REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vela, după şedinţa CNSSU: A fost adoptată o hotărâre ce priveşte scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus

Vela, după şedinţa CNSSU: A fost adoptată o hotărâre ce priveşte scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus

Replica API 5 martie 2020 | 00:00 988

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri, că la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a fost adoptată o hotărâre ce priveşte scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus.

"Astăzi a avut loc şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, (...) în care a fost adoptată o hotărâre ce priveşte scenariile de evoluţie a infecţiei cu noul coronavirus şi măsurile de răspuns necesare, cât şi constituirea grupei de coordonare astfel încât fluxul informaţional şi decizional să fie gestionat cât mai bine", a declarat Vela, într-o conferinţă de presă la sediul MAI.

La rândul său, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a explicat că scenariul 1 sau faza 1 presupune existenţa de la 0 la 25 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, următorul - între 25 şi 100 de cazuri, apoi între 100 şi 2.000 de cazuri şi ultimul - peste 2.000.

"Suntem obligaţi să luăm în considerare aceste cazuri, nu înseamnă că vom ajunge acolo. Este o situaţie normală de a face toate pregătirile şi în aceste scenarii se au în vedere mai ales pregătirile medicale", a spus Arafat.

Marcel Vela a adăugat că, în cadrul şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU), s-a votat pentru ca grupul de suport tehnico-ştiinţific din gestionare bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României să poată emite hotărâri cu caracter tehnic, fără aprobarea prealabilă a CNSSU.

"Pentru operativitate, pentru a nu convoca CNSSU în fiecare zi, (...) am decis să votăm o modalitate operativă şi eficientă: am abilitat grupul de suport tehnico-ştiinţific din gestionare bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României să emită hotărâri cu caracter tehnic, fără aprobarea prealabilă a CNSSU, în condiţiile în care acestea vor fi transmise în prealabil tuturor membrilor care vor avea posibilitatea de a propune modificări într-o perioadă de timp de maxim opt ore de la primirea materialului, după această perioadă hotărârile se consideră aprobate tacit", a arătat Vela, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367