rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 27 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Vergil CHIȚAC: Făgădău foloseşte BANII PUBLICI ca să mă ATACE pe mine! Video

Vergil Chițac a devenit, în acest week-end, ținta unor atacuri directe venite din partea contracandidatului său, Stelian Ion, și nu numai. Probabil, unii au uitat că orașul Constanța, despre care susțin cu tărie că arată într-o stare deplorabilă, că nu are trotuare, parcuri, locuri de joacă, spații verzi, a fost condus în ultimii ani de Decebal Făgădău. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica de Constanța, candidatul PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac le reamintește cine a adus orașul în situația actuală, exprimându-și indignarea față de modul în care unii au ales să-și facă campanie electorală. O campanie mizerabilă, spune el, o campanie în care s-au folosit bani publici pentru a-i descoase trecutul și anumite acțiuni din viața sa privată. Chițac îl provoacă pe Stelian Ion să-i facă plângere penală pentru cele declarate, astfel încât și candidatul PNL la primărie să se îndrepte împotriva sa pentru calomnie. Totodată, Chițac le-a transmis și un mesaj răutăcioșilor: cel mai bun să câștige.

Candidatul PNL la Primăria Constanța a lămurit unele aspecte relatate de contracandidatul său, Stelian Ion, într-o conferință de presă desfășurată duminică, 20 septembrie. Stelian Ion i-a cerut lui Chițac, public, să-și retragă candidatura, având în vedere trecutul ”dubios” pe care acesta l-ar avea și care ar fi nedemn pentru ocuparea unui funcții atât de importante. Acuzațiile, însă, nu vin doar din această direcție. ”În momentele astea, înaintea celor mai importante alegeri ale constănțenilor din ultimii 30 de ani, trebuie să răspund la astfel de acuzații. În condițiile în care, din punctul meu de vedere, cetățenii Constanței nu sunt interesați de așa ceva. Agenda constănțenilor nu cuprinde atacurile la persoană. Trăiesc cu salarii bune, trebuie să trăiască cu parcuri, spitale, trotuare, parcări… Nimic din toate astea nu găsim. Sigur, se produce întotdeauna în campanie un zgomot de fond. Am înțeles acuzațiile mizerabile când vin din partea unui pseudo jurnalist, unui blogger, care e plătit din bani publici special ca să mă atace pe mine. Dar nu înțeleg când acuzațiile vin din gura unui deputat în Parlamentul României”, a declarat Vergil Chițac.

Chițac, despre Stelian Ion: A folosit tot soiul de abjecții la adresa mea, cuvinte de interlop politic

Provocat, Vergil Chițac a scos din ”sertar” o informație pe care o deține de ceva timp, dar nu a vrut să se folosească de ea, din același punct de vedere: respectul pentru viața privată. ”Interesează pe cineva viața mea privată? Păi, de ce este privată? Vreți să vă spun ceva? Eu știam despre acest domn deputat care candidează sub egida USR că e divorțat de mult. Știam că a trecut printr-un divorț din culpa domniei sale. M-ați auzit vreodată să fi discutat așa ceva? Este indecent. A folosit tot soiul de abjecții la adresa mea, cuvinte de interlop politic. Eu spun așa: să facă plângere penală pentru tot ceea ce spune despre mine, dacă are probe, după care îi voi face și eu plângere pentru denunț calomnios. Îl rog să facă plângere penală. Ceea ce spune domnul deputat îl caracterizează. Și cetățenii văd lucrul acesta”, a completat candidatul PNL la primărie.

