rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 29 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Vergil CHIȚAC: Făgădău foloseşte BANII PUBLICI ca să mă ATACE pe mine! Video

Vergil Chițac a devenit, în acest week-end, ținta unor atacuri directe venite din partea contracandidatului său, Stelian Ion, și nu numai. Probabil, unii au uitat că orașul Constanța, despre care susțin cu tărie că arată într-o stare deplorabilă, că nu are trotuare, parcuri, locuri de joacă, spații verzi, a fost condus în ultimii ani de Decebal Făgădău. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica de Constanța, candidatul PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac le reamintește cine a adus orașul în situația actuală, exprimându-și indignarea față de modul în care unii au ales să-și facă campanie electorală. O campanie mizerabilă, spune el, o campanie în care s-au folosit bani publici pentru a-i descoase trecutul și anumite acțiuni din viața sa privată. Chițac îl provoacă pe Stelian Ion să-i facă plângere penală pentru cele declarate, astfel încât și candidatul PNL la primărie să se îndrepte împotriva sa pentru calomnie. Totodată, Chițac le-a transmis și un mesaj răutăcioșilor: cel mai bun să câștige.

Candidatul PNL la Primăria Constanța a lămurit unele aspecte relatate de contracandidatul său, Stelian Ion, într-o conferință de presă desfășurată duminică, 20 septembrie. Stelian Ion i-a cerut lui Chițac, public, să-și retragă candidatura, având în vedere trecutul ”dubios” pe care acesta l-ar avea și care ar fi nedemn pentru ocuparea unui funcții atât de importante. Acuzațiile, însă, nu vin doar din această direcție. ”În momentele astea, înaintea celor mai importante alegeri ale constănțenilor din ultimii 30 de ani, trebuie să răspund la astfel de acuzații. În condițiile în care, din punctul meu de vedere, cetățenii Constanței nu sunt interesați de așa ceva. Agenda constănțenilor nu cuprinde atacurile la persoană. Trăiesc cu salarii bune, trebuie să trăiască cu parcuri, spitale, trotuare, parcări… Nimic din toate astea nu găsim. Sigur, se produce întotdeauna în campanie un zgomot de fond. Am înțeles acuzațiile mizerabile când vin din partea unui pseudo jurnalist, unui blogger, care e plătit din bani publici special ca să mă atace pe mine. Dar nu înțeleg când acuzațiile vin din gura unui deputat în Parlamentul României”, a declarat Vergil Chițac.

Chițac, despre Stelian Ion: A folosit tot soiul de abjecții la adresa mea, cuvinte de interlop politic

Provocat, Vergil Chițac a scos din ”sertar” o informație pe care o deține de ceva timp, dar nu a vrut să se folosească de ea, din același punct de vedere: respectul pentru viața privată. ”Interesează pe cineva viața mea privată? Păi, de ce este privată? Vreți să vă spun ceva? Eu știam despre acest domn deputat care candidează sub egida USR că e divorțat de mult. Știam că a trecut printr-un divorț din culpa domniei sale. M-ați auzit vreodată să fi discutat așa ceva? Este indecent. A folosit tot soiul de abjecții la adresa mea, cuvinte de interlop politic. Eu spun așa: să facă plângere penală pentru tot ceea ce spune despre mine, dacă are probe, după care îi voi face și eu plângere pentru denunț calomnios. Îl rog să facă plângere penală. Ceea ce spune domnul deputat îl caracterizează. Și cetățenii văd lucrul acesta”, a completat candidatul PNL la primărie.

