REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Veşti bune pentru constănţeni: o nouă tehnică de înmatriculare a autoturismelor şi de reînnoire a permiselor

Veşti bune pentru constănţeni: o nouă tehnică de înmatriculare a autoturismelor şi de reînnoire a permiselor

Replica API 19 octombrie 2012 | 00:00 168

Veşti bune pentru şoferii constănţeni. Începând cu data de 19 octombrie, procedura de eliberare a permiselor de conducere dar şi a altor documente ce ţin de înmatricularea autovehiculelor, va dura mult mai puţin şi va fi mult mai la îndemâna cetăţenilor. Mai exact, în cadrul Serviciului Public de Permise de Conducere şi Înmatriculări din Constanţa va fi implementat un proiect pilot, prima etapă desfăşurându-se în perioada 19 - 22 octombrie, numit Sistem de Evidenţă Vehicule şi Permise (EVA), care se va implementa apoi în toată ţara.

"În perioada 19 - 22 octombrie se va instala la nivel naţional o nouă aplicaţie care va moderniza sistemul de emitere şi evidenţa permiselor de conducere. Mai exact, aceste aplicaţii vor permite, ca în perioada următoare, cetăţenii care solicită eliberarea permiselor de conducere să nu mai fie nevoiţi să completeze un formular, să şi-l procure, întrucât noul sistem informatic va cuprinde toate datele. De la două ore, cât durează acum eliberarea dovezilor ce înlocuiesc permisele de conducere, se va ajunge la 2 - 3 minute", a declarat, pentru "Replica", comisar şef Romeo Tecău, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din Constanţa. În plus, aplicaţia va permite şi achitarea contravalorii permisului de conducere la ghişeu, fără a mai fi necesară deplasarea constănţenilor către instituţiile bancare. Următoarea etapă a proiectului va permite şi achitarea taxelor de examen la ghişeu, programarea online a candidaţilor pentru susţinerea examenului la proba practică şi încasarea contravalorii certificatelor de înmatriculare, tot pe loc, la ghişeu. Judeţul Constanţa a fost ales pentru utilizarea noii aplicaţii, urmând ca peste două - trei săptâmâni să se ia o decizie pentru a rămâne definitivă la nivel naţional. Gradul de complexitate şi volumul operaţiunilor informatice necesare modernizării, precum şi asigurarea corectitudinii preluării bazelor de date deja existente presupune întreruperi ale fluxurilor unor activităţi.Astfel, în zilele de vineri, 19 octombrie a.c. şi luni, 22 octombrie a.c., nu se vor putea emite şi confecţiona permise de conducere sau dovezi înlocuitoare ale acestora, certificate de înmatriculare sau dovezi înlocuitoare ale acestora, autorizaţii provizorii de circulaţie şi plăci cu numere de înmatriculare. Totodată, în aceste zile nu se va putea susţine proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere. Activitatea de examinare la proba practică se va derula confrom programărilor. Modernizarea în totalitate a Sistemului informatic naţional se va finaliza în primul semestru al anului viitor, când vor fi puse în funcţiune şi aplicaţiile referitoare la evidenţa vehiculelor înmatriculate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108