Se folosesc banii publici pentru a fi atacat un concurent al PSD-ului

Totodată, Vergil Chițac acuză faptul că Decebal Făgădău se folosește de banii primăriei pentru campania electorală. ”Se folosesc banii publici pentru a fi atacat un concurent al PSD-ului în campania electorală. Au scotocit prin tot SPIT-ul. L-au folosit ca să-mi caute mie în arhivă din 1998. Angajații primăriei sunt folosiți, pe banii noștri, ai tuturor, să caute contractele mele de vânzare cumpărare ale tranzacțiilor imobiliare făcute timp de 15 ani de zile. Sigur, sunt oameni deștepți. Într-o singură seară, în anul 2008, au crescut prețurile apartamentele cu 50%. Suntem într-o economie de piață, este cerere și ofertă. Ceea ce am făcu eu au făcut, poate, milioane de români la momentul acela. Uneori am câștigat, alteori am pierdut”, a mai precizat politicianul.

Chițac: Stelian Ion, baioneta PSD

De ce se țintește în candidatul PNL la primărie, atâta timp se presupune că au un țel comun, și anume să scape de administrația PSD? ”Ei sunt de conivență. N-ați văzut că sunt atacat și de Făgădău și de candidatul USR cu același tip de muniție? Nu vă dați seama că acest om (n.red. Stelian Ion) e baioneta PSD-ului pe care-l bagă în față? Chiar și alegătorii de bună credință ai USR-ului au început să vadă lucrurile acesta. USR-ul nu s-a lansat pe scena politică națională ca fiind un partid revoluționar, anti PSD? Cum se face că în Constanța USR se luptă cu PNL?!”, se întreabă, retoric, Chițac.

Ultimul sondaj comandat de PNL: Vergil Chițac- 39% , Făgădău- 31%, Stelian Ion- 15%.”

Vergil Chițac este de părere că totul se învârte în jurul ultimelor sondaje care l-au scos pe candidatul PNL la Primăria Constanța câștigător: ”În jurul acestei chestiuni se joacă problema asta. Toate sondajele zic că sunt mincinoase, deși au fost asumate de case sondare recunoscute și cu prestanță. Nu poate spune nimeni că Avangarde e pro PNL. Vorbim de INSCOP… absolut toate sondajele din luna februarie până acum îl dau pe domnia sa la 14%. Ultimul sondaj al INSCOP e extrem de serios, făcut cu 1100 de subiecți, discuții față în față, nu telefonic, marja de eroare este mică. PNL are 39% , Făgădău 31%, Stelian Ion are 15%.”.

Chițac: Orice om de bună credință nu poate să nu lege acest atac furibund și mișelesc de faptul că mai e o săptămână de campanie și știu și ei cum stau

Vergil Chițac a mai precizat faptul că, dacă ultimul sondaj comandat de PNL nu l-ar fi scos câștigător, s-ar fi retras din cursă. ”Dacă sondajul de opinie indica că domnul Stelian Ion stă mai bine decât mine, mă retrăgeam. Am spus tot timpul, că n-am o miză din a ocupa o funcție publică în România. Am avut și le-am dus cu pricepere până la capăt, cred eu. Însă miza mea e să eliberăm Constanța de sub jugul PSD-ist. În niciunul din sondaje dumnealui nu poate să iasă primar. Pierde detașat. Dacă avea un rezultat mai bun decât al meu, făceam un pas înapoi în timpul campaniei așa cum văd că se mai poartă. Orice om de bună credință nu poate să nu lege acest atac furibund și mișelesc de faptul că mai e o săptămână de campanie și știu și ei cum stau. Vom avea exit poll duminică în Constanța. Înainte de exit poll cu o săptămână, casele de sondare își fac sondaje de calibrare, își reglează armele. În premieră spun la Replica: în sondajul de calibrare de ieri (n.red. duminică 20 septembrie) domnul Stelian are 14%. Să știe toată lumea lucrul acesta”, a anunțat parlamentarul.

Nu sunt omul nimănui!