Se folosesc banii publici pentru a fi atacat un concurent al PSD-ului

Totodată, Vergil Chițac acuză faptul că Decebal Făgădău se folosește de banii primăriei pentru campania electorală. ”Se folosesc banii publici pentru a fi atacat un concurent al PSD-ului în campania electorală. Au scotocit prin tot SPIT-ul. L-au folosit ca să-mi caute mie în arhivă din 1998. Angajații primăriei sunt folosiți, pe banii noștri, ai tuturor, să caute contractele mele de vânzare cumpărare ale tranzacțiilor imobiliare făcute timp de 15 ani de zile. Sigur, sunt oameni deștepți. Într-o singură seară, în anul 2008, au crescut prețurile apartamentele cu 50%. Suntem într-o economie de piață, este cerere și ofertă. Ceea ce am făcu eu au făcut, poate, milioane de români la momentul acela. Uneori am câștigat, alteori am pierdut”, a mai precizat politicianul.

Chițac: Stelian Ion, baioneta PSD

De ce se țintește în candidatul PNL la primărie, atâta timp se presupune că au un țel comun, și anume să scape de administrația PSD? ”Ei sunt de conivență. N-ați văzut că sunt atacat și de Făgădău și de candidatul USR cu același tip de muniție? Nu vă dați seama că acest om (n.red. Stelian Ion) e baioneta PSD-ului pe care-l bagă în față? Chiar și alegătorii de bună credință ai USR-ului au început să vadă lucrurile acesta. USR-ul nu s-a lansat pe scena politică națională ca fiind un partid revoluționar, anti PSD? Cum se face că în Constanța USR se luptă cu PNL?!”, se întreabă, retoric, Chițac.

Ultimul sondaj comandat de PNL: Vergil Chițac- 39% , Făgădău- 31%, Stelian Ion- 15%.”

Vergil Chițac este de părere că totul se învârte în jurul ultimelor sondaje care l-au scos pe candidatul PNL la Primăria Constanța câștigător: ”În jurul acestei chestiuni se joacă problema asta. Toate sondajele zic că sunt mincinoase, deși au fost asumate de case sondare recunoscute și cu prestanță. Nu poate spune nimeni că Avangarde e pro PNL. Vorbim de INSCOP… absolut toate sondajele din luna februarie până acum îl dau pe domnia sa la 14%. Ultimul sondaj al INSCOP e extrem de serios, făcut cu 1100 de subiecți, discuții față în față, nu telefonic, marja de eroare este mică. PNL are 39% , Făgădău 31%, Stelian Ion are 15%.”.

Chițac: Orice om de bună credință nu poate să nu lege acest atac furibund și mișelesc de faptul că mai e o săptămână de campanie și știu și ei cum stau

Vergil Chițac a mai precizat faptul că, dacă ultimul sondaj comandat de PNL nu l-ar fi scos câștigător, s-ar fi retras din cursă. ”Dacă sondajul de opinie indica că domnul Stelian Ion stă mai bine decât mine, mă retrăgeam. Am spus tot timpul, că n-am o miză din a ocupa o funcție publică în România. Am avut și le-am dus cu pricepere până la capăt, cred eu. Însă miza mea e să eliberăm Constanța de sub jugul PSD-ist. În niciunul din sondaje dumnealui nu poate să iasă primar. Pierde detașat. Dacă avea un rezultat mai bun decât al meu, făceam un pas înapoi în timpul campaniei așa cum văd că se mai poartă. Orice om de bună credință nu poate să nu lege acest atac furibund și mișelesc de faptul că mai e o săptămână de campanie și știu și ei cum stau. Vom avea exit poll duminică în Constanța. Înainte de exit poll cu o săptămână, casele de sondare își fac sondaje de calibrare, își reglează armele. În premieră spun la Replica: în sondajul de calibrare de ieri (n.red. duminică 20 septembrie) domnul Stelian are 14%. Să știe toată lumea lucrul acesta”, a anunțat parlamentarul.

Nu sunt omul nimănui!

