REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Vești BUNE pentru șoferi! În ce condiții se pot recupera banii pentru plata acestei TAXE

Vești BUNE pentru șoferi! În ce condiții se pot recupera banii pentru plata acestei TAXE

Replica API 6 decembrie 2021 | 13:30 1117

Persoanele care au avut în proprietate o mașină și au vândut-o pot cere returnarea parțială a banilor de rovinietă. Fostul proprietar al unui autovehicul care deține mai multe roviniete a căror valabilitate se suprapune poate să solicite returnarea banilor pentru rovinieta încă valabilă, dar care a fost plătită pentru mașina ce nu-i mai aparține, scrie stiripesurse.ro

Mai exact, așa cum a fost stabilit acum doi ani, prin Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 748/2019, în cazul în care vinde o mașină care are rovinietă valabilă, cel ce o vinde poate solicita Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) returnarea banilor pentru perioada de valabilitate rămasă a rovinietei.

Acesta poate cere bani pentru perioada cuprinsă între momentul în care noul proprietar plătește taxa de drum și data de expirare a rovinietei încheiate de el, adică din momentul în care cele două roviniete se suprapun și până când trebuie să expire valabilitatea rovinietei plătite de vânzătorul mașinii.

Pentru a putea folosi rețeaua de drumuri din țara noastră, fie acestea drumuri naționale, europene sau autostrăzi, șoferii trebuie, la cumpărarea unei mașini, să plătească tariful de utilizare al acestora, adică rovinieta. În cazul în care mașina vândută avea deja o rovinietă valabilă, acest lucru duce la o suprapunere a valabilității a două roviniete emise pentru aceeași mașină.

“În cazul în care pentru același vehicul se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puțin o zi, CNAIR – S.A. va returna contravaloarea tarifului, corespunzătoare perioadei de suprapunere”, scrie în ordinul amintit.

Solicitarea de returnare a sumei trebuie transmisă CNAIR după expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei achitate de fostul proprietar, împreună cu o copie a documentelor care dovedesc înstrăinarea mașinii și o copie a documentului care atestă scoaterea ei din evidența fiscală.

Formularele necesare recuperării parțiale a banilor plătiți pentru rovinietă sunt de găsit pe site-ul CNAIR, informează avocatnet.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102