Mai mult, acesta a dorit să puncteze, din nou, faptul că nu este omul lui Comănescu. ”În ultima conferință de presă, Stelian Ion a spus că nu știe dacă eu sunt șeful lui Comănescu sau dacă Comănescu este șeful meu. Este și instabil. Spunea până acum că sunt omul lui Comănescu. Comănescu mi-a fost student, eu l-am învățat carte și nu invers. Ei spun așa: ați stat ani de zile la mâna unui baron local, Mazăre. Dacă îl votați pe Chițac, veți sta la mâna unui baron local, Comănescu. Ei nu pot să înțeleagă că eu nu sunt omul nimănui. Ei nu pot să înțeleagă că mi-am clădit cariera pe propriile mele puteri, că nu sunt omul nimănui, sunt omul meu și al familiei mele. Într-adevăr, țin foarte mult la un grup de interese, iar acesta grup îl reprezintă constănțenii. Eu voi face administrație în interes public, nu pentru grup de interese, așa cum face actuala primărie.

Chițac vrea dezbatere cu Făgădău!

Săptămâna aceasta vor avea loc mai multe dezbateri electorale. Chițac a precizat că nu are în program să participe la vreuna. Însă, dacă ar fi posibilă o discuție, față în față cu Făgădău, ar accepta-o fără ezitare. Nu de alta, dar are multe să-i spună. ”Deocamdată, în program nu am așa ceva. Dar, dacă participă domnul Făgădău, sigur particip. Cu o condiție: orice dezbatere cu domnul Făgădău, trebuie să înceapă de la cele 40 de proiecte pe care ni le-a propus acum 4 ani. N-aș putea să încep orice discuție de viitor până nu le analizăm. Și dacă le-a făcut și de ce nu le-a făcut. Ne apucăm să promitem, dar noi trebuie să dăm seamă pentru cea ce am făcut. Dumnealui trebuie să dea seamă pentru asta”.

Trecere în revistă a proiectelor lui Chițac!

Vergil Chițac a făcut o trecere în revistă a proiectele imediat următoare, dacă va ajunge primarul Constanței. ”Într-un mandat, fața orașului se va schimba radical. Din a doua zi, îi chem pe toți șefii de direcții și de deconcentrate și le cer rapoarte de lucru. Trebuie să-mi prezinte proiectele pe termen scurt la care lucrează și acțiunile pe termen lung și dacă există finanțare pentru ele. O altă prioritate este analiza bugetului de venituri și cheltuieli. E imperios necesar să știm cum stăm. Se apropie sezonul rece, trebuie să discutăm cu toți furnizorii de utilități și să vedem dacă au planuri de pregătire a sezonului rece, să nu ne mai trezim ca-n anii trecuți. Trebuie să aibă. De asemenea, vorbim de analiza de management. Eu nu cred că au, n-am văzut. O analiză de management ar fi trebuit făcută și să existe un plan de îmbunătățire. Să văd cum stau cu planul acesta. Nu am nevoie de audit, pentru că pierdem timp. Îmi dau seama după cifre și indicatori cum merge primăria”, a precizat candidatul PNL.

Chițac: Cum e posibil să acorzi un contract pentru execuția PUG-ului când noi nu știm care e strategia de dezvoltare a orașului?

Și licitația pentru elaborarea PUG-ului Constanței este pusă sub semnul întrebării. De altfel, Replica a relatat recent modul în care a fost câștigat contractul de către firma SC Synergetics Corporation SRL. ”Cum e posibil să acorzi un contract pentru execuția PUG-ului când noi nu știm care e strategia de dezvoltare a orașului? Există vreun document public? Cum e posibil să acorzi un contract de o asemenea importanță dacă tu nu ai strategia? Cu societatea care a câștigat am înțeles că este o problemă, am auzit că are pe cineva la CNSC, nu am probe în sensul acesta. Nu știu ce voi face cu acest contract, trebuie să ajung acolo. Dacă PUG-ul s-a făcut fără să aibă ca fundament o strategie, e total anapoda. Registrul spațiilor verzi care nu este finalizat… Și asta e o șmecherie. Odată ce-l finalizezi, îl introduci în PUG. Ei fac asta ca să dea în continuare autorizații pe spațiile verzi”, spune Chițac.