Mai mult, acesta a dorit să puncteze, din nou, faptul că nu este omul lui Comănescu. ”În ultima conferință de presă, Stelian Ion a spus că nu știe dacă eu sunt șeful lui Comănescu sau dacă Comănescu este șeful meu. Este și instabil. Spunea până acum că sunt omul lui Comănescu. Comănescu mi-a fost student, eu l-am învățat carte și nu invers. Ei spun așa: ați stat ani de zile la mâna unui baron local, Mazăre. Dacă îl votați pe Chițac, veți sta la mâna unui baron local, Comănescu. Ei nu pot să înțeleagă că eu nu sunt omul nimănui. Ei nu pot să înțeleagă că mi-am clădit cariera pe propriile mele puteri, că nu sunt omul nimănui, sunt omul meu și al familiei mele. Într-adevăr, țin foarte mult la un grup de interese, iar acesta grup îl reprezintă constănțenii. Eu voi face administrație în interes public, nu pentru grup de interese, așa cum face actuala primărie.

Chițac vrea dezbatere cu Făgădău!

Săptămâna aceasta vor avea loc mai multe dezbateri electorale. Chițac a precizat că nu are în program să participe la vreuna. Însă, dacă ar fi posibilă o discuție, față în față cu Făgădău, ar accepta-o fără ezitare. Nu de alta, dar are multe să-i spună. ”Deocamdată, în program nu am așa ceva. Dar, dacă participă domnul Făgădău, sigur particip. Cu o condiție: orice dezbatere cu domnul Făgădău, trebuie să înceapă de la cele 40 de proiecte pe care ni le-a propus acum 4 ani. N-aș putea să încep orice discuție de viitor până nu le analizăm. Și dacă le-a făcut și de ce nu le-a făcut. Ne apucăm să promitem, dar noi trebuie să dăm seamă pentru cea ce am făcut. Dumnealui trebuie să dea seamă pentru asta”.

Trecere în revistă a proiectelor lui Chițac!

Vergil Chițac a făcut o trecere în revistă a proiectele imediat următoare, dacă va ajunge primarul Constanței. ”Într-un mandat, fața orașului se va schimba radical. Din a doua zi, îi chem pe toți șefii de direcții și de deconcentrate și le cer rapoarte de lucru. Trebuie să-mi prezinte proiectele pe termen scurt la care lucrează și acțiunile pe termen lung și dacă există finanțare pentru ele. O altă prioritate este analiza bugetului de venituri și cheltuieli. E imperios necesar să știm cum stăm. Se apropie sezonul rece, trebuie să discutăm cu toți furnizorii de utilități și să vedem dacă au planuri de pregătire a sezonului rece, să nu ne mai trezim ca-n anii trecuți. Trebuie să aibă. De asemenea, vorbim de analiza de management. Eu nu cred că au, n-am văzut. O analiză de management ar fi trebuit făcută și să existe un plan de îmbunătățire. Să văd cum stau cu planul acesta. Nu am nevoie de audit, pentru că pierdem timp. Îmi dau seama după cifre și indicatori cum merge primăria”, a precizat candidatul PNL.

Chițac: Cum e posibil să acorzi un contract pentru execuția PUG-ului când noi nu știm care e strategia de dezvoltare a orașului?

Și licitația pentru elaborarea PUG-ului Constanței este pusă sub semnul întrebării. De altfel, Replica a relatat recent modul în care a fost câștigat contractul de către firma SC Synergetics Corporation SRL. ”Cum e posibil să acorzi un contract pentru execuția PUG-ului când noi nu știm care e strategia de dezvoltare a orașului? Există vreun document public? Cum e posibil să acorzi un contract de o asemenea importanță dacă tu nu ai strategia? Cu societatea care a câștigat am înțeles că este o problemă, am auzit că are pe cineva la CNSC, nu am probe în sensul acesta. Nu știu ce voi face cu acest contract, trebuie să ajung acolo. Dacă PUG-ul s-a făcut fără să aibă ca fundament o strategie, e total anapoda. Registrul spațiilor verzi care nu este finalizat… Și asta e o șmecherie. Odată ce-l finalizezi, îl introduci în PUG. Ei fac asta ca să dea în continuare autorizații pe spațiile verzi”, spune Chițac.

