REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Venezuela: Acord între guvern şi opoziţie asupra unei platforme de dialog permament

Venezuela: Acord între guvern şi opoziţie asupra unei platforme de dialog permament

Replica API 13 iulie 2019 | 00:00 305

Nicolas Maduro

Guvernul şi opoziţia din Venezuela au căzut de acord asupra înfiinţării unei platforme de dialog permanent, după ce au încheiat o sesiune de negocieri în Barbados, a anunţat joi o sursă oficială norvegiană, relatează AFP.

"A fost înfiinţată o platformă care va lucra continuu şi rapid, pentru a se ajunge la o soluţie negociată şi în cadrul posibilităţilor oferite de Constituţie", a menţionat Ministerul norvegian de Externe într-un comunicat dat publicităţii la Caracas.

Delegaţiile guvernului şi opoziţiei s-au reunit de luni în Barbados pentru a treia rundă de negocieri cu începere din mai, sub auspiciile Norvegiei. Primele două reuniuni organizate în mai la Oslo nu au dus la niciun rezultat notabil.

"Este prevăzut ca părţile să desfăşoare consultări pentru a putea avansa în negocieri", a adăugat ministerul, fără să anunţe o dată pentru o nouă întâlnire.

Surse din rândul celor două părţi au confirmat pentru AFP încheierea negocierilor din Barbados.

Guvernul norvegian a îndemnat cele două părţi să ia "un maxim de precauţii în comentariile şi declaraţiile lor în relaţie cu procesul" de dialog.

Săptămâna trecută, Juan Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei de peste 50 de ţări, a respins ideea unor noi negocieri după moartea în detenţie "ca urmare a torturii" a căpitanului de marină Rafael Acosta Arevalo. Acesta era acuzat de guvern că a dorit să participe la o "tentativă de lovitură de stat" dejucată.

La rândul său, Nicolas Maduro a afirmat în mai multe rânduri că dialogul "va continua" cu opoziţia, "pentru pace în Venezuela".

Pe lângă disputa politică dintre preşedintele socialist şi liderul opoziţiei, Venezuela, ţara cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, traversează cea mai gravă criză economică din istoria sa recentă.

Hiperinflaţia ar urma să atingă 10.000.000% în 2019, potrivit FMI. Penuria de medicamente şi combustibil se extinde şi un sfert din populaţie are nevoie de un ajutor umanitar de urgenţă, potrivit ONU. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369