În materialul VIDEO de mai jos, puteți afla mai multe despre proiectele candidatului PNL la Primăria Constanța. Totodată, aflați și mesajul transmis de Chițac către constănțeni, dar și către contracandidații săi, dar și care va fi prezența la vot, în opinia candidatului PNL.

Video:

Cod Mandatar Financiar PNL 21200012

Mirela PASCAL

marţi, 22 septembrie 20201435
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
mai mult...Replica
26 iul 20:59ReplicaCHIȚAC îi dă REPLICA lui ORBAN, după ce i-a REAMINTIT că a DEMISIONAT din PNL

După ce Ludovic Orban a vorbit, în discursul său de la Casa de Cultură din Constanța, despre plecarea lui Chițac...2894

26 iul 20:47ReplicaMihai LUPU l-a UMILIT pe Ludovic ORBAN: Cum vreți să se dezvolte Constanța, când NU avem...5397
27 iul 11:08ReplicaRALUCA TURCAN, în vizită la BURSA LOCURILOR de MUNCĂ din Constanța. VIDEO!559
27 iul 10:17ReplicaBOGDAN HUȚUCĂ rămâne PREȘEDINTE al PNL Constanța

La Casa de Cultură a Sindicatelor, filiala PNL Constanța a organizat alegerile pentru un nou Birou Politic Județean....4590

27 iul 00:52ReplicaAdrian GLUGĂ s-a înscris la CONCURSUL pentru ȘEFIA IPJ Constanța!1995
27 iul 00:44ReplicaTrioul ORBAN, CHIȚAC și LUPU și-au SCHIMBAT `amabilități` POLITICE!911
27 iul 23:33ReplicaTIBERIU CURT își RIDICĂ un COMPLEX de LOCUINȚE în PALAZU MARE

Zona Palazu Mare a intrat în vizorul marilor afaceriști constănțeni. În cartier se construiește la foc continuu...1528

27 iul 00:42ReplicaUn ȘOFER de la KIRVAD vorbește la telefon în timpul MERSULUI și nimeni NU poartă MASCĂ de protecție!1102
27 iul 00:39ReplicaCLUBURILE de pe LITORAL, vizate de CONTROALE drastice! Video845
27 iul 00:38ReplicaUN RECIDIVIST a AGRESAT TREI ANGAJAȚI ai PENITENCIARULUI TULCEA

Constantin Perju a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de ultraj. Aflat în penitenciarul...648

27 iul 09:59ReplicaCÎȚU LAUDĂ echipa LIBERALĂ de la Constanța: Ce primar! Ce președinte de Consiliu Județean! Felicitări!1088
27 iul 00:35ReplicaAu fost REȚINUTE 11 PERMISE de CONDUCERE după NEBUNIA de pe A2! Video732
Vremea
28.3°28° - 28.3° marţi, 27 iulie 2021
ConstanțaUmiditate: 43%
Vânt: 2.51 m/s
Presiune: 1019 milibari

Loto
6/49252220274842
5/40182244401
joker32331482920
Horoscop
mai mult...SPSportRT
27 iul 00:00SportTenis: Clasamentul WTA - Simona Halep se menţine pe 10, Gabriela Ruse - salt de 32 de locuri

Românca Simona Halep se menţine pe locul 10 în ierarhia mondială a jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dată...183

27 iul 00:00SportJO 2020: Programul sportivilor români în competiţiile de marţi 27 iulie

Sportivii români vor evolua marţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo în doar trei discipline sportive, baschet feminin...227

27 iul 00:00SportJO 2020 - Tenis de masă: Elizabeta Samara, învinsă în turul al treilea la simplu

Jucătoarea română de tenis Elizabeta Samara a fost învinsă fără drept de apel de thailandeza Suthasini Sawettabut...136

27 iul 00:00SportJO 2020 - Robert Glinţă: Obiectivul meu principal este să-mi dobor recordul meu personal şi naţional

Înotătorul român Robert Glinţă, campion european en titre la 100 m spate, s-a calificat cu emoţii în finala...170

