REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Veşti bune pentru locuitorii cartierului tineretului din Ovidiu!

Veşti bune pentru locuitorii cartierului tineretului din Ovidiu!

Replica API 10 februarie 2018 | 14:47 360

După mai bine de 5 ani de aşteptări, locuitorii oraşului Ovidiu care şi-au construit case în „Cartierul Tineretului” vor avea, în sfârşit, curent electric. Anunţul a fost făcut prin intermediul ziarului „Replica” încă din toamna anului trecut, când reprezentanţii autorităţilor locale au anunţat că au fost efectuate toate plăţile către ENEL, reprezentând cofinanţarea acestui proiect. La momentul respectiv, viceprimarul localităţii, Doru Cumpănaşu, ne-a declarat că lucrările de extindere a reţelei electrice în zona respectivă ar trebui să înceapă în luna aceasta. Acelaşi lucru nui l-a precizat şi de data aceasta, dar cu mai multe amănunte concrete.

„Tocmai le-am eliberat celor de la ENEL autorizaţia privind derlarea lucrărilor, i-am ajutat să obţină avizele necesare de la Mediu şi de la RAJA, urmând ca în perioada imediat următoare să se apuce de lucru. Din punct de vedere al hârtiilor am rezolvat-o. M-am întâlnit cu domnul director regional al ENEL şi am discutat despre acest proiect. Este o chestiune de zile.Vor începe lucrările cât mai curând şi au spus că în maxim două luni le vor finaliza în maxim două luni, dacă şi vremea va permite”, ne-a declarat Doru Cumpănaşu, viceprimarul localităţii.

Tot el ne-a spus că a fost, totuşi, o problemă legată de proiect. „Singura problemă este legată de iluminatul public, în sensul că rămâne tot în sarcina noastră, dar până la urmă am căzut de acord să monteze ei stâlpii, iar noi să cumpărăm şi să montăm lămpile pentru iluminat, ca şi punctele de aprindere. Au zis că o să ne sprijine ei cu ce pot. Reţeaua va fi subterană, conform normelor europene. Până în vară avem promisiunea că problema va fi rezolvată”, ne-a mai declarat viceprimarul.

Pe lângă problema curentului electric, locuitorii acelui cartier se mai confruntă cu ceva, şi anume canalizarea! Sistemul de preluare al apelor uzate, în cartierul Tineretului a fost înfiinţat de primăria Ovidiu, după cum se ştie, însă urmează a fi preluat de RAJA, ceea ce încă nu s-a întâmplat, fiind total nefuncţional, în acest moment. Dar autorităţile locale fac demersuri în vederea rezolvării şi acestui proiect destul de important.

„Am trimis solicitare la domnul director Aurel Presură, trebuie să preia RAJA sistemul de canalizare. Facem tot posibilul să rezolvăm şi această problemă până la sfârşitul anului. Noi le-am pus la dispoziţie tot pentru a prelua apele şi a le pompa mai departe către Constanţa. Le-am dus înclusiv curent electric pentru pompe, mai departe. Domnul director Presură ne-a dat asigurări că se va rezolva şi această problemă. După asta, mai rămâne să asfaltăm, dar nu înainte să aducem la fiecare poartă toate utilităţile, astfel încât, după ce turnăm asfaltul, să nu avem surprize. Adică tragem curentul şi gazele la fiecare poartă, apoi venim cu infrastructura, asfaltare şi aşa mai departe. Sperăm să rezolvăm cât mai repede”, nee-a mai precizat viceprimarul Doru Cumpănaşu.

De precizat că pe aproape toate loturile au fost construite case, iar o treime dintre beneficiari s-au mutat deja, având curent electric prin racord provizoriu, sub formă de „organizare de şantier”, iar pentru apele uzate, şi-au făcut haznale în curte. Oamenii aşteaptă rezolvarea problemei utilităţilor şi a infrastructurii, pentru a se putea muta.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mata mai suge la ACEM ?
0
0
Daca lucrezi la Politia Locala primaria Ovidiu, nu-l mai pupa in cur pe machedon ! Du-te si fa-ti rondul ca hotii misuna prin sat.
2
0
Habar n-ai ce vorbesti, in ambele campanii acest Pinochio ne-a mintit cu nerusinare si noi ca prostii l-am votat, acum amarit taxele si ipozitele sa-si ia salariile de nesimtiti ce care si le-u votat, auzi TAXA PSI NOI NU AVEM POMPIERI, TAXA DE PROTECTIE PENTRU OVIPROTECT UNDE SI-A BAGAT TOATE NEMURILE MACHIDONESTI, OVIDIU O UN ORAS CONDUS IN STIL COMUNISTO-SECURIST DE PARATUL LUI DIN PRIMARIE. VREA SA PLECE DAR LEGEA VA FI PE URMELE LUI, tic-tac-tic tac.
6
0
Daca sunteti prosti si va luati case prin toate haznalele , fara apa , curent , canalizare si gaze.Ce credeati , ca vine primaria si va asigura totul in cateva luni.In constanta , in zona primo stau aia de ani de zile in mocirla si voi sperati sa va asfalteze strazile din Poiana si Ovidiu.
2
2
Loturile s-au dat in 2008, dar cati s-au si mutat in acelasi an? Lumea a inceput sa populeze cartierul ala abia prin 2012-2013. Cati ani sunt pana acum?
2
0
In poiana e noroi ca in vreme de razboi. Asfalt doar pe hartie. Rusine. Poiana 2018 . Toata poiana te -a votat si ai uitat de noi.
4
0
SI la Medgidia veniti
1
0
Aceste lucrari TREBUIAU efectuate INAINTE ca oamenii sa inceapa constructia caselor. Asa era logic si asa se intampla in alte tari.
5
0
Secolul 21
0
5
Cel mai concret,la urmatoarele alegeri il demolez!
9
1
Abureli model Pinocchio, l-a scos la ianaintare pe profesoras sa citeasca ce i-a scris mancatorul de cacatDragan care are afaceri cu primaria incalcand legea ANI. Trebuia sa ne spuna si in ce an se vor rezolva problemele, unora au inceput sa se lase casele din cauza haznalelor, multi vor sa vanda dar nu vine nimeni intr-un cartir din lumea a treia.
11
1
Daca va iau ziarul in pula contine caractere nepermise
11
0
Vorbe vorbe si iar vorbee
9
1
Felicitari domnului primar scupra care s a ocupat multumim
2
16
La OVIDIU, de ani de zile se polueaza Lacul Siutghiol deoarece nici o statie de epurare nu functioneaza ! Pe PRIMAR , angajatii primariei si pe consilieri nu-i intereseaza. Au alte mangle de facut !
19
2
Bine ar fi sa se tina pe promisiune si sa asfalteze si cartierul nou din loc Poiana ,nu doar 3 strazi,macar 75 la suta asa cum s-a spus anul trecut,asa s-a primit bani pt scoala si asfaltare 75%
5
4
Loturile au fost date din 2008, adica nu sunt 5 ani. 7 ani sunt de cand e Scupra primar. Omul asta s-a zbatut si a facut ceva. Intrebarea e ca daca vor face reteaua o vor si da in folosinta, sa nu cumva sa se intample exact cum s-a intamplat cu reteaua de canalizare, sa fie doar in pamant complet neutilizabila.
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218