REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Vești bune de la Hârșova, în legătură cu Ansamblul Vasile Cotovu

Vești bune de la Hârșova, în legătură cu Ansamblul Vasile Cotovu

Replica API 26 februarie 2020 | 00:00 369

Marți, 26 februarie, s-a predat constructorului amplasamentul ansamblului Vasile Cotovu din Hârșova care urmează să fie reabilitat într-un proiect cu fonduri europene pe axa CBC România-Bulgaria. Urmează organizarea de șantier și demararea lucrărilor de restaurare. ”Nu va fi ușor, având în vedere degradarea monumentului, după cum se vede. În cadrul aceluiași proiect, am predat, duminică, partenerilor bulgari varianta în limba română a unui ghid turistic care cuprinde monumentele istorice, naturale și religioase dintre Hârșova și Krușari, în perspectiva realizării unor trasee turistice în Dobrogea. Pe 2 martie vom începe cercetările preventive la cetatea Carsium în perspectiva implementării proiectului de restaurare a monumentului. Vreau să mulțumesc Primăriei și Consiliului Județean pentru realizarea celor două obiective....Nu știu cum o să fie până la urmă...dar nu renunțăm la lupta!”, a transmis Constantin Nicolae, directorul Muzeului Carsium.

”Cel mai important și vizibil pas în reabilitarea Ansamblului Vasile Cotovu este execuția lucrărilor, care a fost demarată, prin predarea amplasamentului către constructor, ce va începe organizarea de șantier și lucrările propriu-zise. A fost un obiectiv îndelung așteptat, discutat, criticat, chiar ironizat, pe nedrept, de unii, dar de mare interes pentru majoritatea hârșovenilor, care au speranța că aceste simboluri ale orașului nostru, cu care ne putem mândri, încărcate de istorie, valoare arhitecturală, dar și amintiri, vor fi salvate de la distrugere”, a transmis, la rândul său, primarul din Hârșova, Viorel Ionescu.

Reamintim că, în urmă cu aproximativ 3 ani de zile, Primăria Hârșova a semnat, în parteneriat cu Primăriei Krushari din Bulgaria, un proiect deosebit de important și ambițios: „O uniune transfrontalieră în umbra istoriei”, realizat cu fonduri europene ai cărui parteneri mai sunt, în afară de municipalitatea din Krushari, și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie (MINA) Constanța și Muzeul Regional de Istorie Dobrich din Bulgaria. Obiectivul general constă în îmbunătățirea utilizării sustenabile a patrimoniului natural și cultural în zona trasfrontalieră Dobrich-Constanța prin dezvoltarea și promovarea produsului turistic comun Zaldapa - Valea Uscată - Carsium. În data de 2 septembrie 2019, reprezentanții primăriei Hârșova, în frunte cu primarul Viorel Ionescu, dar și reprezentanți ai Muzeului de Istorie, au fost oaspeții comunității din Krushari, Bulgaria, în cadrul unei vizite de lucru, urmând ca, în viitorul apropiat, administrația locală din Hârșova să fie gazda delegației bulgare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218