Local
27 iul 00:16LocalATENȚIE, ȘOFERI! Strada Pictor Ștefan Luchian se transformă în arteră rutieră cu dublu sens

Noua reglementare rutieră va fi instituită ca urmare a solicitărilor venite din partea cetățenilor. Astfel,...533

27 iul 00:10LocalSuspectul în cazul CRIMEI de la Tortoman, REȚINUT

Bărbatul suspectat în cazul crimei de la Tortoman a fost reținut pentru 24 de ore. În cauză se efectuează...952

27 iul 00:10LocalAsociația Elevilor Constanța a protestat pentru transport, în fața Casei de Cultură. VIDEO

497

27 iul 00:16LocalCoronavirus: 12 persoane, internate în spitalele din Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 43.014 persoane...321

27 iul 11:06LocalCIMITIRUL din COGEALAC, PLIN de GUNOAIE și BĂLĂRII

Dacă în urmă cu câteva zile Replica de Constanța trăgea un semnal de alarmă în privința stării deplorabile a...462

27 iul 00:09LocalNoi lucrări de modernizare a tramei stradale în zonele rezidențiale

Conform graficului de lucru, în această săptămână se va decoperta carosabilul pe străzile Dunării și Frigului....337

27 iul 00:11LocalAtenție, se oprește apa în localitatea Lumina!

RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, miercuri – 28 iulie 2021, în intervalul orar 09.00 – 18.00, în...237

27 iul 00:11LocalALERTĂ! Tentativă de suicid în Constanța!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 26 iulie a.c., în Constanța, după ce o...860

27 iul 00:11LocalŞOFER AMENDAT după ce a parcat pe SPAŢIUL VERDE, chiar sub SEMNUL care interzicea acest lucru

508

Politică
27 iul 00:00PoliticăPSD îi cere premierului Cîţu să se retragă din Guvern până la Congresul PNL

Partidul Social Democrat îi solicită premierului Florin Cîţu să facă "un pas în spate" şi să-şi delege...165

27 iul 17:00PoliticăBarna: Voi propune un parteneriat la nivelul Guvernului cu Biserica Ortodoxă pentru vaccinarea anti-COVID

Vicepremierul Dan Barna a anunţat, luni, că va propune premierului Florin Cîţu un parteneriat la nivelul Guvernului...139

27 iul 00:00PoliticăPSD atacă în instanţă starea de alertă instituită în Sectorul 1 din cauza gunoaielor

115

27 iul 00:00PoliticăBarna: Delegaţii la Congresul USR PLUS trebuie să fie vaccinaţi anti-COVID; altfel, vor fi înlocuiţi de supleanţi

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a anunţat, luni, că toţi delegaţii la Congresul partidului vor trebui să fie...164

27 iul 00:00PoliticăMAE: România a acordat 300.000 de euro pentru consolidarea independenţei mass-media din R. Moldova

Ministerul Afacerilor Externe a efectuat plata unei contribuţii voluntare în valoare de 300.000 de euro prin European...112

27 iul 00:00PoliticăDan Barna: Sper ca Roşia Montană să devină un obiectiv protejat UNESCO

108

Interviuri
24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a făcut față cu brio pandemiei de coronavirus, chiar dacă, la fel ca...1698

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

De când a început sezonul estival, litoralul a devenit a doua casă pentru afaceristul și omul politic Viorel...11082

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

1389

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

Preşedintele Organizaţiei municipale a PNL Constanţa, senatorul Septimiu Bourceanu, a venit în studioul Replica,...2109

25 iun 23:14InterviuriPetre ENCIU, USR: Dacă problemele din Coaliție nu se rezolvă, IEȘIM de la guvernarea LOCALĂ!

