REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Velierul miliardarului Comănescu reprezintă România la o regată internaţională în Mediterana

Velierul miliardarului Comănescu reprezintă România la o regată internaţională în Mediterana

Replica API 4 septembrie 2013 | 00:00 1114

Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013

Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013

Velierul Adornate va reprezenta România în perioada 21 septembrie - 7 octombrie 2013 la Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013. Nava participă pentru prima oară sub pavilion românesc la o astfel de competiţie. De asemenea, Adornate este primul velier civil românesc care s-a înscris la un eveniment organizat de Sail Training International. Velierul va vizita în perioada regatei porturile Barcelona-Spania, Toulon-Franţa şi La Spezia-Italia şi se va întrece cu peste 35 de alte nave din toată lumea. Ultimul antrenament al echipajului şi al navei, înainte de plecarea acesteia în competiţie, are loc joi, 5 septembrie, de la ora 10.00.

Echipajul condus de comandantul Doru Cătălin Todoran va exersa manevra cu vele şi va finaliza pregătirea navei în rada exterioară a portului Constanţa. Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013 este, în acelaşi timp, o pregătire a velierului Adornate şi a echipajului său pentru SCF Black Sea Tall Ships Regatta 2014. Această regată, programată pentru anul viitor, este prima întrecere a navelor cu vele desfăşurată exclusiv în Marea Neagră, având punctul terminus la Constanţa. Evenimentul se va desfăşura între 30 aprilie şi 27 mai 2014. Navele participante la regată vor concura pe traseul Varna - Novorosiisk - Sochi - Constanţa. La finalul regatei, întreaga flotă participantă va rămâne în portul Constanţa în perioada 24 - 27 mai 2014, navele fiind deschise publicului. Totodată, la Constanţa va avea loc şi ceremonia de premiere a participanţilor. Această regată este organizată în România de Navigator Yacht Club în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. şi Primăria municipiului Constanţa. Nu putem să nu remarcăm, în acest context, deschiderea APC în sensul sprijinirii unor astfel de evenimente, mai cu seamă că - interesantă coincidenţă! - noul director general al Portului Constanţa este Valeriu Ionescu, un pasionat al competiţiilor cu veliere. De altfel, el apare ca făcând parte dintr-o echipă de yachting. Revenind la regata de anul acesta, care va debuta pe 21 septembrie, facem precizarea că velierul Adornate, care reprezintă România, este proprietatea SC Vega Turism SA Constanţa, o societate controlată de miliardarul Gabriel Comănescu. Imediat după achiziţia velierului, în urmă cu 3 ani, Hotelul Vega din Mamaia a lansat încă un pachet de servicii turistice: croaziere pe Marea Neagră pentru turiştii de pe litoral. În această perioadă, cum numărul turiştilor a scăzut, aşadar nu sunt aşteptate foarte multe solicitări pentru plimbări cu velierul Adornate, SC Vega Turism a considerat că este oportună înscrierea navei în competiţie. "România nu avea nici o navă înscrisă în competiţie", au precizat reprezentanţii societăţii care deţine velierul. Tot aceştia au precizat că o parte din costurile privind participarea velierului la Lycamobile Mediterranean Tall Ships Regatta 2013 vor fi suportate de societatea proprietară a navei.

Alexandra ANTON, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218