REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

VESTE ȘOC pentru cei care au WINDOWS PIRATAT!

VESTE ȘOC pentru cei care au WINDOWS PIRATAT!

Replica API 6 iunie 2018 | 00:09 420

Peste jumătate din software-ul instalat pe computerele din România, mai exact 59%, nu este licenţiat corespunzător, ceea ce creşte riscul atacurilor cibernetice, potrivit unui studiu BSA, citat de Agerpres.

În întreaga lume, organizaţiile folosesc software-ul pentru a-şi îmbunătăţi modul în care fac afaceri, pentru a-şi spori profiturile, pentru a ajunge pe noi pieţe şi pentru a obţine avantaje competitive.

Însă, în cazul în care software-ul nu este licenţiat corespunzător, organizaţiile se confruntă cu un risc semnificativ de a cădea victimă unor ameninţări de securitate care duc adesea la afectarea activităţii de business.

"Organizaţiile din întreaga lume nu beneficiază de avantajele economice şi de securitate pe care le oferă software-ul bine gestionat", a declarat Victoria Espinel, preşedinte şi CEO al BSA The Software Alliance.

"Companiile ar trebui să aplice programe de management al software-ului (SAM) pentru a evalua şi gestiona software-ul din reţelele lor. Acest lucru, la rândul său, ajută organizaţiile să reducă riscul de atacuri cibernetice care le pot afecta activitatea şi contribuie la creşterea veniturilor", a adăugat ea.

La nivel mondial, 37% din softuri nu sunt licenţiate, ceea ce este alarmant.

Malware-ul asociat software-ului nelicenţiat costă companiile din întreaga lume aproape 359 miliarde de dolari pe an. Directorii de tehnologia informaţiei consideră că evitarea atacurilor de tip hacking la adresa datelor şi a altor ameninţări de securitate cauzate de malware reprezintă principalul motiv pentru a se asigura că software-ul din reţelele lor este pe deplin licenţiat.

Creşterea nivelului de respectare a condiţiilor de licenţiere a software-ului este acum un factor de creştere economică, pe lângă faptul că reprezintă un imperativ de securitate. Atunci când companiile adoptă măsuri pragmatice pentru a-şi îmbunătăţi gestionarea software-ului, îşi pot creşte profiturile cu până la 11%.

Organizaţiile pot adopta astăzi măsuri semnificative pentru a îmbunătăţi gestionarea software-ului. Studiile arată că organizaţiile pot obţine până la 30% economii în costurile anuale cu software-ul prin implementarea unui program solid de gestionare a resurselor software şi de optimizare a licenţelor pentru programele pentru calculator.

Capital

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da frate daca i-a expirat patentul ai dreptate si mie mi-a expirat surubelnita si cheia de 13
0
0
Daca WIhdows 10 este la liber, ce rost mai are acest articol "fara rost"?
9
1
Din cauza porcismelor cu licentierea lumea se reorienteaza catre ubuntu, fedora sau alte sisteme de operare. Si la software ar trebui sa fie ca la medicamente - unde daca a expirat patentul, atunci sa fie la liber frate!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218