REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

VELA vrea o MINUNE pentru REDESCHIDEREA restaurantelor!

VELA vrea o MINUNE pentru REDESCHIDEREA restaurantelor!

Replica API 12 iulie 2020 | 21:40 3420

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, sâmbătă, la Deva, că toate instituţiile cu atribuţii de control şi verificare vor fi în teren, în contextul epidemiei de COVID-19, el arătând că acei operatori economici care nu respectă regulile vor fi sancţionaţi, anunță stiripesurse.ro.

Oficial a vorbit, tot la Deva, despre posibilitatea deschiderii restaurantelor şi în ce condiţii.

Ministrul a mai spus că se bazează pe angajaţii Ministerului de Interne în aplicarea legii, precizând însă că are încredere în faptul că cetăţenii vor fi responsabili şi că numărul de cazuri nu va mai creşte foarte mult.

"Cei care nu respectă legea, fie că sunt operatori economici, magazine, supermarketuri, cluburi, terase, trebuie să ştie că Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu alte instituţii, direcţiile de sănătate publică, direcţiile sanitar-veterinare, oficiile pentru protecţia consumatorului, ITM-urile, toată zona de control şi de verificare va fi în teren. (...) Toţi vom fi atenţi în această perioadă, există un plan de măsuri (...), toate forţele sunt în teren şi vom fi atenţi ca cei care nu respectă regulile să fie sancţionaţi. Din păcate, sunt şi asemenea oameni care nu respectă regulile, dar, din fericire, majoritatea, 80-85% dintre cetăţeni respectă, sunt atenţi şi analizează, cântăresc fiecare acţiune, fiecare măsură pe care o pot respecta şi aplica", a spus Marcel Vela.

Potrivit ministrului, prefecţii vor trebui să raporteze zilnic ceea ce se întâmplă în teren, menţionând, totodată, să autorităţile locale şi judeţene au un rol important în reducerea numărului de cazuri de noi infectări cu COVID-19.

"Am dispus, încă de ieri (vineri, n.r.), ca prefecţii să raporteze zilnic tot ceea ce se întâmplă la nivel judeţean, în acelaşi timp să fie în teren, să facă apel la presa judeţeană de a participa la aceste controale pentru că, în mod esenţial, este importantă comunicarea publică. În acelaşi timp, prefecţii au şi acest atribut de a coordona, la nivelul judeţelor, comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi pot să le convoace în fiecare zi pentru a analiza în mod operativ, real şi eficient, situaţia la nivelul fiecărui judeţ. Pot fi judeţe care stagnează, care înregistrează o creştere sau o scădere a cazurilor, şi în urma implicării autorităţilor judeţene, că sunt primari, consiliul judeţean sau prefectura, toate forţele trebuie să concure la acest efort naţional de a salva sănătatea populaţiei. Cel mai important este să salvăm vieţile", a spus Vela.

Vela vrea o MINUNE pentru redeschiderea restaurantelor

Întrebat despre o posibilă redeschidere a restaurantelor pe 15 iulie, ministrul Afacerilor Interne a arătat că n-ar fi exclus, dacă "printr-o minune" ar scădea într-un "mod evident" numărul de cazuri de infectări cu noul coronavirus.

"Dar cum această minune depinde de fiecare dintre noi, avem posibilitatea împreună să facem minuni", a conchis Marcel Vela.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PNL nu uita ai ajuns la putere printr o motiune de cenzura si nu prin voturile liber exprimate. PNL NU AI LEGITIMITATE!
0
0
Restaurantele trebuie deschise dar cluburile categoric NU -----acolo vin dubiosii care nu respecta nimic
1
0
Vela, faceti-va datoria de guvernanti ai romanilor si introduceti masuri riguroase, aspre pt. a proteja populatia de o boala si care poate duce la deces.Nu te lua dupa betivani, drogati, tembeli, paranoici.
2
2
Doamne, daca existi, fa o minune si scapa-ne de pnl!
5
2
Fa Doamhe o minune sa curga vinpe D unare ! sau daca nu jumi juma cu Murad sj Bucovala
2
0
Parca inchisesera si terasa Maria pt nesespectarea legii si totusi au redeschiso. Banii vorbesc ,nu?
5
0
nu simpte nimeni lipsa restaurantelor . puteti inchide si cluburile ca nu ne deranjeaza . terbuia sa nu dati voie la sezlonguri pe plaja , sunt focare de infectie . plaja trebuia facuta pe prosop anul asta cu delimitari de distatare sociala. voi ati creat cresterea numarului de cazuri pentru ca sunteti incompetenti si nu ati avut un plan bun pentru litoral.
11
1
Chiar daca operatorii din HORECA si cei din magazine respecta regulile,superficialitatea oamenilor,a clientilor nu poate fi anulata. Spalatul mainilor,igiena in general si evitarea apropierii fara masca sunt probleme ce nu pot fi amendate de politia patriei si asa depasita . O sa dispara zambetul de pe buzele multor grav afectati,insa nici asta nu conteaza pentru restul,nepasatori si inconstienti.
4
3
Inkideti cluburile de pe litoral,e plin de nepasare acolo.
20
2
Cu preturi de parca mananci la Monaco si nu in Mamaia ! Sa nu le deschida ! Si sa inchida si CLUBIRILE fin Mamaia Nord focare de COVID si de droguri ! Jegosii de bucuresteni sa stea dreaq la ei in Dambovita !
27
0
PNL nu va fi votat. Veti inregistra un scor istoric de mic. Atunci se vor redeschide toate. Dintr o data statisticile oficiale vor fi reale pentru ca statul roman nu va mai mitui doctorii dornici de castig nemuncit.
21
7
nu e nevoie chiar de o minune un scurtcircuit si terminam cu loft moft si alte mofturi covidul nu rezista la sute de grade
16
0
Loft si Breeze focare de coronavid.....nineni nu le vede? Si pe noi ne puneti sa purtam masti, si acolo este dezmat total.. .este corect?
29
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614