REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Vasile Delicoti: PNL are mari şanse să câştige Consiliul Judeţean Constanţa

Vasile Delicoti: PNL are mari şanse să câştige Consiliul Judeţean Constanţa

Replica API 13 aprilie 2016 | 01:01 845

Primarul din Poarta Albă susţine că foştii PDL-işti şi vechii PNL-işti se înţeleg neaşteptat de bine

Primarul din Poarta Albă susţine că foştii PDL-işti şi vechii PNL-işti se înţeleg neaşteptat de bine

Vasile Delicoti

Liberalii constănţeni s-au mobilizat pentru alegerile din luna iunie, iar potrivit primarului comunei Poarta Albă, fostul pedelist Vasile Delicoti, echipa este una închegată. Fuziunea PDL-PNL s-a definitivat neaşteptat de bine la nivel judeţean, mai spune liberalul, desemnat responsabil cu aleşii din judeţ pe toată perioada campaniei electorale. Delicoti s-a arătat convins de faptul că partidul va reuşi să „spulbere” aşa-numita „maşinărie de vot a PSD” şi că PNL va da, în sfârşit, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Printre altele, Delicoti a opinat că şi în localitatea vecină comunei Poarta Albă, în oraşul Murfatlar, se vor produce schimbări. Conform, sondajelor PNL, actualul primar PSD al localităţii, Valentin Saghiu, „este sub procentul partidului său”, iar candidatul liberalilor, George Cojocaru, are mari şanse să revină în fruntea administraţiei locale.

Reporter: Domnule Delicoti, sunteţi primar PNL, provenit din fostul PDL. La nivelul judeţului Constanţa, la ora actuală, s-au aşezat apele în partidul format ca urmare a fuziunii PDL-PNL?

Vasile Delicoti: Da, în ultima perioadă lucrurile au început să funcţioneze din ce în ce mai bine. De cel puţin o lună de zile, echipa s-a structurat mai bine, de când s-a apropiat campania electorală şi am intrat în febra alegerilor. PDL-PNL au fuzionat mai bine decât mă aşteptam eu, văd că nu mai suntem „ei” şi „noi”, toată lumea este în aceeaşi echipă şi ne dorim ca pe 6 iunie să fim echipa câştigătoare la nivelul judeţului.

Rep.: Este un an electoral şi este un test important pentru PNL... De ce credeţi că PNL va câştiga Consiliul Judeţean Constanţa?

V.D.: Pentru că avem o echipă formată din oameni foarte buni la nivelul judeţului. La nivel naţional a fost o mişcare, un entuziasm din partea oamenilor, chiar şi acolo unde partidul nu avea nimic, efectiv, nici aripa PDL, nici PNL. În multe localităţi din judeţ, unde eram foarte slabi, ca şi organizaţii, am găsit oameni foarte dispuşi să intre în lupta electorală şi să câştige acele primării. În localităţi în care fostul PDL şi PNL au avut procente cu o singură cifră, acum sondajele şi măsurătorile indică procente de peste 30%. (…) Ceea ce ne dă încrede că lucrurile s-au schimbat şi că avem mari şanse să câştigăm Consiliul Judeţean, ceea ce cred că va face foarte bine şi judeţului Constanţa.

Rep.: Din sondajele PNL reiese că, la intenţia de vot, staţi bine. Însă, este o altă problemă: prezenţa la vot.

V.D.: Da, toate sondajele arată o prezenţă scăzută la vot, ceea ce pentru noi este o problemă. Dar, aşa cum am analizat istoricul alegerilor locale din ’90 şi până astăzi, prezenţa la alegeri este de peste 50%, deşi acum toate sondajele indică o prezenţă de 45-50%. Chiar sunt, în mediul urban, din păcate, procente de 40-42%. Eu cred că marja de nehotărâţi este foarte mare, iar ei nu îşi declară intenţia de a merge la vot. (...) Cei nehotărâţi sunt, cu siguranţă, electori de dreapta, pentru că bazinul electoral din judeţul Constanţa este foarte mare pe partea dreaptă, dar, din păcate, nus e prezintă la vot. Acum, prin echipele şi candidaţii propuşi în judeţ, sperăm să îi hotărâm să participe la vot şi să câştigăm judeţul Constanţa şi Consiliul Judeţean să fie reprezentat de către un membru PNL, să avem preşedinte CJC un membru PNL.

Rep.: Şi cum îi veţi mobiliza, având în vedere că vorbim despre un singur tur de scrutin? Pe dumneavoastră nu vă deranjează, sunteţi primar în funcţie, dar aveţi localităţi unde nu aveţi primari... Ce le transmiteţi, să înţeleagă că există o singură şansă?

V.D.: Cu toţii am hotărât să mergem în teren şi să prezentăm cea mai bună ofertă, atât din punct de vedere a resursei umane, cât şi a programului pentru localităţile respective, pentru că numai cu o echipă şi un candidat bun poţi să îi mobilizezi pe acei electori. Electoratul PSD oricum vine la vot, orice candidat i-ar pune partidul. (...) Electoratul de dreapta, fiind un electorat mai elevat, cu posibilităţi materiale mai bune, este şi mai comod. Viaţa lui nu depinde de măsurile sociale ale guvernului sau ale Consiliului Judeţean, şi atunci el se gândeşte dacă are încrede în cel propus de partid. Şi dacă are, atunci vine la vot. Noi asta am încercat, în echipa de campanie, să găsim oameni care să inspire încredere electoratului de dreapta, pentru a putea câştiga alegerile.

INTERVIU INTEGRAL - VIDEO:

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218