REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Vești bune pentru NĂVODARI! Casa de Cultură va fi modernizată cu fonduri europene

Vești bune pentru NĂVODARI! Casa de Cultură va fi modernizată cu fonduri europene

Replica API 5 august 2020 | 00:00 1638

După aproape 3 ani de zile de proiecte, documentații, proceduri și evaluări, primarul Florin Chelaru a semnat zilele acestea contractul de finanțare, din fonduri europene, pentru un proiect foarte important pentru orașul Năvodari ,,FINALIZARE ȘI MODERNIZARE CLĂDIRE CU FUNCȚIE CULTURAL - RECREATIVĂ - CASA DE CULTURĂ NĂVODARI ȘI EXTINDERE ȘI MODERNIZARE SCUAR PUBLIC - CENTRUL CIVIC NĂVODARI”.

Implementarea proiectului presupune finalizarea, modernizarea și dotarea corespunzătoare a Casei de Cultură din centrul orașului pentru a asigura o serie de noi funcțiuni, toate utile pentru cetățenii orașului Năvodari, împreună urmând să ne bucurăm de amenajarea în cadrul clădirii a unor noi săli: sală de spectacole; sală de dans; sală repetiții teatru; sală științe ale naturii; sală de pictură; sală de lucru manual; sală ceramică; sală fotografie/film; sală navomodele; sală canto; club de informatică; sală limbi străine; sală de expoziție; sală activități cerc copii; bibliotecă, sală de conferință și sală de ședințe.

Lucrările de modernizare vor cuprinde și sala de spectacole care va fi prevăzută cu scaune noi moderne, înlocuirea lambriului de lemn, refacerea pardoselii existente și podina de lemn a scenei, montarea elementelor constructive pentru o mai bună acustică concomitent cu refacerea și finalizarea tuturor instalațiilor clădirii – ventilație, sanitare, electrice sau de iluminat ș.a.

La exterior, se va reface tencuiala decorativă în întregime conferind o nouă imagine Casei de Cultură, păstrându-se totuși zonele din piatra naturală, urmând ca acestea să fie înlocuite pe zonele degradate. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 5.000.000 EUR, din care contribuția orașului Năvodari este de doar 2 %.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614