REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Venezuela - Maduro: Sancţiunile împotriva Rusiei sunt o "crimă"

Venezuela - Maduro: Sancţiunile împotriva Rusiei sunt o "crimă"

Replica API 4 martie 2022 | 00:00 446

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a descris miercuri drept "crimă" şi "nebunie" seria de sancţiuni occidentale împotriva Rusiei ca represalii la invazia Ucrainei, transmite AFP, citată de Agerpres.

Nicolas Maduro

"Este o crimă ceea ce fac ei împotriva poporului rus, un război economic", a declarat la televiziunea naţională Nicolas Maduro care şi-a înmulţit în ultimele zile declaraţiile de sprijin pentru unul dintre rarii săi aliaţi de pe scena internaţională.

"I-au scos din sistemul Swift, le-au închis spaţiul aerian, au închis toate legăturile comerciale, au închis şi au interzis folosirea dolarului, este o nebunie ce fac ei cu Rusia", a continuat el.

"Războaiele economice (...) trebuie să ia sfârşit în lume, problemele lumii trebuie rezolvate prin mijloace diplomatice şi politice, păstrând pacea în lume", a afirmat Nicolas Maduro, fără a critica ofensiva militară rusă din Ucraina.

Nicolas Maduro a făcut cunoscut că a discutat marţi la telefon cu omologul său rus, Vladimir Putin, subliniind: "Mi-a explicat în detaliu întreaga operaţiune militară (...) toate ameninţările împotriva Rusiei. Am simţit la preşedintele Putin seninătate, înţelepciune, forţă morală".

Preşedintele Maduro şi-a exprimat speranţa că negocierile dintre Ucraina şi Rusia vor da "rezultate favorabile care să restabilească pacea şi stabilitatea în regiune".

Moscova este unul dintre principalii aliaţi ai preşedintelui Nicolas Maduro, a cărui realegere în 2018 nu a fost recunoscută de o parte a comunităţii internaţionale, în special de Statele Unite care încearcă să-l înlăture de la putere mai ales prin sancţiuni economice.

Înainte de invazie, el a spus: "Venezuela este cu Putin, el este cu Rusia. El este cu cauzele curajoase şi drepte în lume".

El a amintit, de asemenea, că predecesorul şi mentorul său Hugo Chavez (1999-2013) a sprijinit Rusia atunci când a intervenit în Georgia, zburând acolo în ajutorul autoproclamatei republici Osetia de Sud.

Moscova şi Caracas s-au apropiat în timpul preşedinţiei lui Hugo Chavez, Venezuela, înfloritoare la acea dată datorită producţiei de petrol, cumpărând, printre altele, arme din Rusia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218