REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

VERDICT în dosarul „Mită pentru judecătoare”: Frații Becali se întorc la ÎNCHISOARE!

VERDICT în dosarul „Mită pentru judecătoare”: Frații Becali se întorc la ÎNCHISOARE!

Replica API 20 februarie 2018 | 00:09 870

Decizie definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție din Capitală! Au fost date condamnările pentru dosarul „Mită pentru Judecătoare”. Frații Becali se întorc la închisoare, în timp ce Borcea este achitat de către instanță. Judecătoarea Geanina Terceanu a primit 7 ani pentru luare de mită! Cristi Borcea a fost achitat deși era acuzat de dare de mită! Victor Becali a primit 5 ani și 4 luni. Ioan Becali a primit 5 ani și 8 luni. Astfel, frații Becali se vor întoarce în îchisoare

În acest dosar, Cristi Borcea și frații Giovanni și Ioan Becali sunt acuzați că i-au dat fostei judecătoare Gianina Terceanu 220.000 de euro, în tranșe, din aprilie 2009 până în mai 2012, pentru a-i scoate nevinovați în „Dosarul Transferurilor". În prima instanță, magistrații au condamnat-o pe Geanina Terceanu la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Frații Becali au primit o condamnare de 3 ani de închisoare, iar Cristi Borcea a fost condamnat la 3 ani și jumătate.

Geanina Terceanu și frații Becali au fost arestați, pe 20 noiembrie 2015, de magistrații Curții de Apel București, la solicitarea procurorilor DNA, care au acuzat-o pe judecătoare că a primit 220.000 de euro mită pentru a-i achita pe cei doi și pe alți șase oameni de fotbal în dosarul Transferurilor.

Potrivit procurorilor, pe 24 februarie 2009, Geaninei Terceanu, la acea vreme judecător la Tribunalul București, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor din fotbal, cauza în care Ioan Becali, Victor Becali și Cristian Borcea, alături de alți cinci oameni de fotbal, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală. Pe 3 aprilie 2012, judecătoarea a dispus achitarea tuturor celor opt inculpații trimiși în judecată în legătură cu efectuarea de tranzacții ilegale la transferurile unor fotbaliști către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului și de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. Magistratul a dispus achitare pentru toate infracțiunile reținute în sarcina celor opt, motivând că „fapta nu există”. În urmă investigațiilor, procurorii DNA au stabilit că, pentru a pronunță această soluție de achitare, Geanina Terceanu a primit de la inculpații Ioan și Victor Becali, dar şi de la Cristian Borcea, în mai multe tranșe, suma totală de 220.000 de euro, începând din aprilie 2009 și până în mai 2012.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte.bine foarte.bine foarte bine
1
0
Cum a ajuns judecatoarea sa discute cu borcea ,primeste 10 mii de euro de la el si o da apoi de gard ca nu e spaga e cadou.Cum ajunge un inculpat sa dea cadou la judecator? Asta nu se condamna? A dat borcea cadou si a scapat.Unde s-a mai pomenit ca inculpatii sa se intalneasca cu judecatorii si sa stabileasca ce e cadou si ce e spaga? Si borcea trebuia pedepsit si terceanu sa ia 10 ani nu 7!!!
8
1
Foarte bine,legea sa fie lege!
2
0
Fratiorii mei, parcati va la Poarta Alba si o sa aveti viata frumoasa, va aranjez eu ca totul sa fie super bine. Doar si eu hih arman de al vostru!
2
1
judecatoarea se tolanea si cu alti indivizi desi era maritata.Sotul o accepta asa pana s-a aflat in presa ca o cracea un interlop intalnit tot la procese si apoi borcea.Si gata! A revenit la numele ei fata ca a lasat-o sotul.E bine ca parintii ei vad cine este fata lor si ca a aflat mai multa lume.
1
0
pentru muie. Cinstit.
2
0
Sa le sugeti pwlla la domnii din imagine si lindicul doamnei terceanu.
3
8
nu publicati si fotografia dnei. judecator GEANINA TERCEANU...pacat...matre pacat,o femeie frumoasa,cu studii care starnesc invidia..dar....unde nu-i cap...vai de copite...un inger de femeie...o familie terminata...parinti necajiti,in lacrimi pentru tot restul vietii...de ce??? raspuns: niste indivizi,care s-au pricopsit din meseria de a da cu piciorul in basica,i-au luat mintile acestei judecatoare, aruncand cu sacul de bani spre domnia sa...greseala fatala...cu golanii si cu jegosii sa nu te compromiti nicidata...tineti minte...SARAC SI CURAT..nu vei gresi niciodata...
4
2
A ramas cu fututul
4
1
proasta, si fututa si cu banii luati....familie distrusa....
9
2
Cu toti machidonii puscariabili, inclusiv cu hahalerele semianalfabete din SUA!!!
12
6
daca neaosa si demna romanca, judecatoarea, nu punea botul la bani, machidonii n-aveau ce face cu banii. in cazul asta, romanca, platita din bani publici este mai de condamnat decat machidonii la care faci referire. ia ghici matale, care-i mai borfas in cazul asta, romanca sau machidonii?
8
6
Machedonii mafioti, imputiti, spagari, isi platesc hotiile si faradelegile cu asa sume !? Au mituit-o pe judecatoare ?? Incredibil !! Bravo: INCEPE SA SE FACA JUSTITIE, sa se faca dreptate !!
12
6
astia se pretind mafioti.Pe gigica as vrea sa-l vad in puscarie din nou,dar a devenit prudent.toti machedonii furaciosi la puscarie asa ar fi normal.dar traim condusi de hoti deci...
11
5
Gardienii de la targsor pregatiti prezervativele.Geanina e nimfomana si dati la ea de va plictisiti 7 ani.
10
3
Bravo se poate bine
9
3
Giovani becali : asta inseamna sa fi mafiot!! Sa dai shpaga si sa te prinda DNA! Borcea nu a vrut sa dea bani si i-a dat poola judecatoarei!Onorata instanta daca se poate : geanina terceanu in celula cu borcea s-o invioreze 7 ani in orificii!!!
17
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920