REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vela: Dacă vedeti pe cineva în metrou care STRĂNUTĂ și nu are mască, sunați la 112!

Vela: Dacă vedeti pe cineva în metrou care STRĂNUTĂ și nu are mască, sunați la 112!

Replica API 12 mai 2020 | 15:18 4152

Ministrul de Interne Marcel Vela a vorbit despre amenzile pe care autoritățile vor să le aplice după 15 mai celor care nu vor respecta măsurile din starea de alertă.

Vela a menționat că, cel puţin la metrou, în București, vor fi polițiști care vor veghea ca oamenii să aibă mască, dar a cerut vigilența și de la cetățeni, sfătuindu-i să sune "instant" la 112 dacă, de exemplu, văd o persoană care strănută în metrou și nu are mască.

"La toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască - n.red.). Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască. Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și măsuri coercitive pentru fiecare fapta. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict", a afirmat Vela într-o discuție.

Forțe de ordine la intrările în metrou

"La intrările metroului vor fi forțe de ordine care nu vor accepta să intre cineva în stația de metrou fără mască. Deocamdată, discuția a fost doar de metrou, nu am avut o discuție și cu transportul public în comun. Ține de autoritățile locale. Probabil vom găsi soluții. Încercăm să evaluăm, nu trebuie să militarizăm toată țara pe ideea că oamenii sunt de rea credință. Cred că se vor liniști când vor vedea că până săptămâna viitoare vom avea și măsuri coercitive foarte transparente", a mai spus Vela.

De menționat că suntem în sezonul alergiilor și, în plus, strănutul nu este unul dintre principalele simptome de coronavirus, mai ales de sine stătător. Este greu de anticipat ce efecte va avea acest îndemn al ministrului de Interne asupra sistemului de urgențe.

Ce amenzi se pregătesc după 15 mai

Totodată, Vela a vorbit și despre amenzile pentru care autoritățile încearcă să găsească un cadru legislativ în această perioadă, oferind câteva exemple concrete de situații, dar nu și de cuantumuri.

"Dacă nu aveți mască dacă o societate nu își decalează programul că să reducă presiunea de pe transportul public, dacă se face o altă activitate decât cea permisă... să se deschidă un restaurant, o terasă... Vor fi amenzi și pentru grupuri mai mari de 3 persoane sau pentru un sport de echipa care nu este autorizat", a precizat Vela, potrivit ziare.com.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta da"Breaking news"...Apropo,am vazut azi unul tragand o flegma de pe balcon.Cred ca era la vanat de pelicani...
2
0
Si daca dau un partz?
2
0
de tractorist prost cu geaca ta din pielea pulii
8
0
Ba conducatori falsi si majoritatea pedofili santajabili puneti masca gratis la intrarea in obiectivele voastre facute de Ceausescu?ca voua va tremura cacatul in voi de firca ca sunteti santajabili si n ati facut nimic de 30 de ani!ASTEPTAM CU NERABDRARE TONUL DAT DE LA WASHINGTON DC si plecati si voi!
4
1
Seamana a forma de teroare...Par sa apara si turnatori? Turnatori oricum au existat si exista din pacate.....Sa nu stranutati daca am dreptate. LOL
10
2
sunati si apoi o sa fiti amendati.
4
1
DA COCALARII AU VOIE SA SCUIPE SI SA SUFLE MUCII SA VEDEM CUM AI DEZVETI TU VELA TRECATORULE
2
2
si daca se bese cineva in metrou, tren, microbuz, avion etc trebuie sa suni la 112 si sa reclami "infractiunea"? se va face dosar penal si pentru o basina?
12
1
SUNATI LA 112 SI RECLAMATI PADURILE FURATE.DE HOTII STRAINI AJUTATI DE HOTII ROMANI DE LA NIVEL INALT.
20
1
Roata lumii se invarteste " Tzac Tzac Tzac " Si-orice crima se plateste Tzanc Tzanc Tzanc " Comunismul intai te-ajuta " Tac Tac tac " Si apoi te executa Pac Pac Pac! Tovarasul Vela nu-si dezminte sorgintea securista!
15
1
de ce puneti la indoiala capacitatile lui kkt cel mare si guvernului sau de tradatori,acolo unde nu este metrou se va face sau macar se vor imprumuta bani pentru asta,muie iohanis,muie penele
9
2
eu zic sa sune la satana direct.
6
0
Alt bou! Nu ajungea Cutzu? Si daca sun la 112, pana vin aia, ala din metrou ajunge din Berceni in Pipera. Bai, mai sunteti multi prosti in gunernul MEU? Doamne, pazeste-ne de prosti, ca de COVID ne aparam noi!
14
1
o basina pot sa trag sau ma urmariti si pentru aia?
16
1
Vad ca autoritatile se intrec in a se face de rahat!
19
0
La noi nu este metrou. Ce facem sunam daca vedem acest aspect in autobuz ?
4
7
A sunat unul la 112 ca avazut cum se taia ilegal o padure. Nu l a bagat nimeni in seama. Pentru un stranut sigur se lasa cu puscarie
35
0
Turnatoria e una dintre caracteristicile majore ale romanilor ,asa ca tovarasul vela isi raceste gura de pomana
16
3
daca vad unul pot sa sun?
20
1
Au distrus deja economia, in 1-2 ani o sa fie trist rau, carantina a gost sarbatoare. Aia cu bill gates e fabula las-o moarta
7
6
cel mai bine stranutam fara masca , ca oricum nu exista corona asta este doar o imaginatie a unor jeguri de oameni care vor sa distruga economia globala, prosti sa fiti sa sunati la 112 .. da-ti-le muie nu le faceti jocurile, cel mai bine sunati la 112 si spuneti ca militia face jocul labagiilor gen bill gates rockafeller si restu ...
12
6
dar de ce zice doar metrou? de ce nu zice intr-un mijloc de transport public, caci in alte orase nu exista metrou
15
8
Sunt copil de securist aveti grija ca sifonez puternic la klaus
15
2
incercati sa stranutati pe ascuns,altfel o incasati Turnatoria revine la moda,... Chiar daca nu stranuta si chiar daca are masca ,dar nu-ti place fata lui,sunati la 112,militia e cu voi... Stranutul in Romania a devenit un lux...
25
1
Si duceti-l la Balaceanca,Obregia,spitalul no.9!
20
0
dupa 89 nimic nu s-a schimbat ... recrutam in continuare turnatori cu norma intreaga
24
2
Mai sa fie, acum nu mai avem voie nici sa stranutam!Da poate sunt alergic, e primavara poate ca am o rinita alergica sezoniera.Pune masca, da jos masca.Si intre miscari se gaseste unul sa sune la 112 si sa spuna ca nu te-ai incadrat in timp sa respecti ordonanta lui Vela.Si cum e valabila povestea numai la metrou ?
27
2
Vor fi zeci de mii de apeluri de la cretinoizi care au vazut stranutaci in metrou ! Cat de idiot sa fii sa faci asemenea apel catre polulatie ,si sa mai fii si ministru !
34
1
Vela asta il intrece pe Louis de Funes! Daca n-ar fi trist si n-ar fi drama am rade cu astia maxim. Si cu Ludovic Orban si cu Klaus si cu Ciolau pe care l-am vazut zilele trecute lesinat pe un pupitru aberand! Apropo de Babu n-ati mai spus nimic, l-au exclus din asa zisul partid? Sa-mi iau pistol ca umbla liber pe strada Babu? Informati cetatenii va rog!
38
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108