REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vasile Moldovan candidează pe Colegiul 5, Bădrăgan împotriva lui Cernea

Vasile Moldovan candidează pe Colegiul 5, Bădrăgan împotriva lui Cernea

Replica API 24 octombrie 2012 | 00:00 154

PER Constanţa are candidaţi la parlamentare

PER Constanţa are candidaţi la parlamentare

Colegiul uninonimal 9 va fi disputat la Constanţa de doi politicieni care se prezintă drept ecologişti. Unul dintre ei este Remus Cernea, aşa-zisul ecologist "vopsit" în culorile USL, celălalt - Dumitru Bădrăgan, vicepreşedintele PER Constanţa. Acesta a ţinut să precizeze, pentru "Replica", faptul că PER nu a fost niciodată într-o alianţă fericită cu USL. "Nu am semnat un protocol, iar persoanele fizice care sunt pe lista USL şi-au ales calea. Partidul Ecologist are proprii candidaţi la alegerile parlamentare", a spus Bădrăgan. Precizările au venit în contextul în care, ieri, Partidul Verde şi Mişcarea Verzilor - Democraţi Agrarieni au anunţat că "se disociază de protocolul de fuziune prin comasare cu Partidul Ecologist Român PER-PV-MVDA". În acelaşi comunicat, PV şi MVDA anunţă că "îşi continuă parcursul electoral în formula anunţată la mijlocul lunii septembrie, ca aliaţi ai USL". "Este problema lor, ei să explice USL-ului ce au semnat. PER are candidaţi sub sigla bradului. Protocolul cu PV-MVDA avea drept obiectiv promovarea candidaţilor lor pe lista PER. Din discuţiile cu reprezentanţii USL, am dedus că ei nu înţelegeau că PER are proprii candidaţi, iar acest lucru trebuie să îl explice cei care au ajuns pe listele USL de candidaţi. Trebuie să lămurească cine sunt: ecologişti sau oportunişti care vor să ajungă prin orice mijloace în Parlament", a mai precizat Bădrăgan, iar punctul de vedere este susţinut şi de preşedintele PER Constanţa, Gheorghe Donţu. Cât despre Remus Cernea (reprezentantul Mişcării Verzilor - Democraţi Agrarieni, ajuns pe lista USL Constanţa de candidaţi), Dumitru Bădrăgan spune că este "un farseur care vine şi candidează pentru administraţia Mazăre".

Se conturează lista de candidaţi PER la parlamentare

În afară de Dumitru Bădrăgan, care este candidatul PER pentru Colegiul 9, ecologiştii mizează pe Colegiul 5, care cuprinde şi municipiul Mangalia, pe candidatura lui Vasile Moldovan. Este acelaşi Moldovan (fost director al Regiei Judeţene de Drumuri) care a candidat la alegerile locale pentru funcţia de primar al municipiului Mangalia. Pe colegiul 1 Camera Deputaţilor, PER îl va arunca în luptă pe Mihai Ştefan, iar pe Colegiul 2 Camera Deputaţilor - pe Sorin Radu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614