În materialul VIDEO de mai jos, puteți afla mai multe despre proiectele candidatului PNL la Primăria Constanța. Totodată, aflați și mesajul transmis de Chițac către constănțeni, dar și către contracandidații săi, dar și care va fi prezența la vot, în opinia candidatului PNL.

Video:

Cod Mandatar Financiar PNL 21200012

Mirela PASCAL

marţi, 22 septembrie 20201179
mai mult...Replica
29 oct 17:53ReplicaVERGIL CHIȚAC a PRELUAT funcția de PRIMAR, în prezența lui ORBAN!

Prefectul Județului Constanța, Silviu Coșa, a convocat, în ședința de constituire a Consiliului Local Constanța,...3110

29 oct 12:04ReplicaVaccinul anti-COVID. Alexandru Rafila: Dozele trebuie administrate în cel mult 17 zile, în centre speciale COVID-191209
29 oct 20:34ReplicaMinistrul Sănătății, NELU TĂTARU, la Constanța: Avem SPERANȚE pentru VACCINUL anti-COVID spre finele ANULUI! Video3091
29 oct 23:20ReplicaEXCLUSIV! Simona HALEP, EXECUTATĂ NELEGAL de STAT pentru contribuţia la CAS şi impozitul pe venit

Simona Halep, numărul 2 în clasamentul WTA, a avut probleme cu statul. Constănţeanca a contestat, la Judecătoria...3160

29 oct 00:14ReplicaInfractorii se FOLOSESC de OLX pentru a FURA datele CARDURILOR bancare2624
29 oct 23:21ReplicaLOVITURĂ DURĂ pentru Ionuț BUDI, din partea MAGISTRAŢILOR4044
29 oct 00:39ReplicaConsal Trade Carieră, a lui CHICHEANU, NU se ÎNŢELEGE cu ANAF

Constantin Chicheanu este printre primii milionari ai Constanţei, cu afaceri dintre cele mai controversate, care au...2780

29 oct 23:21ReplicaAncheta MILITARULUI care s-a MASTURBAT şi a PIPĂIT o MINORĂ pe PLAJĂ a ajuns la final2030
29 oct 23:22ReplicaULTIMA autorizaţie de CONSTRUIRE semnată de FĂGĂDĂU a fost pentru Virgil Lixandru de la Euro Vial Residence3478
29 oct 23:22ReplicaNICOLA doarme liniştit! Terenul pe care vrea să ridice un MASTODONT nu REVINE la Spitalul CFR

Terenul de 6000 metri pătraţi aflat în spatele Spitalului CFR Constanţa, situat pe bulevardul 1 Mai a făcut...2385

29 oct 00:19ReplicaBola zice că Nicuşor Constantinescu este cauza INUNDAŢIILOR de la Valu lui Traian2262
29 oct 00:26ReplicaDNA versus DOI foști PRIMARI din CONSTANȚA, într-un dosar de CORUPŢIE3085
Vremea
9.8°9.8° - 13.2° marţi, 20 octombrie 2020
ConstanțaUmiditate: 63%
Vânt: 2.43 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
29 oct 00:00SportRemiză între Petrolul Ploiești și CSM Slatina, scor 1-1 (Rezultatele zilei)

Petrolul Ploieşti și CSM Slatina au încheiat la egalitate, scor 1-1, restanţa din etapa a șaptea a Ligii a II-a....394

29 oct 00:00SportBarcelona, victorie pe terenul lui Juventus (2-0)

FC Barcelona s-a impus, cu scorul de 2-0, pe terenul echipei Juventus Torino (Cristiano Ronaldo nu a evoluat), în capul...448

29 oct 00:00SportChelsea, victorie categorică la Krasnodar: 4-0!

