REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Vești bune pentru constănțeni: RATC anunță autobuze și trasee noi și automate de bilete în stații

Vești bune pentru constănțeni: RATC anunță autobuze și trasee noi și automate de bilete în stații

Replica API 18 august 2017 | 00:00 648

Constănțenii reclamă că, deși vor să fie corecți atunci când călătoresc cu autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanța, sunt frecvente situațiile când nu găsesc de unde să cumpere bilete. În replică, conducerea regiei spune că se iau deja măsuri pentru soluționarea nemulțumirilor călătorilor.

Centrul Constanței, ora 18,00 după amiază, iar stațiile RATC sunt pline. Cu toate acestea, oamenii nu au de unde să-și cumpere bilete, ne-a semnalat o constănțeancă revoltată. „Ieri după-amiază (n.r miercuri, 16 august), era puțin după ora 18,00, când am vrut să iau autobuzul 2-43, din stația Unirii, spre cartierul Poarta 6. În mod normal, în zona respectivă sunt nu una, ci două chioșcuri de unde poți cumpăra bilete RATC.

De data aceasta, unul era închis, iar la celălalt, vânzătoarea afișase un carton, pe care scrisese de mână: «Nu avem bilete»! Probabil se săturase câți o întrebaseră. Iar în situația aceasta, noi, călătorii, ce puteam să facem? Subliniez că stațiile erau aglomerate. Am mers o stație pe jos, până la Republica, cu nepotul de trei ani, am zis că poate găsesc vreun chioș. Repet, chiar am vrut să fiu corectă!

Dar pe tot Bulevardul Ferdinand nu era nicio gheretă, niciun chioș de unde să pot să cumpăr un bilet RATC. Așa că, recunosc, m-am urcat în autobuz fără să plătesc călătoria! Autoritățile se plâng că oamenii nu plătesc abonamente, că nu își cumpără bilete de călătorie, dar nici nu creează condiții. Eu am vrut să cumpăr bilet, de obicei am în portofel unul sau două bilete RATC, să fie pregătită, dar le terminasem. Ca mine sunt mulți. Și atunci, tot noi suntem de vină?”, ne-a semnalat Georgeta B.

De altfel, pentru constănțenii care călătoresc în mod frecvent cu RATC-ul, această problemă nu este o noutate, fiind semnalată și în alte rânduri.

Ce schimbări vor apărea, în curând

Directorul RATC Constanța, Bogdan Niță, a subliniat, pentru „Replica de Constanța”, că deja se fac demersuri pentru remedierea neajunsurilor din ceea ce înseamnă transport în comun în municipiul Constanța, inclusiv în ceea ce privește achiziționarea de bilete și abonamente de călătorie.

„În preocupările noastre se numără și dezvoltarea segmentului privind accesibilitatea la bilete și abonamente de călătorie. În prezent, călătorii au posibilitatea să le achiziționeze de la punctele RATC și de la distribuitorii privați, care sunt aproximativ 300 la nivelul orașului. Noi am realizat și am făcut public, pe site-ul regiei și pe pagina noastră de Facebook, în urmă cu câteva zile, o hartă a punctelor RATC de unde pot fi achiziționate biletele. Totodată, se impune precizat că avem la dispoziția călătorilor și serviciul SMS de achiziție a biletelor, printr-un mesaj la 7424. Nu putem să amplasăm chioșcuri în fiecare stație”, a precizat directorul Bogdan Niță.

Pe de altă parte, în această perioadă, RATC este în plin proces de modernizare, urmând ca, la final, constănțenii să beneficieze de autobuze noi, de trasee refăcute și, foarte posibil, de un sistem e-ticketing pentru achiziționarea de legitimații de călătorie. Proiectul este realizat de Primăria Constanța, cu fonduri obținute de la BERD.

„Preocuparea noastră este să creștem confortul călătorilor. Astfel, urmează să fie achiziționate autobuze noi, zilele acestea se desfășoară licitația, iar până pe 15 septembrie vom știi de unde vom cumpăra vehiculele. Este vorba de aproximativ 90 de vehicule, care se vor adăuga parcului auto existent, de 127 de autobuze”, a declarat directorul RATC. De asemenea, urmează să se realizeze un studiu de trafic, privind oportunitatea modificării traseelor autobuzelor RATC și instalare de automate de bilete în stații, pentru implementarea sistemului e-ticketing.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu incercati ca linia 101c sa circule pe bul. aurel vlaicu pina la piine ,str, celulozei si apoi la cap de linie 102 nu cum se circula in prezent cu trns-bordare la cap de linie care creaza un disconfort calatorilor lacapat de linie 102 ,mai ales cind ploua sau iarna asteptarea este ingreunata si datorita lipsei unui spatiu corespunzator de asteptare .va multumesc cu respect.
0
0
De ce nu introduceti iarasi linia 49 , in IC. Bratianu , sunt atati pensionari si nu numai care vor sa ajunga la statie doi cocosi trebuie mers pe jos
0
0
Trebuie facut neaparat un traseu care sa fie precum cel al microbuzului 304. Sa poti ajunge de la universitate, de pe Bd. Mamaia, la City Park Mall.
0
0
Pe soveja nu exista chiosc de bileta si atunci va intreb cum sa circuli daca nu ai bilet
0
1
Alea 90 de autobuze vor avea aer conditionat? Sau tot in evul mediu traim ?
4
0
Sper sa se termine cu etniile care nu platesc bilete. Urca cate 10 parca e nunta si nu plateste nimeni. Corect se vor lua bilete la sofer, se intra prin fata si se coboara prin mijloc si spate plus controale pe toate traseele cu verificarea abonamentelor online si a biletelor.
5
0
Sintem terorizati de trepidatiile provocate de hirburile 44 si 51 pe str. Mihai Viteazu.Pe portiunea asta ii apuca viteza si salturile pe canalizari.Schimbati,dlor, masinile ca am vazut ca nu sinteti in stare sa va disciplinati soferii. Ei fac legea in RATC.
5
0
DE CE NU REINTRODUCETI LINIA 23 PANA LA NAVODARI CUM A FOST PANA IN ANUL 2002 ? FACETI PULA MARE LA JTA SI GMS ....
4
0
De metrou si tranvai avem nevoie ,folosind fonduri europene. Restul este apa de ploaie.
12
3
Automate de bilete sunt de foarte multi ani numai ca nu sunt aprovizionate sau sunt defecte sau nu dau rest. Pt ca Regia se bazeaza pe chioscuri insa alea dupa ora 18 nu mai sunt deschise, astfel ca nu mai ai de unde cumpara bilete...
7
0
pe Caraiman, va circula vreo linie?, sunt multi angajati care stau in centru si o statie acolo e binevenita. se ajunge greu, ori cu 2-43 de la Far, ori cu microbuzul pana la Anda!
4
0
In articolul de mai sus totul este numai lapte si miere, dar realitatea, e jalnica. Autobuze cu scaune murdare si cu un miros specific ... lipsa aerului conditionat sau al incalzirii pe timap de iarna, Nu exista sistemul portofel de pentru a utiliza plata electronica a calatoriei la fel ca in bucuresti. Si sa nu mai vorbim de caltatea mijloacelor de transport, daca in vestul tarii se achizitioneaza autobuze din vestul europei, Oare RATC va face acelasi lucru, sau va alege niste turcisme cu licenta ....???
13
1
Smekerii lu' Mazarel nu prelungesc liniile pina la poarta 1 ca sa mai faca lumea un bilet in plus.
9
2
du-te in pula mea , tu esti gica-contra , iti pute totul , zici ca esti moise guran . Sa taci in mortii ma-tii din gura si sa lasi oamenii sa munceasca .
3
10
Si la Pescarie la intrare in Mamaia nu ai de unde sa cumperi bilete, inainte era cap de linie si se gasea un chiosc
6
1
Nita, nu ai competente ca sa conduci regia. Esti pus acolo ca sa ii slujesti pe Babu si Fagadau! Nu te recomanda nimic ca sa conduci o regie de transport, tu neavand in viata ta treaba cu asa ceva! Esti teleportat acolo ca sa asculti si sa executi niste ordine!
10
7
D-le dir. Nita , nu inteleg de ce nu se poate prelungi linia 101c pina la poarta 1 . Mergeti personal intr-o dimineata la poarta 2 sa vedeti la ce pericol de accidentare se supun cei care in graba sa ajunga a poarta 1 , trec strada prin spatele autobuzului... E chiar atat de scump a prelungesti traseul cu o amarata de statie . La neversea s-a putut si a fost foarte bine . Pacat ca aceste determinari le fac angajati care nu circula cu autobuzul . Daca stau sa ma gandesc bine si regulaizarea traficului se face mai bine la cap de linie . Sper sa cititi mesajul.......
13
1
biletele cumparate de la sofer ca in toate tarile civilizate...urcarea prin fata,coborarea la mijloc si ,sau, prin spate..
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218