REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

VEŞTI pentru Şantierul Naval Mangalia: NEGOCIERILE dintre Ministerul Economiei şi DAMEN au fost finalizate!

VEŞTI pentru Şantierul Naval Mangalia: NEGOCIERILE dintre Ministerul Economiei şi DAMEN au fost finalizate!

Replica API 23 iunie 2018 | 00:00 399

Au fost aprobaţi şi termenii şi condiţiile asocierii!

Au fost aprobaţi şi termenii şi condiţiile asocierii!

Ministerul Economiei informează că la nivelul comisiei de negociere, alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Economiei și ai Șantierului Naval 2 Mai SA au fost finalizate negocierile pentru contractul de asociere cu Damen Shipyards Group (Damen), iar Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor a șantierului a aprobat, vineri, termenii și condițiile asocierii cu partenerii olandezi de la Damen.

În cursul acestei săptămâni, ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a semnat raportul final de negociere dintre partea română și reprezentanții companiei olandeze Damen, referitor la contractul de transfer de acțiuni și vânzare de creanțe și la contractul de asociere care reglementează condițiile în care se va organiza și va funcționa Șantierul DMHI Mangalia (care urmează să își schimbe denumirea după implementarea documentelor tranzacției). Ministrul Dănuț Andrușcă a informat Guvernul României referitor la finalizarea negocierilor.

„Aprobarea termenilor și condițiilor asocierii dintre SN 2 Mai și partenerii de la Damen reprezintă cel mai important pas făcut de partea română în vederea finalizării tranzacției. Negocierile laborioase privind termenii și condițiile în care va funcționa societatea mixtă româno – olandeză, precum și cele privind contractul de transfer de acțiuni și vânzare de creanțe s-au întins pe parcursul a aproape trei luni. Comisia de negociere, care a reprezentat partea română în aceste negocieri, a fost alcătuită din economiști și juriști ai Ministerului Economiei și ai Departamentului pentru Privatizare și Administrare a Participațiilor Statului, fiind asistată pe parcursul întregului proces de către SPRL Mocanu și Asociații, în calitate de consultant juridic”, au transmis reprezentanții ministerului.

„Aprobarea de către Șantierul Naval 2 Mai a termenilor și condițiilor asocierii cu Damen reprezintă intrarea în linie dreaptă a acestei tranzacții. Atât eu, cât și reprezentanții Ministerului Economiei am purtat numeroase și îndelungate discuții cu partenerii olandezi pentru a ne asigura de trei lucruri importante. În primul rând, că statul român nu va ajunge niciodată să-și diminueze participația majoritată la Șantierul DMHI Mangalia; în al doilea rând, că forța de muncă calificată nu va fi supusă restructurărilor; în al treilea rând că, învățând din greșelile trecutului, noua asociere româno-olandeză este așezată pe baze solide și sustenabile”, a declarat ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă.

Vineri după-amiază, în cadrul ședinței Adunării Generale a Acționarilor, a fost aprobat şi contractul de asociere cu olandezii de la Damen. De asemenea, au fost parafați termenii acestui contract, ce reprezintă un nou început pentru cel mai mare șantier din România, cu cele mai mari docuri din sud-estul Europei.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pozitia geografica privilegiata a Mangaliei ofera oportunitati uriase pentru tot felul de investitii in comparatie cu care,insumate, santierul sa fie o cacareaza. Primaria asta ar trebui sa faca,sa ia exemple de la alti primari care au obtinut pentru niste amarate de comune fonduri si au adus investitori seriosi,au facut ce fac oamenii competenti ce tin la orasul lor,nu la scaun si titlu,ca bulibasii tiganilor.Pleaca cururi coreene,vin alte cururi la pupat, de aceleasi buze,angajatii raman la fel de umiliti si siliti sa accepte obedienta in lipsa alternativelor .
3
0
Olandezii nu sunt prosti vor aduce forta de munca calificata si din alta parte, Galati, Braila, Tulcea pentru ca au locuintele de serviciu preluate de la coreeni si cele ale fostului santier.Nu mai lucrezi in santier, preda locuinta sau iti pune o chirie de preferi sa dormi pe plaja.La asta nu v-ati gandit?
4
0
daca o mai tineau asa se apucau si mangaliotii de treaba...Nu sa astepte ''salvarea '' orasului de catre santeriu.Au mai fost orase ''moarte'' dupa revolutie.Nu s-au vazut oameni spanzurati de copaci si lesinati de foame pe strada.La munca nu la zornait de chei
1
1
Zarurile au fost aruncate!
0
0
stai linistit. Nu pierd jidanii olandezi asa o "chiftea". Datorii de 830.000.000 de dolari sa le cumperi cu ...10.000 de euro. Problema este ca atunci cand vor veni in santier nu vor mai gasi pe nimeni.
7
0
Daca vor ramane aceiasi sefi romani,va fi acelasi mare rahat. O organizatie economica ostila pripriilor angajati nu va fi niciodata competitiva cu adevarat. Ia iuntrebati-i pe cei ce au plecat din DMHI prin tara, in firme cu conduceri formate din oameni complet diferiti de mangalioti,adica civilizati ,de bun simt,sa va spuna cum e.Plus salariile demne. Fara schimbarea totala a sistemului jegos,degeaba vin investitori straini.
12
1
Armata romana are nevoie de nave de lupta serioase , care sa infrunte Flota Rusa la Marea Neagra , in prima faza pana cand ne vin ajutoare. Si nu de nave de lupta vandute la tari din lumea a treia :Indonezia , Maroc, Mexic , Arabi...etc , asa cum fac cei de la Fincantieri si Damen !
9
0
pana cand nu se rezolva cu atribuirea celor patru corvete olandezi nu vor cesiona nimic deci pana in octombrie mai estedestul timp pt negogiat
4
0
a invatat bine lectia din privatizarile proaste ale Santierului Mangalia cu koreenii si a Santierului Galati cu Damenul , iar acum va beli bine ochii !!
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920