REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Vergil CHIȚAC: Făgădău foloseşte BANII PUBLICI ca să mă ATACE pe mine! Video

Vergil CHIȚAC: Făgădău foloseşte BANII PUBLICI ca să mă ATACE pe mine! Video

Replica API 22 septembrie 2020 | 00:40 2028

Vergil Chițac a devenit, în acest week-end, ținta unor atacuri directe venite din partea contracandidatului său, Stelian Ion, și nu numai. Probabil, unii au uitat că orașul Constanța, despre care susțin cu tărie că arată într-o stare deplorabilă, că nu are trotuare, parcuri, locuri de joacă, spații verzi, a fost condus în ultimii ani de Decebal Făgădău. În cadrul unui interviu acordat ziarului Replica de Constanța, candidatul PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac le reamintește cine a adus orașul în situația actuală, exprimându-și indignarea față de modul în care unii au ales să-și facă campanie electorală. O campanie mizerabilă, spune el, o campanie în care s-au folosit bani publici pentru a-i descoase trecutul și anumite acțiuni din viața sa privată. Chițac îl provoacă pe Stelian Ion să-i facă plângere penală pentru cele declarate, astfel încât și candidatul PNL la primărie să se îndrepte împotriva sa pentru calomnie. Totodată, Chițac le-a transmis și un mesaj răutăcioșilor: cel mai bun să câștige.

Candidatul PNL la Primăria Constanța a lămurit unele aspecte relatate de contracandidatul său, Stelian Ion, într-o conferință de presă desfășurată duminică, 20 septembrie. Stelian Ion i-a cerut lui Chițac, public, să-și retragă candidatura, având în vedere trecutul ”dubios” pe care acesta l-ar avea și care ar fi nedemn pentru ocuparea unui funcții atât de importante. Acuzațiile, însă, nu vin doar din această direcție. ”În momentele astea, înaintea celor mai importante alegeri ale constănțenilor din ultimii 30 de ani, trebuie să răspund la astfel de acuzații. În condițiile în care, din punctul meu de vedere, cetățenii Constanței nu sunt interesați de așa ceva. Agenda constănțenilor nu cuprinde atacurile la persoană. Trăiesc cu salarii bune, trebuie să trăiască cu parcuri, spitale, trotuare, parcări… Nimic din toate astea nu găsim. Sigur, se produce întotdeauna în campanie un zgomot de fond. Am înțeles acuzațiile mizerabile când vin din partea unui pseudo jurnalist, unui blogger, care e plătit din bani publici special ca să mă atace pe mine. Dar nu înțeleg când acuzațiile vin din gura unui deputat în Parlamentul României”, a declarat Vergil Chițac.

Chițac, despre Stelian Ion: A folosit tot soiul de abjecții la adresa mea, cuvinte de interlop politic

Provocat, Vergil Chițac a scos din ”sertar” o informație pe care o deține de ceva timp, dar nu a vrut să se folosească de ea, din același punct de vedere: respectul pentru viața privată. ”Interesează pe cineva viața mea privată? Păi, de ce este privată? Vreți să vă spun ceva? Eu știam despre acest domn deputat care candidează sub egida USR că e divorțat de mult. Știam că a trecut printr-un divorț din culpa domniei sale. M-ați auzit vreodată să fi discutat așa ceva? Este indecent. A folosit tot soiul de abjecții la adresa mea, cuvinte de interlop politic. Eu spun așa: să facă plângere penală pentru tot ceea ce spune despre mine, dacă are probe, după care îi voi face și eu plângere pentru denunț calomnios. Îl rog să facă plângere penală. Ceea ce spune domnul deputat îl caracterizează. Și cetățenii văd lucrul acesta”, a completat candidatul PNL la primărie.

Se folosesc banii publici pentru a fi atacat un concurent al PSD-ului

Totodată, Vergil Chițac acuză faptul că Decebal Făgădău se folosește de banii primăriei pentru campania electorală. ”Se folosesc banii publici pentru a fi atacat un concurent al PSD-ului în campania electorală. Au scotocit prin tot SPIT-ul. L-au folosit ca să-mi caute mie în arhivă din 1998. Angajații primăriei sunt folosiți, pe banii noștri, ai tuturor, să caute contractele mele de vânzare cumpărare ale tranzacțiilor imobiliare făcute timp de 15 ani de zile. Sigur, sunt oameni deștepți. Într-o singură seară, în anul 2008, au crescut prețurile apartamentele cu 50%. Suntem într-o economie de piață, este cerere și ofertă. Ceea ce am făcu eu au făcut, poate, milioane de români la momentul acela. Uneori am câștigat, alteori am pierdut”, a mai precizat politicianul.

Chițac: Stelian Ion, baioneta PSD

De ce se țintește în candidatul PNL la primărie, atâta timp se presupune că au un țel comun, și anume să scape de administrația PSD? ”Ei sunt de conivență. N-ați văzut că sunt atacat și de Făgădău și de candidatul USR cu același tip de muniție? Nu vă dați seama că acest om (n.red. Stelian Ion) e baioneta PSD-ului pe care-l bagă în față? Chiar și alegătorii de bună credință ai USR-ului au început să vadă lucrurile acesta. USR-ul nu s-a lansat pe scena politică națională ca fiind un partid revoluționar, anti PSD? Cum se face că în Constanța USR se luptă cu PNL?!”, se întreabă, retoric, Chițac.

Ultimul sondaj comandat de PNL: Vergil Chițac- 39% , Făgădău- 31%, Stelian Ion- 15%.”

Vergil Chițac este de părere că totul se învârte în jurul ultimelor sondaje care l-au scos pe candidatul PNL la Primăria Constanța câștigător: ”În jurul acestei chestiuni se joacă problema asta. Toate sondajele zic că sunt mincinoase, deși au fost asumate de case sondare recunoscute și cu prestanță. Nu poate spune nimeni că Avangarde e pro PNL. Vorbim de INSCOP… absolut toate sondajele din luna februarie până acum îl dau pe domnia sa la 14%. Ultimul sondaj al INSCOP e extrem de serios, făcut cu 1100 de subiecți, discuții față în față, nu telefonic, marja de eroare este mică. PNL are 39% , Făgădău 31%, Stelian Ion are 15%.”.

Chițac: Orice om de bună credință nu poate să nu lege acest atac furibund și mișelesc de faptul că mai e o săptămână de campanie și știu și ei cum stau

Vergil Chițac a mai precizat faptul că, dacă ultimul sondaj comandat de PNL nu l-ar fi scos câștigător, s-ar fi retras din cursă. ”Dacă sondajul de opinie indica că domnul Stelian Ion stă mai bine decât mine, mă retrăgeam. Am spus tot timpul, că n-am o miză din a ocupa o funcție publică în România. Am avut și le-am dus cu pricepere până la capăt, cred eu. Însă miza mea e să eliberăm Constanța de sub jugul PSD-ist. În niciunul din sondaje dumnealui nu poate să iasă primar. Pierde detașat. Dacă avea un rezultat mai bun decât al meu, făceam un pas înapoi în timpul campaniei așa cum văd că se mai poartă. Orice om de bună credință nu poate să nu lege acest atac furibund și mișelesc de faptul că mai e o săptămână de campanie și știu și ei cum stau. Vom avea exit poll duminică în Constanța. Înainte de exit poll cu o săptămână, casele de sondare își fac sondaje de calibrare, își reglează armele. În premieră spun la Replica: în sondajul de calibrare de ieri (n.red. duminică 20 septembrie) domnul Stelian are 14%. Să știe toată lumea lucrul acesta”, a anunțat parlamentarul.

Nu sunt omul nimănui!