Chelsea și-a respectat statutul de favorită și a câștigat cu 4-0 în deplasarea de la Krasnodar, din etapa a 2-a a...312

29 oct 00:28SportNovak Djokovic s-a calificat în sferturi și va termina sezonul pe primul loc mondial - Sârbul a egalat recordul lui Pete Sampras

Novak Djokovic s-a calificat în sferturile turneului ATP de la Viena [a trecut de Borna Coric, scor 7-6(11), 6-3)] și...376

Local
29 oct 22:53LocalUn vaccin spaniol anti-COVID a fost autorizat pentru testare internaţională

Vaccinul RUTI împotriva COVID-19, dezvoltat de un cercetător la Spitalul Germans Trias i Pujol din Catalonia (Spania)...687

29 oct 22:53LocalDirectorul ABADL a mobilizat echipele la Valu lui Traian

Directorul ABADL, Bogdan Bola a mobilizat echipele de lucru pentru decolmanatarea canalului după viitura de zilele...996

29 oct 22:54LocalLiceul de Telecomunicații Constanța, sponsorizare în valoare de 6000 euro

821

29 oct 22:54LocalAtenție, șoferi! De joi încep lucrările de asfaltare pe strada Hatman Arbore

Carosabilul decopertat va fi recondiționat cu asfalt, circulația autovehiculelor fiind restricționată alternativ, pe...693

29 oct 22:55LocalBEȚI MORȚI, depistați la VOLAN de POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Hârșova, la data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 21.40, au...716

29 oct 22:55LocalJudecătoria Hârșova s-a PRONUNȚAT în cazul unui ȘOFER!

1160

Politică
29 oct 00:00PoliticăOprea (PSD): Solicităm Guvernului să publice bugetul pe anul următor şi să spună cu cât va creşte TVA

Senatorul PSD Radu Oprea a solicitat, miercuri, Guvernului să publice bugetul pe anul următor, susţinând că...362

29 oct 00:00PoliticăCameră: Vehiculele rutiere lente pot fi înmatriculate şi înregistrate la RAR

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede introducerea unei noi categorii de vehicule - şi...530

29 oct 00:00PoliticăCameră: Modificări în organizarea DSU; Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, condus de prim-ministru

331

29 oct 00:00PoliticăCameră: Tichete de 150 lei pe lună - acordate sportivilor de performanţă

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul care prevede că Ministerul Tineretului şi Sportului acordă sportivilor de...373

29 oct 00:00PoliticăTomac: Numirea lui Dircă la Consiliul Legislativ - o înţelegere "evidentă" a PSD, ProPonta şi Tăriceanu

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, îl acuză pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, că "face un joc ieftin" când susţine...364

29 oct 20:44PoliticăPrimarul localității Valu lui Traian, Florin Mitroi a depus jurământul

842

Interviuri
9 oct 00:09InterviuriINTERVIU cu Ionuţ RUSU, VIITORUL VICEPRIMAR al Constanței! VIDEO

A intrat în Consiliul Local Municipal Constanța din dorința de a creşte calitatea vieţii constănțenilor, alături...8232

6 oct 00:11InterviuriIon Adrian ROŞU, primarul din Fântânele: Vreau să văd locuitori zâmbitori, comunicativi și sinceri! VIDEO

Ion Adrian Roșu, primarul din Fântânele, care a câștigat alegerile locale din 27 septembrie, din partea PNL, a...2826

3 oct 00:13InterviuriHoria Constantinescu: M-am simțit un NENOROCIT că l-am AJUTAT să plece pe FĂGĂDĂU

7661

2 oct 00:14InterviuriFlorin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

Năvodărenii și-au ales primarul la alegerile din 27 septembrie, reconfirmându-l pe Florin Chelaru în funcție....3109

2 oct 00:14InterviuriLa Kogălniceanu, Ancuţa Belu are MAJORITATE în Consiliul LOCAL! Video

Ancuța Belu,primarul din Mihail Kogălniceanu, câștigătoarea unui nou mandat la alegerile din 27 septembrie, a...3000

