REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Vești bune pentru constănțeni: RATC anunță autobuze și trasee noi și automate de bilete în stații

Vești bune pentru constănțeni: RATC anunță autobuze și trasee noi și automate de bilete în stații

Replica API 21 august 2017 | 00:00 1081

Constănțenii reclamă că, deși vor să fie corecți atunci când călătoresc cu autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanța, sunt frecvente situațiile când nu găsesc de unde să cumpere bilete. În replică, conducerea regiei spune că se iau deja măsuri pentru soluționarea nemulțumirilor călătorilor.

Centrul Constanței, ora 18,00 după amiază, iar stațiile RATC sunt pline. Cu toate acestea, oamenii nu au de unde să-și cumpere bilete, ne-a semnalat o constănțeancă revoltată. „Ieri după-amiază (n.r miercuri, 16 august), era puțin după ora 18,00, când am vrut să iau autobuzul 2-43, din stația Unirii, spre cartierul Poarta 6. În mod normal, în zona respectivă sunt nu una, ci două chioșcuri de unde poți cumpăra bilete RATC.

De data aceasta, unul era închis, iar la celălalt, vânzătoarea afișase un carton, pe care scrisese de mână: «Nu avem bilete»! Probabil se săturase câți o întrebaseră. Iar în situația aceasta, noi, călătorii, ce puteam să facem? Subliniez că stațiile erau aglomerate. Am mers o stație pe jos, până la Republica, cu nepotul de trei ani, am zis că poate găsesc vreun chioș. Repet, chiar am vrut să fiu corectă!

Dar pe tot Bulevardul Ferdinand nu era nicio gheretă, niciun chioș de unde să pot să cumpăr un bilet RATC. Așa că, recunosc, m-am urcat în autobuz fără să plătesc călătoria! Autoritățile se plâng că oamenii nu plătesc abonamente, că nu își cumpără bilete de călătorie, dar nici nu creează condiții. Eu am vrut să cumpăr bilet, de obicei am în portofel unul sau două bilete RATC, să fie pregătită, dar le terminasem. Ca mine sunt mulți. Și atunci, tot noi suntem de vină?”, ne-a semnalat Georgeta B.

De altfel, pentru constănțenii care călătoresc în mod frecvent cu RATC-ul, această problemă nu este o noutate, fiind semnalată și în alte rânduri.

Ce schimbări vor apărea, în curând

Directorul RATC Constanța, Bogdan Niță, a subliniat, pentru „Replica de Constanța”, că deja se fac demersuri pentru remedierea neajunsurilor din ceea ce înseamnă transport în comun în municipiul Constanța, inclusiv în ceea ce privește achiziționarea de bilete și abonamente de călătorie.

„În preocupările noastre se numără și dezvoltarea segmentului privind accesibilitatea la bilete și abonamente de călătorie. În prezent, călătorii au posibilitatea să le achiziționeze de la punctele RATC și de la distribuitorii privați, care sunt aproximativ 300 la nivelul orașului. Noi am realizat și am făcut public, pe site-ul regiei și pe pagina noastră de Facebook, în urmă cu câteva zile, o hartă a punctelor RATC de unde pot fi achiziționate biletele. Totodată, se impune precizat că avem la dispoziția călătorilor și serviciul SMS de achiziție a biletelor, printr-un mesaj la 7424. Nu putem să amplasăm chioșcuri în fiecare stație”, a precizat directorul Bogdan Niță.

Pe de altă parte, în această perioadă, RATC este în plin proces de modernizare, urmând ca, la final, constănțenii să beneficieze de autobuze noi, de trasee refăcute și, foarte posibil, de un sistem e-ticketing pentru achiziționarea de legitimații de călătorie. Proiectul este realizat de Primăria Constanța, cu fonduri obținute de la BERD.

„Preocuparea noastră este să creștem confortul călătorilor. Astfel, urmează să fie achiziționate autobuze noi, zilele acestea se desfășoară licitația, iar până pe 15 septembrie vom știi de unde vom cumpăra vehiculele. Este vorba de aproximativ 90 de vehicule, care se vor adăuga parcului auto existent, de 127 de autobuze”, a declarat directorul RATC. De asemenea, urmează să se realizeze un studiu de trafic, privind oportunitatea modificării traseelor autobuzelor RATC și instalare de automate de bilete în stații, pentru implementarea sistemului e-ticketing.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa nu mai lase ciorile fara bilet in autobuze! Dak vor plimbAre gratis Cu carutele pe camp!
1
0
Futu-va in gura si rasa de spagari de la C.J. C-ta , de ce nu bagati RATC-ul spre NAVODARI si OVIDIU ????
3
0
Ratc sa aibe traseu ca linia 104 !!!!
0
0
Sa vezi atunci tiganii cum vor "aspira" biletele din automate, cum faceau in vest cu euroii...
2
1
Si taiati mocangeala ptr tigani.sa nu se urce in autobuz,daca nu platesc.Intrarea pe la sofer sa ii verifice pe toti si dati afara astia de primesc 1 leu de la oameni
5
0
Automate de bilete in autobuze, nu in statii ! Ce ziceti ?
1
1
Un traseu si pt MAMAIA, autobuz 40 care sa mearga pana la Caraiman, nu se poate? A fost cerere mare mai ales acum in sezonul estival, dar, se pare, ca nu intereseaza pe nimeni... Sau trebuie sa favorizam maxi-taxi? Autobuzele cu etaj vin foarte rar, plus ca pe timp de iarna nu este niciun autobuz Ratc...
2
1
Cta Ovidiu Navodari vrem!!!!!!!!!!!!
3
1
Gelu , de la Anda la far se poate ajunge foarte repede cu 101 ,si acolo ai legatura ptr. 2-43 . Din cate imi dau eu seama tu vrei o scurtatura ptr. 101
2
1
Refaceti si trasee? Pe Caraiman, intre Anda si Far, pe cand o linie?, E foarte greu de ajuns la linia 2-43, si nu putini suntem, ne vedem nevoiti sa luam microbuzele alea imputite si pline ochi, asa ca daca ati baga si pe Caraiman o linie, ar fii minunat!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102