REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Vechiul sindicat Oil Terminal cere în instanţă concedierea muncitorilor

Vechiul sindicat Oil Terminal cere în instanţă concedierea muncitorilor

Replica API 8 octombrie 2011 | 00:00 276

Încă un scandal în ograda societăţii de stat:

Încă un scandal în ograda societăţii de stat:

Scandal, din nou, la Oil Terminal. Liderul vechiului sindicat, Aurel Gheorghe, este acuzat de mai mulţi muncitori, angajaţi ai companiei, că încearcă prin toate mijloacele să îi dea afară, pe motiv că nu sunt membri ai sindicatului condus de el. "După primul lot de 41 de salariaţi, care au fost disponibilizaţi în urma cererii Sindicatului Oil Terminal în luna mai a.c., în prezent, acelaşi sindicat, prin preşedintele Aurel Gheorghe, a acţionat în judecată un număr de 13 salariaţi, solicitând instanţei desfacerea contractelor lor de muncă", se arată în reclamaţia făcută de muncitori.

De remarcat că, potrivit acestora, sindicalistul Gheorghe nu a mai semnat nici o adeziune de la începutul anului în curs, iar aceşti 41 plus 13 muncitori sunt persoane care nu se numără printre membrii Sindicatului Oil Terminal. Pentru a putea primi sprijin din partea cuiva, aceşti 13 muncitori s-au înscris în noul sindicat, denumit "Sindicatul Liber Petrolistul", constituit prin hotărâre judecătorească pe data de 30 septembrie. Preşedintele acestuia, Florin Enache, ne-a declarat că cei 13 muncitori s-au înscris deja şi vor primi tot sprijinul, pentru a nu fi daţi afară. "Rolul unui sindicat este acela de a apăra interesele muncitorilor, nu să ceară concedierea lor. În continuare, vom respecta contractul colectiv de muncă şi nimeni nu se va atinge de el, cel puţin până în 2013. Motivul acţiunilor în instanţă ale lui Aurel Gheorghe este faptul că sindicatul vechi nu şi-a dat acordul în momentul angajării persoanelor vizate şi cer desfacerea contractelor de muncă. Pe lângă cei 13 salariaţi, mai sunt mulţi care au primit sprijin din partea noastră, chiar dacă nu au semnat nici o adeziune cu noi", ne-a declarat preşedintele noului sindicat, Florin Enache. Potrivit acestuia, Sindicatul Liber Petrolistul numără, până în prezent, circa 350 de membri cu adeziuni făcute, care au venit prin proprie convingere, nu prin constrângere. "Ne-am constituit la cererea unor colegi, pentru că vechiul sindicat nu îi mai reprezenta, pentru că vedea numai propriile interese. Într-un parteneriat, totul se face pe bază de negocieri, nu face fiecare în funcţie de interesele sale şi în contradictoriu", ne-a mai declarat Enache. Însă neregulile nu se opresc aici.

Le-a luat banii fără să îi sprijine în vreun fel

Din câte am aflat, se pare că cei 41 de muncitori concediaţi în primăvară s-au dus la vechiul sindicat pentru a cere ajutor, dar li s-a întors spatele, pentru că nu erau membri. Aceştia spun că Aurel Gheorghe le-a spus în faţă: "Nu v-am angajat eu", însă aceştia cotizaseră cu 1 % pentru sindicat, chiar dacă nu erau membri. "Ştiau să le ia banii, dar nu ştiau să-i şi ajute la nevoie. Ne pare rău că nu i-am putut ajuta şi pe ei, pentru a nu fi concediaţi, dar asta s-a întâmplat înainte să ne constituim noi ca sindicat", ne-a mai declarat Florin Enache ". În replică, Aurel Gheorghe nu s-a obosit să ne dea prea multe argumente privind acuzaţiile ce i se aduc. "Nu este nimic adevărat. Am mai avut un astfel de proces pe rol, mai de mult, pe care l-am câştigat. Acum este vorba despre altceva. Sunt persoane care au fost angajate fără respectarea contractului colectiv de muncă, prin pile, de către directorul Wagner", ne-a declarat Aurel Gheorghe, nevrând să detalieze, pe motiv că se afla la volan şi nu putea vorbi la telefon.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218