2 oct 00:14InterviuriDeşi NEGOCIAZĂ o COLABORARE, PNL și USR-PLUS NU se vor avea ca fraţii! Video

2598

Monden
29 oct 00:00MondenKim Kardashian, criticată pentru o escapadă pe o insulă tropicală la împlinirea vârstei de 40 de ani

Vedeta de reality-show Kim Kardashian a stârnit marţi un val de reacţii negative pe reţelele de socializare după ce...444

29 oct 00:00MondenAncheta în care actorul Gerard Depardieu era acuzat de viol va fi redeschisă

Un judecător de instrucţie din Paris va redeschide ancheta ce vizează acuzaţiile de viol formulate împotriva...352

29 oct 00:00MondenCeline Dion îşi pregăteşte debutul ca actriţă alături de Priyanka Chopra în filmul „Text for You“

333

Mapamond
29 oct 00:00MapamondCoronavirus: Ucraina prelungeşte starea de urgenţă până la sfârşitul anului

Guvernul ucrainean a prelungit miercuri până la 31 decembrie starea de urgenţă impusă în luna martie pentru a face...308

29 oct 00:00MapamondExamene ginecologice forţate pe aeroportul din Doha: Qatar-ul îşi face mea culpa; indignare în Australia

Qatar-ul a transmis miercuri că ''regretă'' examenele ginecologice forţate la care au fost supuse mai multe femei pe...517

29 oct 00:00MapamondRusia: Avionul Tupolev Tu-154, aflat la ultimul zbor comercial

349

29 oct 00:00MapamondCE îndeamnă statele UE să ia măsuri îndrăzneţe în faţa evoluţiei alarmante a pandemiei

Livrarea unor potenţiale vaccinuri împotriva COVID-19 către statele UE ar putea începe în mod serios în aprilie...313

29 oct 00:00MapamondCoronavirus: Rusia raportează un număr record de decese zilnice cauzate de COVID-19

Rusia a raportat miercuri un număr record de decese provocate într-o singură zi de noul coronavirus, 346, ceea ce...335

29 oct 00:00MapamondKeith Raniere, fondatorul sectei sexuale NXIVM, a fost condamnat la 120 de ani de închisoare

376

Sănătate
29 oct 00:00SănătateKeratoconjunctivita atopică: simptome, factori de risc, tratament

Keratoconjunctivita atopică este o boală inflamatorie cronică a ochilor care afectează pacienții cu dermatită...328

29 oct 00:00SănătateCe este dispepsia și cum o deosebești de alte probleme stomacale

Dispepsia sau indigestia este o afecțiune care se manifestă prin arsuri gastrice (pirozis), eructații, senzație de...363

29 oct 00:00SănătateCe uleiuri poți să folosești acasă pentru masaj și hidratare

318

29 oct 00:00SănătatePoate o dietă vegană să îți afecteze inteligența?

Există voci care spun că o dietă vegană poate afecta inteligența unei persoane, în timp ce altele combat...316

29 oct 18:16SănătateChimionul: ce beneficii are pentru sănătate?

Chimionul a devenit în ultimii ani subiect de cercetări medicale, deoarece dovezile anecdotice susțin că are diverse...367

29 oct 00:00SănătateTotul despre terapia cu aerosoli: când se folosește și ce beneficii are

Terapia cu aerosoli este folosită pentru tratarea multor afecțiuni, în special a celor de natură respiratorie....315

29 oct 00:00SănătatePudra de argilă albă - beneficii pentru piele și dinți

Argila este un tip de rocă, de natură sedimentară, compusă dintr-un amestec de silicați, particule de cuarț și...308

29 oct 00:28SănătateDouă tratamente naturiste pentru părul subțire

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, putem observa cum părul începe să își piardă din volum și strălucire....447

29 oct 00:00SănătateDe ce este util să folosești lapte de corp

301

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT