REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Vergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)

Vergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)

Replica API 26 noiembrie 2021 | 00:10 10232

În partea a doua a interviului acordat de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, cotidianului Replica, edilul a abordat și alte subiecte de interes local, dar ne-a dezvăluit și pasiunea sa pentru fotbal. Farul Constanța este echipa sa de suflet, a jucat când era mic copil iar, în calitate de primar va sprijini echipa Constanței atât cât îi permite legea. Tot în partea a doua a interviului, Chițac a vorbit și despre situația de la Direcția de Urbanism, care este aproape de colaps. În ediția de mâine, 27 noiembrie, Chițac vorbește despre alianța PNL-PSD și ne spune dacă va mai candida pentru un nou mandat, dar ne va spune și care sunt proiectele viitoare.

Chițac: Farul este echipa mea de suflet

Vergil Chițac ne-a dezvăluit pasiunea sa pentru fotbal, precizând că a jucat,d e mic copil, pentru Farul. ”Prima apropiere de echipa Farul... cred că aveam 8 ani.. De mic copil am jucat fotbal binișor și mergeam la stadion, cu echipa aceea veche a lui Faru, cu Turcu fundaș stânga, Nistor la marcaj, Anonescu, Dumnezeu să-l odihnească, și Mustafa fundaș dreapta. Farul este echipa mea de suflet, sunt farist”, spune Chițac.

Dar, mai multe declarații puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos și, tot aici, aflați și în ce constă sprijinul pe care primarul îl acordă echipei:

La un moment dat, Mamaia va cădea, la propriu, din cauza construcțiilor

Legat de mult discutatul PUZ al marilor bulevarde, Vergil Chițac spune că nu are cunoștință și informații despre acesta deși, el există și este blocat de ceva timp prin sertarele primăriei, din pricina unei virgule, unei greșeli. ”Noi nu avem un PUZ al marilor bulevarde. Nu există, n-am găsit această documentație(…)”, spune Chițac

Puteți afla detalii în materialul de mai jos și, tot aici, aflați de ce edilul insistă să revoce PUZ-ul din Mamaia. ”La un moment dat Mamaia va cădea, la propriu, din cauza construcțiilor”, spune Chițac.

Direcția de Urbanism, un haos… dar Constanța merge într-o direcție bună

O nemulțumire care vine din partea constănțenilor, în special a investitorilor, se îndreaptă spre Direcția de Urbanism acolo unde există un deficit grav de personal, acesta fiind și motivul pentru care durează eliberarea documentelor urbanistice.

Recunosc că, în zona urbanismului sunt ceva întârzieri și foarte multe probleme pentru că nu avem lucrători. Scoatem posturile la concurs și nu vine nimeni la concurs”, spune Chițac. Întrebat dacă este mulțumit de cum arată Constanța, Chițac a declarat: ”Ne îndreptăm spre bine”

Mai multe, aflați în materialul VIDEO de mai jos:

Chițac anunță pasaj rutier la intersecția bulevardului Aurel Vlaicu, cu Tomis

”La intersecția Aurel Vlaicu cu Tomis, pe relația Ovidiu, avem un proiect pentru un pasaj, facem un Studiu de Fezabilitate care ne va spune cum să facem acest lucru. Acolo vorbim de un pasaj. Este în discuție această variantă și la Podul de la Butelii, când cobori de pe pod, din zona Medeea, să nu se mai intersecteze cu Brătianu”, spune edilul.

Vezi detalii în VIDEO de mai jos:

Despre iluminatul festiv și ”orășelul de poveste”:

Vergil Chițac a vorbit și despre iluminatul festiv și orășelul de poveste care va fi pregătit în Parcul Arheologic. Totodată, Chițac le răspunde criticilor, care se vaită că Primăria Constanța investește prea mulți bani.

Mai multe detalii, în materialul VIDEO de mai jos:

Proiect: Bandă de autobuze pe mijlocul bulevardului I.C.Brătianu

I.C.Brătianu va intra în reabilitare, iar primăria are în plan, la sfatul proiectantului, de a amenaja o bandă pe mijloc, doar pentru autobuze, astfel încât parcările să nu fie eliminate.

Mai multe, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Chitac: începând cu 15 decembrie, dăm drumul la Spitalul de Boli Infecțioase

Chițac se preocupă, printre altele, și de sistemul de sănătate din Constanța. Se va construi un spital modular, unul municipal și se va reabilita Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. ”Reabilităm partea neafectată din clădire. Vom avea 50 paturi pentru Covid, 30 de paturi HIV cronici, 10 paturi spitalizare de zi. Vom deschide și farmacia și laboratorul. Începând de pe 15 decembrie vom da drumul la cele 50 de paturi”, spune edilul.

Mai multe informații, aflați în materialul VIDEO de mai jos:

Revenim cu ultima parte a interviului mâine, 27 noiembrie, unde Chițac vorbește despre alianța PNL-PSD și ne spune dacă va mai candida pentru un nou mandat, dar ne va spune și care sunt proiectele viitoare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920