ţară după o călătorie în Spania, a anunţat luni ministrul danez al Sănătăţii, citat de Reuters.

"Autorităţile sanitare nu se aşteaptă la infectări pe scară largă în Danemarca, dar monitorizăm situaţia cu mare atenţie, pentru a fi pregătiţi în cazul unei posibile agravări a situaţiei infectărilor", a declarat Magnus Heunicke, ministrul Sănătăţii din această ţară, citează stiripesurse.ro.

Bărbatul confirmat cu variola maimuţei se află în prezent în izolare, iar autorităţile sanitare au luat legătura cu persoanele cu care acesta a intrat în contact după ce s-a întors în ţară, a precizat ministrul danez.

De asemenea, Scoţia a anunţat luni primul său caz de variola maimuţei, a precizat Public Health Scotland într-un comunicat oficial, potrivit căruia pacientul primeşte tratament medical, în timp ce contacţii lui apropiaţi sunt identificaţi în această perioadă de autorităţile scoţiene.

"Colaborăm cu NHS Boards (National Health Service) şi cu alţi parteneri din Scoţia şi din Regatul Unit pentru a investiga originea acestui caz de infectare. Contacţii apropiaţi ai bolnavului au fost identificaţi şi primesc de acum informaţii şi sfaturi medicale", a declarat Nick Phin, directorul departamentului de Ştiinţe ale sănătăţii publice din cadrul Public Health Scotland.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai sictir laturilor !
1
0
hai ca daca tot ne-am obisnuit cu pandemia si sa stam in casa, abia asteptam!
1
0
... si in Romania ! In septembrie vom fi iar inchisi in casa ! Din octombrie va fi obligatoriu vaccinul antivariolei . Iar se imbogatesc patronii de farmacii !
1
0
Marsh muisilpr
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367