REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vergil Chițac cere DESFIINȚAREA Poliției Locale

Vergil Chițac cere DESFIINȚAREA Poliției Locale

Replica API 12 decembrie 2019 | 00:00 872

Senatorul vergil Chițac cere desființarea Poliției Locale Constanța, din pricina abuzurilor polițiștilor față de cetățeni. Poliția Locală, spune Chițac, nu se bucura de respectul cuvenit din partea cetățenilor din cauza unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfașoară activitatea.

George Szekely, șeful Poliției Locale, îi dă replica: ”Există o legislație la nivel local”.

”Dacă nu-și intră în atribuțiuni și nu câștigă respectul oamenilor, poliția locală Constanța trebuie desființată. Am văzut în presă că într-un oraș din România, unul de frontieră, poliția locală a fost desființată cu un vot covârșitor în consiliul local “deoarece o parte a personalului Politiei Locale, pentru functia si autoritatea ce o detin, nu se bucura de respectul cuvenit din partea cetatenilor, din cauza unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfașoară activitatea”. Votul a fost covârșitor nici vorbă de „adoptare la limită” Acum să vorbim despre Constanța. Niciodată nu s-a pus în discuție în consiliul nostru local subiectul poliției primăriei, deși internetul – cel puțin – abundă de nereguli și abuzuri reclamate împotriva acestei instituții. Chiar și Asociația CONSTANȚA ALTFEL pe care o conduc s-a confruntat recent cu comportamentul acestor agenți și știm sigur că zilnic poliția locală din Constanța se eschivează de atribuțiile pe care le are. Nu doar că ne sunt semnalate cazuri în care această instituție „închide ochii” la infracțiunea constatată flagrant, dar refuză să vină pe teren când este solicitată. La solicitări cu locație exactă, probe foto și video cetățenilor li se răspunde sec: date insuficiente. Este un subiect pe care consider că nu trebuie să îl evităm și să îl luăm tot mai mult în serios. Dacă nu își intră în atribuțiuni și nu câștigă respectul oamenilor, poliția locală din Constanța trebuie desființată”, este de părere Vergil Chițac.

