REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vasile Delicoti, scenariu-şoc: prefectul l-a eliberat din funcţie ca să lovească în Nicuşor Constantinescu

Vasile Delicoti, scenariu-şoc: prefectul l-a eliberat din funcţie ca să lovească în Nicuşor Constantinescu

Replica API 5 iunie 2013 | 00:00 104

Bagă râca în USL

Bagă râca în USL

După ce a încercat, şmechereşte, să fenteze incompatibilitatea, mai precis eliberarea din funcţie, Vasile Delicoti are acum, odată cu ordinul prefectului prin care se constată încetarea mandatului de primar al comunei Poarta Albă, tolba plină de informaţii. Desigur, atacă în instanţă ordinul de eliberare din funcţie, dar mai mult, face şi gălăgie. Sfătuit de susţinători şi de avocaţi, Delicoti a explicat că, dacă ar fi trecut în "barca" PNL-ului, aşa cum i s-a sugerat în ianuarie, la o întâlnire cu liderii liberali, probabil că prefectul Eugen Bola ar fi fost mai "îngăduitor". Sfătuit de apropiaţi, Delicoti aruncă "războiul" şi în curtea Consiliului Judeţean Constanţa. Mai exact, dacă tot e bal, bal să fie! Delicoti insinuează că, de fapt, ordinul prefectului Eugen Bola ar fi o lovitură "regizată" de PNL, pentru a lovi în preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, social-democratul Nicuşor Constantinescu. Este o ipoteză, însă o alta s-a întrezărit odată cu declaraţia prefectului, care a dat de înţeles că, de fapt, prin ordinul care îl vizează pe Delicoti se doreşte tragerea unui semnal de alarmă, având în vedere că în situaţia primarului de la Poarta Albă se află şi alţi primari, dar şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu. Diferenţa este că acei primari, dar şi preşedintele CJC, nu au renunţat la procesele prin care contestă deciziile ANI de incompatibilitate.

"Nu comentez aiurelile lui Delicoti", a spus prefectul Eugen Bola, referindu-se la scenariul că ar fi acţionat în sensul eliberării din funcţie pentru a-l "ataca" pe Nicuşor Constantinescu. În plus, a spus Bola, dacă nu semna ordinul de eliberare din funcţie, ar fi fost sancţionat cu o amendă administrativă. Însă, conform teoriei lui Delicoti, Constantinescu n-ar fi atacat nici el decizia ANI, aşa că ar fi "bun de suspendat şi preşedintele CJC". Oricare ar fi varianta "de lucru", cert este că, dacă legea nu se modifică şi nu se aplică retroactiv, din 2016 vom vedea feţe noi-nouţe pe post de candidaţi la primării şi la Consiliul Judeţean.

Referitor la acest subiect, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, declara, zilele trecute: "Trebuie modificată legea pentru a nu mai fi aceste situaţii. De exemplu, pentru a lua bani europeni, judeţul Constanţa prin Consiliul Judeţean, prin operatorul regional, prin Asociaţia de Dezvoltare Dobrogea şi operatorul RAJA am fost obligat să constitui această asociaţie de dezvoltare şi operator regional pentru accesarea fondurilor. Dacă nu le făceam, nu puteam să accesăm un sfert de miliard de euro pe operatorul regional şi Asociaţia de Dezvoltare Dobrogea. Pe de o parte, ne obligă să facem asociaţii şi operatori regionali, pe de altă parte vine ANI şi spune că n-aveai voie să faci şi că eşti incompatibil. Toată Uniunea Europeană, tot Parlamentul ne-a obligat să facem aceste asociaţii de dezv şi, apoi, operatori ca să implementeze ceea ce accesează asociaţia, apoi vii şi spui că le-am făcut. Nu trebuie să fii jurist ca să vezi că este o nedreptate", a declarat, pentru "Replica", şeful CJC. Reamintim faptul că în luna aprilie ANI a constatat că Nicuşor Constantinescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20.06.2008 - 23.03.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi calitatea de reprezentant al Judeţului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanţa. Constantinescu a spus că va contesta decizia în instanţă.

Mirela PASCAL, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614