REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Vasile Delicoti vrea să racordeze comuna Poarta Albă la gaze

Vasile Delicoti vrea să racordeze comuna Poarta Albă la gaze

Replica API 20 august 2014 | 00:00 825

Deşi există un proiect realizat în urmă patru ani privind racordul localităţii la reţeua de gaze, administraţia locală din Poarta Albă a întâmpinat câteva piedici în realizarea lui. Astăzi, edilul promite că într-un an de zile ar putea să înceapă lucrările la racorduri, întreaga investiţie ridicându-se la aproape un milion de euro. "Am studiul de fezabilitate gata. Proiectul este structurat în două. Pentru cartierul Via şi Penitenciar vrem să ne legăm de Valu lui Traian, iar pentru localitate, de Castelu. Proiectul este făcut de aproape patru ani, a fost făcut odată cu Valu lui Traian, numai că această variantă, Valu - Murfatlar - Poartă Albă, s-a blocat la un moment dat pentru că Murfatlarul a rămas în 2012, după schimbarea primarului, în aer. Anu trecut am început un alt studiu de fezabilitate, să-l duc către ANRE pentru a-l scoate la licitaţie pe varianta Castelu - Poarta Albă, dar avem subtraversarea canalului şi implica un cost destul de mare. Am tot tatonat să-l fac din nou bucăţi: jumătate din localitate, adică cartierul Via şi Penitenciarul, să vină pe la Cuza Vodă, prin Castelu, iar localitatea să vină din zona Murfatlar - Poarta Albă", a declarat Vasile Delicoti, primarul din Poarta Albă. Până când vor fi îndeplinite toate documentele privind demararea acestui proiect, administraţia locală trebuie să se preocupe de un altul, la fel de important, şi anume reţeaua de apă şi canalizare pentru toată comuna. Vasile Delicoti spune că urmează să dea autorizaţia de construire, urmând ca lucrările să înceapă în luna septembrie.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In 2019, domnule primar, anuntati public ca proiectul este finalizat, si incepe licitatia pentru instalarea gazelor. Acum, acest proiect, pina se va DEMARA, trebuie sa va ocupati de apa si canalizare pentru toata comuna. Si atunci, de ce primim scrisori, ca si cum gazele se afla la poarta noastra, si trebuie sa semnam ca vrem sa fim racordati la gaze. Sa fie o smecherie electorala?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369