Mai mult, acesta a dorit să puncteze, din nou, faptul că nu este omul lui Comănescu. ”În ultima conferință de presă, Stelian Ion a spus că nu știe dacă eu sunt șeful lui Comănescu sau dacă Comănescu este șeful meu. Este și instabil. Spunea până acum că sunt omul lui Comănescu. Comănescu mi-a fost student, eu l-am învățat carte și nu invers. Ei spun așa: ați stat ani de zile la mâna unui baron local, Mazăre. Dacă îl votați pe Chițac, veți sta la mâna unui baron local, Comănescu. Ei nu pot să înțeleagă că eu nu sunt omul nimănui. Ei nu pot să înțeleagă că mi-am clădit cariera pe propriile mele puteri, că nu sunt omul nimănui, sunt omul meu și al familiei mele. Într-adevăr, țin foarte mult la un grup de interese, iar acesta grup îl reprezintă constănțenii. Eu voi face administrație în interes public, nu pentru grup de interese, așa cum face actuala primărie.

Chițac vrea dezbatere cu Făgădău!

Săptămâna aceasta vor avea loc mai multe dezbateri electorale. Chițac a precizat că nu are în program să participe la vreuna. Însă, dacă ar fi posibilă o discuție, față în față cu Făgădău, ar accepta-o fără ezitare. Nu de alta, dar are multe să-i spună. ”Deocamdată, în program nu am așa ceva. Dar, dacă participă domnul Făgădău, sigur particip. Cu o condiție: orice dezbatere cu domnul Făgădău, trebuie să înceapă de la cele 40 de proiecte pe care ni le-a propus acum 4 ani. N-aș putea să încep orice discuție de viitor până nu le analizăm. Și dacă le-a făcut și de ce nu le-a făcut. Ne apucăm să promitem, dar noi trebuie să dăm seamă pentru cea ce am făcut. Dumnealui trebuie să dea seamă pentru asta”.

Trecere în revistă a proiectelor lui Chițac!

Vergil Chițac a făcut o trecere în revistă a proiectele imediat următoare, dacă va ajunge primarul Constanței. ”Într-un mandat, fața orașului se va schimba radical. Din a doua zi, îi chem pe toți șefii de direcții și de deconcentrate și le cer rapoarte de lucru. Trebuie să-mi prezinte proiectele pe termen scurt la care lucrează și acțiunile pe termen lung și dacă există finanțare pentru ele. O altă prioritate este analiza bugetului de venituri și cheltuieli. E imperios necesar să știm cum stăm. Se apropie sezonul rece, trebuie să discutăm cu toți furnizorii de utilități și să vedem dacă au planuri de pregătire a sezonului rece, să nu ne mai trezim ca-n anii trecuți. Trebuie să aibă. De asemenea, vorbim de analiza de management. Eu nu cred că au, n-am văzut. O analiză de management ar fi trebuit făcută și să existe un plan de îmbunătățire. Să văd cum stau cu planul acesta. Nu am nevoie de audit, pentru că pierdem timp. Îmi dau seama după cifre și indicatori cum merge primăria”, a precizat candidatul PNL.

Chițac: Cum e posibil să acorzi un contract pentru execuția PUG-ului când noi nu știm care e strategia de dezvoltare a orașului?

Și licitația pentru elaborarea PUG-ului Constanței este pusă sub semnul întrebării. De altfel, Replica a relatat recent modul în care a fost câștigat contractul de către firma SC Synergetics Corporation SRL. ”Cum e posibil să acorzi un contract pentru execuția PUG-ului când noi nu știm care e strategia de dezvoltare a orașului? Există vreun document public? Cum e posibil să acorzi un contract de o asemenea importanță dacă tu nu ai strategia? Cu societatea care a câștigat am înțeles că este o problemă, am auzit că are pe cineva la CNSC, nu am probe în sensul acesta. Nu știu ce voi face cu acest contract, trebuie să ajung acolo. Dacă PUG-ul s-a făcut fără să aibă ca fundament o strategie, e total anapoda. Registrul spațiilor verzi care nu este finalizat… Și asta e o șmecherie. Odată ce-l finalizezi, îl introduci în PUG. Ei fac asta ca să dea în continuare autorizații pe spațiile verzi”, spune Chițac.

În materialul VIDEO de mai jos, puteți afla mai multe despre proiectele candidatului PNL la Primăria Constanța. Totodată, aflați și mesajul transmis de Chițac către constănțeni, dar și către contracandidații săi, dar și care va fi prezența la vot, în opinia candidatului PNL.

Video:

Cod Mandatar Financiar PNL 21200012

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102