În replică, George Szekely a declarat: ”Nu sunt de acord. Nu cunosc despre ce abuzuri vorbește. Este o legislație la nivel național”, a declarat șeful Poliției Locale. Întrebat dacă și la sediu primește sesizări de la cetățeni cu privire la polițiștii locali, acesta a declarat că sunt, însă nu s-a confirmat niciun până acum.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe vremea lui basescu s-a infiintat facultatea de drept si adtie publica sectia POLITIE COMUNITARA.Absolventi sunt o gramada , ca apoi s a desfiiintat aceasta sectie.Acestia trebuiau sa caute persoane disparute,sa faca ordine prin localitati in sprijinul populatiei,sa aplaneneze situatiile conflictuale etc. CE FAC ACESTI ABSOLVENTI CU LICENTE ?UNDE SUNT?
2
0
politia locala trebuie desfiintata, nu stie pe unde sa se mai ascunda in timpul zilei, asa e, se aduce o grava atingere prestigiului autoritatii publice
8
1
Daca Primaria Eforie nu raspunde si nu trimite oamenii in control, trebuie sa desfiintam Primaria Eforie?
4
0
Alo, 08:06, cel care il faci "ghertoi" s-a judecat cu Primaria, si a cistigat in instanta pentru constanteni, spatii verzi, care erau destinate clientelei psd. Se poate vedea si ce a facut si in parlament. Dar, in loc sa ne informam si sa fim echidistanti,,mai bine latram.
1
2
cateii primarilor
5
1
Desfiinati-o si in mangalia.Oricum Nu fac nimic,sint platiti degeaba,asigura protectie mafiotilor si mai amendeaza o baba cu patrunjel,ca sa-si justifice prezenta.Cite politii gras platite ne trebuie pe cap de locuitor,iar interlopii infloresc pe zi ce trece ?
8
0
Le-au mai dat si combinezoane negre de zici ca sunt de la swat... dar cand intrebi de ce nu intervin raspund ca ei actioneaza doar la sesizari...!?! iar baiatul asta seful lor , pui de roman , sa-si faca meseria pentru care statul a investit bani in educatia lui la scoala de batausi si nu s-o frece cu toti analfabetii , pe un salariu colosal stabilit de catre cioclul fatalau...!
9
1
Astia, politia locala, fac de ras haina statului! Cum sa faci toti analfabetii pana mai ieri paznici, portari, gardieni publici, cu creierul cat nuca politisti? Ingalatii astia abia scot doua vorbe pe gur! De cand le-a dat uniforma de politist, se cocosesc de parca le-a si crescut creierul! Dar nu, tot cat nuca! De fapt ce sa ne mai ascundem, au fost inventati ca si garda personala a primarilor! Unde-i asmute primarul acolo latra si musca! Fac piata, duc copii la scoala..buni la toate! Lor le place, convine, timpul trece, leafa marea le merge, trai neneaca pe banii contribuabilului! Desfintati
16
3
Daca nu se desfiinteaza , macar sa fie echipati in alta uniforma pentru ca se face confuzie intre adevarata politie si acesti fosti gardieni publici.
17
1
Noi suntem de acord.
8
4
A mai prins ghertoiul un subiect si hop repede sa declare el ceva poate pune lumea botu. Bai mai bine zi-ne Chitacule ce ai facut tu de cand esti senator ca de iesit in presa cu cacaturi esti primul. Constantenii mai pelticule te-au ales si le-ai dat-o prin gura dar acum se apropie alegerile si vrei fotoliu la caldura nu?
3
8
Aceasta institutie ce-si spune politie locala este o struto - camila si trebuie desfiintata urgent. Seful lor George Szekely sa se intoarca la locul lui de munca anterior, numai daca nu se considera si el gardian public.
17
2
Sa faca primaria sondaj ori referendum si se face ce doreste poporul constantean.Avem jandarmerie platita national pentru atributiile politiei locale.Afara cu ei in constructii la lopata,cement si mortar!
19
3
Boule, e vorba de politia locala asa cum este ea acum adica nefunctionala. De ce s o platim degeaba daca cetatenii nu sunt multumiti de serviciile pe care le presteaza?
21
5
Avem nevoie sa existe Politia Locala. Cine nu pricepe lucrul asta e un mare bou. Cine se va ocupa de parcari, bransamente ilegale, gratarele din oras, comertul ambulant, etc? Politia municipiului? Aia au in grija violurile, crimele, talhariile, furturile si tot nu fac fata. Sunteti naivi. Lasati Locala sa isi faca treaba, eventual reformati institutia cu oameni de calitate. O sa plangeti la mormant strain daca mergeti pe mana lui alde Chitac si o veti desfiinta. Treaba voastra. Ati fost avertizati!
5
23
Politia locala din eforie DOARME pe banii statului
20
2
Votez pentru desfintarea politiei locale. " Politistii locali " nu fac nimic pentru cetateni. Pandesc oamenii sa-i amendeze intr-un oras murdar,fara parcari, fara parcuri afevarate. Isi fac lor si primariei buzunarele pline. Nu am niciun exemplu de o fapta buna a acestora.
25
3
Problema majora este ca politistii locali sunt ffffffffffff slabi pragatiti.As putea spune ca multi dintre ei sunt analfabeti functionali,aroganti,agresivi.Da,ar trebui desfiintata si reorganizata cu cadre bine pregatite si concursuri de incadrare monitorizate
26
3
Dar cand ai fost depistat stationat neregulamentar de politistii locali de ce ti ai folosit numele mai nesimtitule vrei sa iti faci reclama pt voturi
6
11
Si nevasta preotului Udrea e politista locala. Colegii stiu cine o arbitreaza
4
1
Un vot pentru desfintarea acestor gardieni publici
21
2
Nu mai aruncati cu noroi la orice aberatie a unui PSD ist, uitati va in ce hal arata Constanta, oare cum ar arata daca politistii locali nu si ar face treaba? Normal ca sunt multi certati cu legea nemultumiti. Intr o societate normala fiecare ar fi responsabil si nu s ar crea astfel de situatii.
2
18
Nu are dreptate acest individ, urmareste sa isi faca campanie in randul multimii de golani care au intrat in conflict cu pol locala. E drept, printre ei sunt si insi needucati, care n-au insemnat nimic in familie si societate, iar acum, cu o simpla uniforma, se cred smecheri.Asta se poate increpta rapid prin instruire si exemplu sefilor urbei. Daca sunt caposi, paaa! Insa peste tot, in lume, exista pol locala care isi face treaba cu brio.Chitac, un ins care ar fi trebuit sa se lupte pt oras in parlament, aici are o aroganta fostilor PCRisti, cu grad. Mai usor, tovarase, sau vino cu solutii.
10
19
Politia locala trebuie desfintata fiind o banda de parziti ai bugetului fara utilitate sociala.Este o sursa de abuzuri si nemultumire a cetatenilor. Niste oameni fara calificare fara servici care sunt adunati pe relatii PSD ca sa sustina pe Fagadau in toate ilegalitatile.
25
7
Un amiral de carton, sclavul lui Comanescu GSP, un pensionar de lux, un ingamfat. Acesta este marele Chitac, locuitor al orasului Eforie ajuns senator PNL.
14
14
nu isi au rostul.sunt analfabrti,cu mustata si barba sa para fiorosi.incompetent,nu stiu nimic.au salarii f.mari
25
9
Personal nu i suport ca mi au dat amemda dar isi fac treaba. Am platit amenda dar au disparut maainile abandonate pe drum cocalarii care parcheaza de blocheaza intersectii si strazi tiganibcare fac gratare in strada si asculta muzica la blana taximetristi aroganti etc. Ganditi va bine inaintr. Politia natiinala nu va face aceste treburi de joasa competenta pentru ei
20
15
Poate il mai baga si pe el in seama cineva..asta intre 2 interventii prin unitatile de invatamant...
10
16
Are dreptate. Se cheltuie foarte multi bani de la bugetul local pentru sustinerea unei institutii care face numai abuzuri , institutie de care cetateanul de rand s-a saturat.
37
12
Are dreptate. Politia locala este o inventie acordata fostilor gardieni publici care pazeau parcurile. Si aceea isi faceau treaba mai bine decat asa zisa politie locala. Politia locala se ocupa doar de amenzi ca nu ai parcat unde trebuie sau te urmaresc ca nu cumva sa pui masina si sa nu platesti parcarea, sau ca nu ai facut altceva. Deci in concluzie SUNT NISTE CONTOPISTI NU POLITISTI SI SUNT TERORIZATORII OAMENILOR. DESFIINTATII LA NIVEL NATIONAL !
36
12
un pensionar mapn
18
16

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367