REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Veniturile din serviciile de car şi bike-sharing ar putea creşte cu 40% până în 2030

Veniturile din serviciile de car şi bike-sharing ar putea creşte cu 40% până în 2030

Replica API 29 iunie 2022 | 00:00 507

Serviciile de mobilitate, precum închirierile de automobile, ride hailing şi aplicaţiile de bike-sharing, ar urma să genereze venituri anuale de 660 de miliarde de dolari la nivel global în 2030, în creştere cu 40% faţă de veniturile de 260 de miliarde de dolari generate în 2020, potrivit un studiu publicat luni, informează Bloomberg.

Conform acestui studiu, realizat de Oliver Wyman Forum şi institutul pentru studii cu privire la transport din cadrul Universităţii Berkeley, serviciile de mobilitate vor transforma în mod semnificativ modul în care oamenii se deplasează în oraşele din întreaga lume, cu mult mai mult decât serviciile de transport public sau automobilele proprietate personală. În plus, printr-un accent mai mare pe sustenabilitate şi energii alternative, precum vehicule pe baterie, serviciile de mobilitate vor avea efecte benefice asupra climei, poluării şi traiului în oraşe, citează Agerpres.

De exemplu, autorii studiului au ajuns la concluzia că "prin adoptarea automobilelor electrice într-un ritm mai rapid decât deţinătorii de autoturisme proprietate personală, noile servicii de mobilitate ar putea îmbunătăţi calitatea aerului, reduce nivelul zgomotului şi reduce amprenta de carbon a oraşelor".

Studiul, care a analizat 13 servicii de mobilitate din trei regiuni (America de Nord, Europa şi Asia), a descoperit că noile servicii de mobilitate vor evolua cu viteze diferite în funcţie de locaţie. Europa va depăşi Asia în calitate de piaţă de automobile electrice cu cel mai mare ritm de creştere, iar Asia va deveni cea mai mare piaţă pentru servicii precum bike sharing şi moped sharing. În prezent, piaţa asiatică de micromobilitate este egală cu cea din Europa şi America de Nord combinate, dar până în 2030 va deveni mai mare decât cea din oricare alte regiuni.

Progresele în domeniul tehnologiei, reglementărilor guvernamentale şi cererea pentru mobilitate din partea consumatorilor ar urma să fie cel mai important motor de creştere pentru întregul sector al serviciilor de mobilitate pentru toate regiunile.

Congestionarea traficului va rămâne principala îngrijorare în perioada următoare, având în vedere popularitatea serviciilor de ride-sharing în raport cu transportul public. Cercetătorii susţin că este prea devreme să spună dacă serviciile de mobilitate vor reduce congestionarea traficului în timp.

"În timp ce migraţia oamenilor spre biciclete şi scutere ar putea reduce numărul de autoturisme într-un oraş, serviciile de ride hailing şi car sharing ar putea contribui la congestionare, dacă navetiştii vor alege aceste servicii în dauna transportului public", susţin autorii raportului.

În aceste condiţii, oraşele vor trebui să creeze un echilibru între încurajarea noilor soluţii de mobilitate şi extinderea sistemelor de transport public. Cercetătorii susţin că acest lucru poate fi realizat prin infrastructura de transport public, menţinerea unor tarife accesibile şi crearea de ecosisteme care permit conectarea noilor servicii de mobilitate cu sistemul de transport public.

"Autorităţile locale vor trebui să decidă cât de multe fonduri direcţionează spre transportul public versus piste pentru biciclete şi parcări pentru autoturisme", susţine Andreas Nienhaus, senior partner la Oliver Wyman.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218