De aproximativ opt luni, de când se află la conducerea Consiliului Județean, vicepreședintele USR, Petre Enciu a...2597

24 iun 23:15InterviuriANTONIADIS: Ai fost la PUTERE și acum spui că NU e nimic bine... mie mi-ar fi RUȘINE. VIDEO

3410

Monden
27 iul 00:00Monden"Van Damme e un om haios, nu are figuri". Joseph Hadad, detalii despre revederea cu actorul, după 16 ani

Care e legătura dintre Chef Joseph Hadad și Jean Claude Van Damme? Revenirea actorului american în țara noastră a...185

27 iul 00:00MondenMegan Fox a dezvăluit de ce nu mai bea alcool deloc

Megan Fox a dezvăluit recent de ce nu mai pune alcool în gură. Diva a decis să renunțe la băutură după o seară...246

27 iul 00:00MondenOrlando Bloom și-a găsit cel mai pufos și scump “antrenor de fitness” din lume

174

Mapamond
27 iul 00:00MapamondChina cere SUA să înceteze "demonizarea" sa, în cursul unei vizite a unui înalt oficial american

Relaţiile dintre Statele Unite şi China se află "într-un impas" şi Washingtonul trebuie să înceteze "demonizarea"...104

27 iul 00:00MapamondChina: 76 noi cazuri de COVID-19, un record zilnic din luna ianuarie

China a raportat luni 76 de noi cazuri de COVID-19, un număr record din luna ianuarie, cea mai mare parte dintre...109

27 iul 00:00MapamondGrecia: 25 de arestări după un protest anti-vaccinare

99

27 iul 00:00MapamondCoronavirus: Algeria va produce vaccinul chinezesc Sinovac

Algeria va produce la nivel local vaccinul anticoronavirus al companiei chineze Sinovac, a indicat sâmbătă Ministerul...98

27 iul 11:17MapamondA treia doză de vaccin anti-COVID-19, luată în calcul în SUA cu prioritate pentru pacienţii cei mai vulnerabili

Persoanele care urmează tratamente ori au patologii ce afectează sistemul imunitar ar putea avea nevoie de o a treia...302

27 iul 11:18MapamondSute de locuitori, evacuaţi în urma unui incendiu de vegetaţie de pe insula Sardinia din Italia

214

Sănătate
27 iul 00:00SănătateCe sunt leguminoasele? Tipuri, beneficii, informații nutriționale, metode de gătit

Leguminoasele sunt baza dietei mediteraneene. Pe lângă beneficiile recunoscute pentru pierderea în greutate, acestea...112

27 iul 00:00SănătateExercițiile fizice, rol protector împotriva formelor grave de COVID-19?

Un studiu apărut în British Journal of Sports Medicine sugerează că exercițiile fizice de rutină pot ajuta...108

27 iul 00:00SănătateCele mai bune vitamine pentru pielea ta

128

27 iul 00:00SănătateCum îți dai seama că folosești prea multă sare: 6 simptome care te dau de gol

Ți se întâmplă din ce în ce mai des să observi că ai ochii umflați și că inelele încep să îți iasă greu...171

27 iul 00:00SănătateTotul despre complexul de vitamine B

Complexul de vitamine B face referire la toate vitaminele solubile în apă, în afară de vitamina C. Este vorba despre...126

27 iul 00:00SănătateDacă valoarea colesterolului e mare, ai voie să mănânci lactate, ouă, brânză și carne?

În cazul în care nu ești sigur dacă ouăle, carnea și produsele lactate sunt dăunătoare în cazul tău, pentru...158

27 iul 00:00SănătateDe câtă vacanță avem, de fapt, nevoie

Vacanța ne ajută să ne relaxăm, să ieșim din ritmul cotidian și, de multe ori, să ne regăsim motivația și...133

27 iul 11:20SănătateCompetiţia pentru crearea unei pastile anti-COVID-19 se intensifică

Competiţia între companiile farmaceutice pentru dezvoltarea unui tratament anti-COVID-19 sub formă de pastile se...421

27 iul 11:22SănătateDoi soţi, salvaţi în ultima clipă după ce au mâncat şuncă şi s-au îmbolnăvit de botulism

632

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT