REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Varujan Vosganian, replică dură pentru Dan Barna: „Declarație de-a dreptul periculoasă, dacă nu chiar dementă“

Varujan Vosganian, replică dură pentru Dan Barna: „Declarație de-a dreptul periculoasă, dacă nu chiar dementă“

Replica API 20 iulie 2019 | 00:00 190

Varujan Vosganian

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian scrie, pe Facebook, că declarația liderului USR Dan Barna privind judecătorii CCR, caracterizați drept „vârful de lance al penalilor" după invalidarea proiectelor de revizuire a Constituției, este "periculoasă, dacă nu chiar dementă", conform Mediafax.

"Felul în care este sprijinită ascensiunea politică a unor personaje fanatizate precum Dan Barna, arată că n-am învățat nimic din lecțiile amare ale secolului XX. Dan Barna, președinte USR și candidat la Președinția României, face numeroase declarații iresponsabile. El are impresia, greșită și periculoasă, că numărul de voturi obținute poate ține loc de rațiune și că, în general, poate justifica orice nesăbuință. Iată ce declară Dan Barna după decizia Curții Constituționale privind neconstituționalitatea revizuirii Constituției pe chestiunea amnistiei și grațierii: «Actualii judecători ai Curții Constituționale au dovedit din păcate, încă o dată, prin decizia de astăzi, că sunt vârful de lance al penalilor din politica românească». Spusele de mai sus ar fi doar hilare, dacă nu ar veni din partea celui pe care unii analiști, precum Bogdan Chirieac, îl socotesc o mare speranță, o revelație a politicii românești. De aceea trebuie să socotim această declarație de-a dreptul periculoasă, dacă nu chiar dementă", a scris, vineri, pe Facebook, vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian.

Vosganian a transmis că, în acest caz, judecătorul CCR Daniel Morar, care a fost "mâna dreaptă" a Laurei Codruța Kovesi, este considerat de Dan Barna ca fiind un "vârf de lance al penalilor".

"După cum știm, decizia CCR a fost luată în unanimitate: 8-0. Nu cunoaștem motivul pentru care Simina Tănăsescu, cel de-al nouălea judecător, proaspăt numit de Klaus Iohannis, a lipsit, deși absența sa de la un vot atât de important e cel puțin ciudată. Printre cei care au votat s-a numărat, însă, Daniel Morar, fost șef al Direcției Naționale Anticorupție între anii 2005 – 2012. Să fie Daniel Morar vârf de lance al penalilor? El, care a fost ani de zile eroul luptei anticorupție?!? Păi atunci ce să mai zicem de Codruța Kovesi, procuror general în acea perioadă, a cărei mână dreaptă a fost Daniel Morar și care, chiar și atunci când mandatul i-a expirat la DNA, i l-a prelungit? Atunci Kovesi e mama penalilor! Adică, după bezna minții lui Barna, DNA a fost condus de un vârf de lance al penalilor, în strânsă colaborare, desigur, cu procurorul general, al cărui adjunct era șeful DNA și care i-a și urmat în funcție!", arată mesajul publicat pe Facebook.

"Hai să mai alegem un nume: Livia Stanciu. Alt vârf de lance al penalilor, după opinia lui Dan Barna. Livia Stanciu a fost, între 2009 și 2016 președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cu alte cuvinte, instanța supremă în ierarhiile judecătorești a fost ocupată timp de șapte ani de un reprezentant al intereselor penalilor! Încă un nume: Mona Pivniceru. Judecător la Înalta Curte, membru în Consiliul Superior al Magistraturii, ministru al Justiției. Alt vârf de lance al penalilor! Așadar, potrivit declarației demente a lui Barna, șefia DNA, șefia Inaltei Curți, Ministerul Justiției sau CSM au fost, în ultimul deceniu, o cloacă infracțională, un grup criminal organizat, în care șefii nu făceau altceva decât să fie vârfuri de lance ale penalilor. Și același Barna ne spune că trebuie să avem încredere în Justiție!", susține deputatul ALDE.

Vosganian scrie că este nevoie de o Uniune care să salveze România de Uniunea Salvați România (USR).

"Domnule Bogdan Chirieac, care acordați prima șansă ca viitor președinte al României acestui personaj, doamnelor și domnilor care ați votat plini de însuflețire Uniunea Salvați România, vă invidiez că sunteți atât de mândri de asemenea declarații halucinante, care nu dovedesc decât îngustime și fanatism. Personal, cred că avem nevoie de o Uniune care să Salveze România de Uniunea Salvați România", conchide mesajul său.

Mesajul parlamentarului ALDE vine în contextul în care, joi, președintele USR Dan Barna a afirmat că magistrații CCR au dovedit prin decizia de a respinge proiectele PNL-USR și PSD-ALDE de revizuire a Constituției, că sunt „vârful de lance al penalilor din politica românească”.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
responsabil ar fi dupa mintea ta de hot armean uns cu toate alifiile un romulan obedient precum proasta etalon,sluga jidanilor care sa-l sustina pe jidanescu care inca nu a returnat tezaurul romanicii conform legii,dar dupa mintea mea tot tradator si hot esti asa ca barna asta are dreptate
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367