REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Vești mari pentru Portul Constanța! Terminal de gaz lichefiat și reabilitarea a două feriboturi, printre proiectele principale

Vești mari pentru Portul Constanța! Terminal de gaz lichefiat și reabilitarea a două feriboturi, printre proiectele principale

Replica API 22 noiembrie 2016 | 22:30 365

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța a organizat marți 22 noiembrie 2016, la sediul companiei o întâlnire cu coordonatorul Motorways of the Sea, Brian Simpson, aflat în vizită în Portul Constanța. Alături de Brian Simpson, au fost prezenți primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, directorul general al CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, Nicolae Dan Tivilichi și Directorul General al CFR Marfă, Mihuţ Crăciun. Întâlnirea a avut ca scop discuţii privind o investiţie pe care CN APM doreşte să o facă pentru zona Portului Fluvial şi Maritim, a explicat directorul CN APM, Nicolae Dan Tivilichi. Brian Simpson, coordonatorul european pentru autostrăzi maritime din cadrul Comisiei Europene a declarat că a venit în Portul Constanţa pentru a vedea ce proiecte de dezvoltare se regăsesc aici. "Şi mai important, vrem să vedem cum am putea să ajutăm ca aceste proiecte de dezvoltare să fie duse mai departe cu finanţare europeană. Interesul este bazat pe probleme de mediu, dar suntem interesaţi de transportul pe Dunăre, pe calea ferată şi autostrăzi, pentru a vedea ce conexiuni se pot face pentru dezvoltarea proiectelor în zonă“, a transmis oficialul. Conceptul de "Motorways of the Sea", își propune să introducă noi lanțuri logistice intermodale bazate pe liniile maritime din Europa. "Motorways of the Sea" vor îmbunătăți, astfel, accesul la piețe din Europa, și vor descongestiona rutele rutiere. Conceptul a fost introdus în politica europeană de transport încă din 2001. Comisia Europeană a propus dezvoltarea "autostrăzilor maritime" ca o alternativă competitivă reală a transportului terestru, care să fie parte a rețelei transeuropeană de transport, iar dezvoltarea lor să fie finanțată cu fonduri europene. „Construirea unui terminal la Constanța nu are impact doar asupra portului ci şi a CFR marfă şi a întregului oraş” a declarat primarul oraşului, Decebal Făgădău.

Feriboturile abandonate din Portul Constanța ar putea fi reabilitate

Feriboturile „Mangalia” și „Eforie“, abandonate pentru că agenția de feribot românească nu era rentabilă, vor face subiectul unei noi analize de rentabilitate. „Am semnat un protocol în cadrul conceptului European Motorways of the Sea. Feriboturile vor fi modernizate, iar motoarele, convertite pe LNG (gaz lichefiat)”, a declarat, la Constanţa, Mihuţ Crăciun, directorul general al CFR Marfă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367